De zenders van Discovery Channel hebben in Nederland dit jaar een hoog marktaandeel bereikt met 8 procent in de belangrijkste doelgroep. Ook in Vlaanderen is sprake van groei.

Discovery Networks is uitgegroeid tot de derde commerciŽle zendergroep in Nederland. De zendergroep in zijn geheel wist in augustus het grootste marktaandeel te behalen in de doelgroep 20-49 jarigen in Nederland, namelijk acht procent. De groep exploiteert naast Discovery Channel en Animal Planet ook TLC en onder meer ID, Discovery Science en Discovery Channel Vlaanderen. TLC, Animal Planet en Discovery Channel worden tevens in HD-kwaliteit verspreid.


Wisseling in management
Jochem de Jong (General Manager Benelux) zal Discovery Networks Benelux verlaten en op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging. In bijna zeven jaar tijd heeft hij samen met zijn team zes tv-zenders gelanceerd, waaronder TLC en ID in Nederland en Discovery Channel Vlaanderen in BelgiŽ. Alco de Jong, al jaren nauw betrokken bij het in de markt zetten van de nieuwe zenders, is benoemd tot Country Manager van Discovery Networks Benelux.

Geschreven door: Jan-Hein Visser