Belle ?ine
18:35 - 19:55 op TV5
Drama (2010) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6 (234 stemmen)
Met Léa Seydoux, Anaïs Demoustier, Agathe Schlenker e.aAlleen in haar flat, dagen na de dood van haar moeder, haar zus die haar eigen weg is gegaan en haar vader die in Canada zit, probeert Prudence haar weg te vinden. Ze is verdrietig, eenzaam en op zoek naar afleiding die ze vindt in de wereld van het motorracen. Ze raakt bevriend met een meisje van school die toevallig verkering heeft met een jongen die in het racecircuit zit. Voordat ze in de gaten heeft wat er precies aan de hand is wordt Prudence in een wereld vol avontuur gezogen, waar de motoren snel zijn en de jongens nog sneller.


Valentine's Day
20:30 - 22:25 op NET5
Komedie (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 5.7 (52491 stemmen)
Met Jessica Alba, Kathy Bates, Jessica Biel e.aDe film vertelt het verhaal van verschillende stelletjes en vrijgezellen in Los Angeles, die het met elkaar uitmaken en weer goedmaken, enkel door de stress en verwachtingen rondom Valentijnsdag.


The Bourne Ultimatum
20:30 - 22:45 op Veronica
Actie (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 8.2 (101957 stemmen)
Met Matt Damon, Julia Stiles, David Strathairn e.aJason Bourne is de aan geheugenverlies lijdende spion, die toe is aan een volgende poging om meer te weten te komen over zijn eigen identiteit. Na een fatale schietpartij in Moskou reist Bourne de hele wereld af, van verscheidene steden in Europa, via Tanger (Marokko) naar New York, terwijl hij achtervolgd wordt door moordenaars van officiele en minder officiele groeperingen.


Jarhead
20:30 - 23:00 op RTL7
Biografie (2005) uit Duitsland
IMDB-rating: 7.2 (46418 stemmen)
Met Jake Gyllenhaal, Scott MacDonald, Peter Sarsgaard e.aJarhead (de zelfgekozen bijnaam van de mariniers) is het relaas van Golfoorlog-veteraan Swoff. Hij is bezig met zijn opleiding tot zijn actieve dienst. Hij trekt zonder enige bescherming tegen de moordende hitte of tegen Iraakse soldaten die elk moment kunnen opduiken, maar met een scherpschuttersgeweer en 50 kilo bepakking op z'n rug, door de woestijnen van het Midden-Oosten. Swoff en z'n maten houden zich op de gloeiende zandvlaktes staande met sardonische kameraadschap en boosaardige humor, en dit allemaal in een land waar ze niks van weten, tegen een vijand waar ze niks van zien en voor een zaak waar ze weinig van snappen....


About a Boy
20:30 - 22:30 op RTL8
Komedie (2002) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7.2 (93187 stemmen)
Met Hugh Grant, Nicholas Hoult, Sharon Small e.aWill Freeman is een vrijgezel die leeft van de royalties van een door zijn overleden vader geschreven kerstliedje. Om aan afspraakjes te komen gaat naar bijeenkomsten van alleenstaande ouders.


La solitude du pouvoir
21:00 - 22:30 op TV5
Drama (2012) uit Frankrijk
IMDB-rating: 5.7 (7 stemmen)
Met Pascal Elbé, Yvonne Gradelet, Serge Hazanavicius e.aPierre Vasseur is president van de Franse republiek. Hij heeft een drukke agenda: politieke crises oplossen, de volkswoede in toom houden, de ironie van de pers en de aanvallen van de oppositie verdragen. Privé moet hij de gespannen relatie met zijn dochter beheren.


Dead Calm
21:20 - 22:55 op FOX
Horror (1989) uit Australië
IMDB-rating: 6.9 (11392 stemmen)
Met Nicole Kidman, Sam Neill, Billy Zane e.aJohn Ingram en zijn vrouw Rae, herstellende van een auto-ongeluk, maken een tocht met hun zeilboot op de Stille Oceaan. Hun welverdiende rust wordt verstoord door Hughie, een drenkeling die ze hebben opgepikt.


The Fast and the Furious
22:45 - 00:55 op Veronica
Actie (2001) uit Amerika
IMDB-rating: 5.8 (49342 stemmen)
Met Paul Walker, Vin Diesel, Michelle Rodriguez e.aDomenic Toretto is de leider van een straatbende die er van verdacht wordt dure electronische apparatuur gestolen te hebben. Een jonge politieman moet vervolgens infiltreren in de wereld van straatracers in Los Angeles.


Sahara
23:00 - 01:10 op RTL7
Actie (1995) uit Australië
IMDB-rating: 6.3 (830 stemmen)
Met James Belushi, Alan David Lee, Simon Westaway e.a1942, het Duitse leger houdt in Afrika een ware slachting onder de geallieerden. Sgt. Joe Gunn (James Belushi) en twee van zijn mannen zijn de enige overlevenden van hun compagnie. Ontsnappen kan alleen via het zuiden, waar hen de helse Sahara wacht. Onderweg ontmoeten ze een handvol soldaten, waaronder een Soedanees, die hen naar een waterput leidt. De druk van de Duitsers, maar ook hun behoefte aan water, is groot. De put wordt een belangrijk strategisch object, voor Joe een kans om een andere wending aan de oorlog te geven.


Hart's War
00:35 - 02:35 op BBC1
Drama (2002) uit Amerika
IMDB-rating: 6.2 (14948 stemmen)
Met Bruce Willis, Colin Farrell, Terrence Howard e.aEen jonge rechtenstudent wordt luitenant tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wanneer hij gevangen wordt genomen neemt hij de verdeding op zich van een zwarte gevangene die wordt beschuldigd van moord.


The Deep End of the Ocean
03:40 - 05:35 op NET5
Drama (1999) uit Amerika
IMDB-rating: 5.9 (4928 stemmen)
Met Michelle Pfeiffer, Treat Williams, Whoopi Goldberg e.aBeth Coppadora gaat naar een schoolreünie in Chicago, vergezeld door haar drie kinderen. Ze laat ze even alleen in de hotellobby en dat is wanneer één van hen, Ben, verdwijnt. Ondanks een grootscheepse zoektocht van de politie, wordt hij niet meer teruggevonden. Beth moet zonder hem terugkeren naar Wisconsin en raakt in een diepe depressie.