Toubab Bi
14:00 - 15:45 op TV5
Drama (1991) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.3 (6 stemmen)
Met Makena Diop, Hélène Lapiower, Khalil Gueye e.aSoriba komt uit een dorp bij Dakar. Op een dag vertrekt hij naar Parijs voor een filmopleiding. Hij hoopt er Issa, zijn jeugdvriend te vinden, van wie hij al zeven jaar niets heeft gehoord. Maar Parijs is een grote stad en de cultuurschok is enorm...


Harry Potter and the Order of the Phoenix
20:30 - 23:15 op NET5
Avontuur (2007) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7.4 (75789 stemmen)
Met Daniel Radcliffe, Harry Melling, Jason Boyd e.aHarry wordt dit jaar opgehaald bij de Duffelingen door een groep tovenaars opgericht door Dumbledore, de Order of the Phoenix, deze proberen Voldemorts plannen te dwarsbomen. In het hoofdkwartier van die Order blijkt al snel dat bijna niemand gelooft dat Voldemort is teruggekeerd. Harry heeft tegenwoordig vreemde dromen over Voldemort die misschien wel eens echt zouden kunnen zijn... Uiteindelijk gaat Harry naar Hogwarts. Ook is er dit keer weer een nieuwe lerares verweer tegen de zwarte kunsten. Maar deze is vreselijk en leert de leerlingen helemaal niks. Hierdoor gaan Harry en zijn vrienden een geheim genootschap oprichten, Dumbledore's Army. Dit genootschap van leerlingen leert van Harry hoe ze zich moeten verdedigen. Aan het einde van het jaar krijgt Harry een droom over zijn peetvader, Sirius Black, die wordt gemarteld door Voldemort...


Chocolat
20:30 - 23:00 op RTL8
Komedie (2000) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7.3 (43302 stemmen)
Met Juliette Binoche, Alfred Molina, Carrie-Anne Moss e.aIn de winter van 1959 komt een mysterieuze vreemdelinge, Vianne Rocher, met haar dochter in een Frans dorpje wonen. Zij opent een chocoladewinkel, maar heeft de speciale gave dat ze precies kan voelen wat haar klanten willen en nodig hebben. De chocolaatjes ontdooien de streng gelovige en stugge bewoners.


The Heartbreak Kid
20:30 - 22:45 op RTL5
Komedie (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 5.9 (20628 stemmen)
Met Ben Stiller, Malin Akerman, Michelle Monaghan e.aEindelijk denkt de eeuwige vrijgezel Eddie (Ben Stiller) dat hij met de zeer sexy Lila (Malin Akerman) de vrouw heeft gevonden met wie hij wil trouwen.Diep in zijn hart heeft hij, zoals altijd, nog wel zijn twijfels, maar zijn vader en zijn beste vriend weten het zeker: Dit is echt de beste partij die hij in jaren ontmoet heeft. En zo vraagt hij haar, zeer kort na hun eerste date, ten huwelijk. Tijdens hun huwelijksreis in een zonnig Mexico blijkt Lila een ware nachtmerrie te zijn. Als hij dan ook nog eens Miranda ontmoet, in wie hij een echte ‘soulmate’ herkent, wordt het nog een hele tour om zijn kersverse echtgenote van het lijf te houden en tegelijkertijd het hart van de vrouw van zijn dromen te veroveren.


We Are Marshall
21:30 - 23:35 op FOX
Drama (2006) uit Amerika
IMDB-rating: 7.1 (10768 stemmen)
Met Matthew McConaughey, Matthew Fox, Anthony Mackie e.aOp waren feiten gebaseerd verhaal over het footballteam van de Marshall University in Huntington, West-Virginia. Het verhaal speelt zich af in de jaren '70, toen heel Huntington achter haar populaire team stond en het plaatsje leefde voor het football. Maar op een avond na een wedstrijd stort het vliegtuig neer waarin de 75 leden van het team plus staf overleden. In de periode hierna tracht het plaatsje zich langzaam over de gebeurtenissen heen te zetten, als de nieuwe coach Jack Lengyel moet beginnen aan het opbouwen van een nieuwe footballhistorie in Huntington.


Mama's Boy
22:45 - 00:35 op RTL5
Komedie (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 5.2 (1761 stemmen)
Met Jon Heder, Diane Keaton, Jeff Daniels e.aJeffrey Mannus (John Heder) is 29 en woont nog steeds bij zijn moeder Jan (Diane Keaton). Het rustige en vooral makkelijke leven daar bevalt hem prima. Maar als zijn moeder Mert Rosenbloom (Jeff Daniels) ontmoet en deze bij hen komt inwonen, begint Jeffrey te vrezen voor zijn plaats in het huis van zijn moeder.


Black Butterflies
23:00 - 00:35 op NED2
Drama (2011) uit Nederland
IMDB-rating: 5.9 (863 stemmen)
Met Rutger Hauer, Carice van Houten, Liam Cunningham e.aBlack Butterflies draait om het leven van Jonker (van Houten) en de moeizame relatie met haar vader (Hauer), een rechtse minister bij de Nationale Partij in Zuid-Afrika ten tijde van de apartheid. Ook de geheime verhouding met haar grote liefde Jack Cope komt voorbij.


Keetje Tippel
00:20 - 02:15 op RTL7
Drama (1975) uit Nederland
IMDB-rating: 6.8 (745 stemmen)
Met Monique van de Ven, Rutger Hauer, Andrea Domburg e.aHet kroostrijke gezin, waarvan het meisje Keetje Tippel deel uitmaakt, trekt van het Friese platteland naar Amsterdam in de hoop dat ze het daar beter krijgen. Maar al gauw is armoe troef in het keldervertrek dat hun woning is.


Dead Calm
00:55 - 02:35 op FOX
Horror (1989) uit Australië
IMDB-rating: 6.9 (11392 stemmen)
Met Nicole Kidman, Sam Neill, Billy Zane e.aJohn Ingram en zijn vrouw Rae, herstellende van een auto-ongeluk, maken een tocht met hun zeilboot op de Stille Oceaan. Hun welverdiende rust wordt verstoord door Hughie, een drenkeling die ze hebben opgepikt.