Bij het aanbieden van informatie via de elektronische programmagids (EPG) gaat UPC als eerste tv-aanbieder in Nederland programma-informatie acht dagen vooruit aanbieden.

Uit onderzoek van het kabelbedrijf bleek dat klanten het langer vooruit aanbieden van EPG-informatie wenselijk vonden. UPC komt vanaf 1 oktober tegemoet aan deze grote wens van haar klanten. Het gaat de programmagegevens van de publieke landelijke tv-zenders Nederland 1, Nederland 2 en Nederland 3 acht dagen vooruit via digitale tv aanbieden. UPC is de eerste aanbieder die dit dan mogelijk maakt. op dit moment kan men drie dagen vooruit via de EPG programma-informatie verkrijgen.

Samenwerking NPO
Directeur content William Linders is blij dat UPC dit in samenwerking met de NPO kan mogelijk maken: "Klanten krijgen nu een beter overzicht in de EPG van de programma’s die zij op Nederland 1, 2 en 3 kunnen verwachten. Zij kunnen zo hun televisieweek nog beter plannen.” Of UPC bij andere Nederlandse tv-kanalen de EPG-informatie op termijn ook gaat uitbreiden, is door het kabelbedrijf niet bekendgemaakt.


Geschreven door: Jarco Kriek