Results 1 to 10 of 10

Thread: TVHeadend ограничаване на bitrate

  1. #1
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    TVHeadend ограничаване на bitrate

    Здравейте Колеги,

    Някой от вас знае ли как да огранича bitrate на stream. В момента гледам нашите ефирни програми през интернет, но интернета ми не е много добър, а ефирните канали са с сериозен трафик на пикове, което предизвиква насичане. Искам да огранича тези пикове тоест максималният битрейд до който достига даден канал. Желанието ми е да продължа да използвам TVHeadend, но ако мислите че е по добре да мина на mumudvb или dvblast и пак да мога да гледам каналите от всички мултиплекси ако трябва ще мигрирам,

    Хардуера ми е RPi каналите се гледат само от един клиент. Така че посъветвайте ме да запазяли текущатата конфигурация ако не може да огранича битрейда или да мигрирам на друг стрийм. Интересувам се само от Unicast stream. Знам че adskiqt беше правил някаква подобна установка, ако можете опишете вашите алтернативни конфигурации които могат да се реализират с моят хардуер.

  2. #2

    Re: TVHeadend ограничаване на bitrate

    не можеш да "ограничаваш" битрейт. не и без да прекодираш. tvheadend има transcoding съпорт. не знам точно какво прави, никога не съм го компилирал и тествал с транскодинг. но вероятно това е каквото търсиш.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    05-02-2009
    Posts
    199
    Uploads
    1

    Re: TVHeadend ограничаване на bitrate

    Просто трябва да си компилираш версия с транскодинг, преди това трябва да се инсталират тези пакети:
    If you plan on doing transcoding (also optional):
    $ sudo apt-get install libavcodec-dev libavfilter-dev libavformat-dev libavutil-dev libswscale-dev
    You might also like to install the extra codecs pack (incl. H264 encoder):
    $ sudo apt-get install libavcodec-extra-53
    След това ако използваш TVHguide на телефона или таблета, автоматично ще ти транкодира до 384i.
    С влц за да ти работи транскодинга трябва да едитнеш плейлиста и стриймовете да изглеждат така:
    Code:
    http://ip:9981/stream/channelid/1?mux=matroska&acodec=AAC&vcodec=H264&scodec=NONE&transcode=1&resolution=384

  4. #4
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: TVHeadend ограничаване на bitrate

    Quote Originally Posted by adskiqt View Post
    Просто трябва да си компилираш версия с транскодинг, преди това трябва да се инсталират тези пакети:

    След това ако използваш TVHguide на телефона или таблета, автоматично ще ти транкодира до 384i.
    С влц за да ти работи транскодинга трябва да едитнеш плейлиста и стриймовете да изглеждат така:
    Code:
    http://ip:9981/stream/channelid/1?mux=matroska&acodec=AAC&vcodec=H264&scodec=NONE&transcode=1&resolution=384
    Пробвали ли сте горната процедура на RPi хардуера му ще смогне ли? Да поясня тунера е за качен на пи, а клиента е компютър с openelec тоест гледам на XBMC през протокола за TVH.

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    05-02-2009
    Posts
    199
    Uploads
    1

    Re: TVHeadend ограничаване на bitrate

    1. За пи не знам дали можеш да компилираш версия с транскодинг.
    2. Транскодинга работи само по http.

  6. #6
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: TVHeadend ограничаване на bitrate

    Компилацията се получи, но когато отворя линка от vlc tvheadend забива със segmenatation fail
    Намерих и алтернативен вариант чрез gstreamer но не въм го пробвал още

    Code:
    sudo gst-launch-1.0 souphttpsrc location="http://tvheadend:tvheadend@192.168.1.1:9981/stream/channelid/8" ! decodebin ! queue ! videoconvert ! omxh264enc ! mpegtsmux ! tcpserversink host=192.168.1.21 port=5000 sync=false

  7. #7
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: TVHeadend ограничаване на bitrate

    Обнових до последната unstable HTS Tvheadend 3.5.139~g767f824~wheezy и сега по малко насича, попаднах и на друг интересен проект https://code.google.com/p/vtuner/

    Някой използвал ли го е от вас?

  8. #8

    Re: TVHeadend ограничаване на bitrate

    Quote Originally Posted by turbopower View Post
    Обнових до последната unstable HTS Tvheadend 3.5.139~g767f824~wheezy и сега по малко насича, попаднах и на друг интересен проект https://code.google.com/p/vtuner/

    Някой използвал ли го е от вас?
    аз. преди много много време. стой далеч ако наистина не ти се налага.

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    21-01-2011
    Posts
    114
    Uploads
    0

    Re: TVHeadend ограничаване на bitrate

    Юнаци ето с тази версия е сървърът TVH Build: 3.9.1567 всичко си работи но има един основен проблем сървъра е за закачен към adsl където Upload e 2Mbit и сече ужасно имали начин да се намали качеството и да потече нормално.

  10. #10
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: TVHeadend ограничаване на bitrate

    Без транскодиране няма да стане, за транскодирането е нужен процесор. С 2 Mbits и с трансодиране само sd каналите ще са като хората. Като цяло adsl е с висок ping, сменяй интернета това е по-лесното и умно решение.

Similar Threads

  1. Ограничаване на канал
    By radionov in forum Oscam
    Replies: 19
    Last Post: 24-02-2015, 18:21:10
  2. Info Съобщаване на проблем с размяната ви
    By Geryl in forum Размяна на линии
    Replies: 26
    Last Post: 15-12-2014, 13:52:11
  3. настроика на Дриимбох 500 за шеринг
    By chobanvi in forum Линукс базирани
    Replies: 3
    Last Post: 18-10-2012, 18:56:04
  4. Replies: 20
    Last Post: 21-12-2011, 00:04:49

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •