De opkomst van Netflix en Fox in Nederland zet aanbieders van films en sport op scherp. Zo wordt het RTL XL platform sterk verbeterd en onder meer FIlm1 Sport 1 stunt met de prijzen.

Een nieuwe aanbieder op de markt veroorzaakt vrijwel altijd een prijzenslag. Dit is nu ook het geval met aanbieders van films en Video on Demand (VoD). Film1 Sport 1 stunt nog het hardst met de prijzen en doet langlopende aanbiedingen. Niet alleen Netflix maar ook Fox Sports liggen ten grondslag aan het voordeel dat de consument kan meepakken.


Netflix, HBO en Fox SportS veroorzaken prijzenslag
Door de recente komst van HBO was de keuze uit filmkanalen al veel groter geworden. De komst van Fox Sports maakt het voor Sport 1 ook moeilijker om abonnees aan zich te binden. Via de speciale actiesite abonneren.film1sport.nl kan nu een abonnement op het volledige sport-en filmaanbod worden afgesloten dat slechts 7,50 voor drie maanden kost. Film 1 concurrent HBO gaat niet de prijzen standaard verlagen, maar heeft we diverse acties. Abonnees kunnen afhankelijk van bij welke provider ze een abonnement nemen een aantal maanden gratis kijken of voor de helft van de prijs.

Geschreven door: Jan-Hein Visser