Het kinderkanaal Disney Channel gaat definitief ongecodeerd via de Astra1-satelliet uitzenden. Het gaat hierbij om de Duitse versie van het kinderkanaal van het Amerikaanse mediabedrijf.

Naast bekende programma’s uit het eigen huis van Disney worden ook aangekochte en speciaal voor Duitsland gemaakte kinderprogramma’s op de ongecodeerde Duitse versie van Disney Channel uitgezonden. De kinderzender gaat vanaf 17 januari 2014 op het uitzendslot van tv-zender Das Vierte op de Astra1-satelliet op 19,2 graden oost uitgezonden. Eerder dit jaar nam Disney deze tv-zender hoofdzakelijk voor het gebruikte uitzendslot op diverse uitzendplatformen over. Disney Channel is hierdoor in Duitsland vanaf de eerste uitzending via satelliet, kabel, IPTV en DVB-T te bekijken.

Nederlandse versie blijft gecodeerd
De Nederlandse versie is bij CanalDigitaal via de Astra3-satelliet beschikbaar. Het maakt onderdeel van het basispakket en basis HD-pakket uit. Disney Channel Nederland blijft gecodeerd uitzenden. Er zijn geen plannen om deze versie van het kinderkanaal in de toekomt ongecodeerd te gaan uitzenden.


Geschreven door: Jarco Kriek