De Duitse supermarktketen ALDI is in Nederland begonnen met de verkoop van de Wolfgang AT-AS50SE. Dat is op dit moment de meest uitgebreide smartphone van dit merk.

Wolfgang is het eigen huismerk mobiele telefoons van de supermarktketen. Ze staan bekend om de relatief goede kwaliteit en de zeer scherpe prijsstelling. Deze nieuwste Wolfgang-smartphone met 339 euro de duurste smartphone van dit merk. Het is daardoor wel de compleetste smartphone die ALDI in Nederland op de markt heeft gebracht. Het beschikt onder meer over een 13 megapixels fotocamera inclusief LED-flitser. Het hart is een 1,5 GHz quad-core processor waaraan een interne geheugencapaciteit van 16GB en een flashgeheugen van 1GB is gekoppeld. Geheugenuitbreiding door het plaatsen van een extra geheugenkaart is niet mogelijk

Geen 4G, wel dual-sim
Net als alle andere Wolfgang-telefoons beschikt ook dit topmodel over dual-sim mogelijkheid. Dit houdt in dat de gebruiker twee simkaarten in het toestel kan plaatsen en dat deze gelijktijdig gebruikt kunnen worden. Nieuw is de mogelijkheid om micro-simkaarten in het toestel te plaatsen. Naast deze mogelijkheden kan men natuurlijk ook van mobiel- en wifi-internet gebruikmaken. Ondersteuning van 4G-internet is echter niet aanwezig. De smartphone beschikt over een Full HD-beeldscherm met een diagonaal van 5 inch en werkt op de Android Jelly Bean 4.2 versie.


Geschreven door: Jarco Kriek