Volgens de Belgische tv-aanbieder Belgacom is het einde van de Nederlandse versie van het filmkanaal TCM – een afkorting van Turner Classic Movies – in zicht.

Dat meldt de Vlaamse Digitale TV Weblog op basis van informatie die door Belgacom naar aanleiding van pakketwijzigingen naar buiten is gebracht. Belgacom verwijdert op 1 oktober TCM NL uit het zenderaanbod en vervangt het voor tv-kanaal TNT, dat onderdeel van hetzelfde Amerikaanse mediabedrijf als TCM is. De Franstalige versie van TCM blijft wel bestaan en dus in het zenderaanbod van Belgacom aanwezig. Verder verwijdert Belgacom de tv-zenders Nick Hits en Nickelodeon NL HD uit het aanvullende Kids NL zenderpakket. Hiervoor komt alleen de Nederlandse kinderzender Pebble TV terug.

Geen melding Nederlandse aanbieders
In Nederland wordt TCM onder meer door kabelbedrijf Ziggo in aanvullende tv-pakketten aangeboden. Ziggo heeft in tegenstelling tot Belgacom geen melding gemaakt van het stoppen van de Nederlandse versie van TCM. Het bij Belgacom vervangend kanaal TNT is in Nederland wel beschikbaar maar wordt slechts door enkele aanbieders – waaronder KPN – doorgegeven.


Geschreven door: Jarco Kriek