Jungle 2 Jungle
20:30 - 22:35 op RTL8
Komedie (1997) uit Amerika
IMDB-rating: 4.4 (5445 stemmen)
Met Tim Allen, Martin Short, JoBeth Williams e.aZakenman Michael Cromwell staat op het punt om met zijn verloofde Charlotte te trouwen. Omdat hij eerst nog van zijn vrouw Patricia moet scheiden, reist hij naar het Amazonewoud waar zij als dokter werkt. Tot zijn grote ontsteltenis ontdekt Michael dat hij een 13-jarige zoon heeft, Mimi-Siku.


Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
20:30 - 23:30 op SBS6
Actie (2011) uit Amerika
IMDB-rating: 6.6 (173541 stemmen)
Met Johnny Depp, Penélope Cruz, Geoffrey Rush e.aDe eerste Pirates of the Caribbean film die niet door Gore Verbinski geregisseerd werd betekent meteen een breuk met de eerste trilogie. De grootste afwezigen in deze film zijn namelijk Orlando Bloom en Keirra Knightley, waarvan de afwezigheid vooralsnog verklaard is met de reden dat ‘hun aandeel in het verhaal voorbij is’. Jack Sparrow (Johnny Depp) is vanzelfsprekend wel aanwezig en beleeft wederom een vreemd avontuur. Hij komt de enige vrouw (Penelope Cruz) tegen die aan hem gewaagd is: de dochter van Blackbeard (Ian McShane). Door een samenloop van omstandigheden belandt hij op het schip van haar vader, de Queen Anne’s Revenge, en gaat hij op zoek naar de Fontein van de Eeuwige Jeugd.


Toubab Bi
00:00 - 01:40 op TV5
Drama (1991) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.3 (6 stemmen)
Met Makena Diop, Hélène Lapiower, Khalil Gueye e.aSoriba komt uit een dorp bij Dakar. Op een dag vertrekt hij naar Parijs voor een filmopleiding. Hij hoopt er Issa, zijn jeugdvriend te vinden, van wie hij al zeven jaar niets heeft gehoord. Maar Parijs is een grote stad en de cultuurschok is enorm...


The Name of the Rose
00:35 - 02:40 op BBC1
Drama (1986) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7.7 (23502 stemmen)
Met Sean Connery, Christian Slater, Helmut Qualtinger e.aNa een mysterieus sterfgeval in een klooster denken de monniken dat dit het begin van de nieuwe Apocalyps is. En dat terwijl ze binnenkort bezoek krijgen van belangrijke geestelijke leiders. Ze vragen daarom hulp van de monnik William of Baskerville en willen dat hij uitvindt wat er gaande is.