Betaalzender Film1 is vanaf 1 oktober als premium-betaalzender te abonneren voor alle KPN-klanten die het tv-product Interactieve TV bij het telecombedrijf afnemen.

De toevoeging is voor Film1 belangrijk. Hierdoor is het bereik met meer dan één miljoen huishoudens vergroot. De onderhandelingen tussen de betaalzender en KPN hebben maanden geduurd. Meer dan een jaar geleden liet Will Moerer – directeur van Film1/Sport1 – al in een interview aan Totaal TV weten dat men met KPN in gesprek was over doorgifte van de filmkanalen van Film1. KPN was de enige grote tv-aanbieder waar Film1 niet beschikbaar was. KPN-klanten krijgen door de komst van Film1 een grotere keuze. Betaalzender HBO – dat net als Film1 films en series uitzendt – is al langere tijd bij KPN Interactieve TV beschikbaar.

KPN en Film1 spelen verstoppertje
Op de internetsite van KPN wordt na een update op 27 september in het vraag en antwoord gedeelte van Interactieve TV al over de mogelijkheid van het activeren van een premium-abonnement op betaalzender Film1 gesproken. KPN en Film1 wilden vandaag op vragen van Totaal TV over de komst van de betaalzender niet reageren. Het KPN Webcareteam is vandaag via de sociale media wel heel duidelijk over de komst van Film1 bij KPN. Op vragen van KPN-klanten liet men openbaar via Twitter weten dat Film1 vanaf 1 oktober bij KPN te abonneren is. Dit kan de KPN Interactieve TV-klant via het menu direct via de IPTV-decoder doen. Wat een abonnement op Film1 bij KPN maandelijks gaat kosten is nog niet bekend. Dat geldt ook over het kanalenaanbod van Film1 bij KPN en of het telecombedrijf alle aangeboden Film1-kanalen in HD-kwaliteit gaat aanbieden. Film1 komt bij KPN Interactieve TV zowel via glasvezel als koperdraad - ADSL en VDSL - beschikbaar.


Geschreven door: Jarco Kriek