Kindernet kostte de Nederlandse muziekzender TMF enkele jaren geleden de kop en nu moet eigenaar Viacom toegeven dat Kindernet niet aan de verwachting voldoet.

Het is voor de tweede keer in het bestaan dat Viacom in Nederland de stekker uit Kindernet trekt. Hiervoor in de plaats gaat Comedy Central nu 24 uur per dag op het kanaalslot uitzenden. Deze zender deelt nog tot 1 november dit kanaalslot met Kindernet. Daarna is het einde oefening van de kinderzender die van zes tot negen uur ’s morgens te bekijken is. Viacom probeert zo luchtig mogelijk over het stoppen van Kindernet te doen. Maar achter de schermen komt de klap van het mislukken van het kinderkanaal hard aan. Kindernet is in zijn tweede leven vanaf medio 2011 in Nederland via tv-aanbieders te bekijken. In deze periode werden er steeds meer uitzenduren van Kindernet afgesnoept.

Succes Comedy Central betekent einde Kindernet
Eigenaar Viacom stelt dat het steeds maar groeiende populariteit van Comedy Central de grondslag is geweest om met de dagelijkse drie uur durende uitzendingen te stoppen. Viacom heeft geen antwoord weten te vinden op het groeiend aantal Nederlandse kinderprogramma’s en kinderzenders. Daarbij speelt de populariteit van RTL Telekids zeker een rol. Met de 24-uurs uitzendingen van Comedy Central hoopt Viacom deze succesvolle zender nog meer te kunnen laten groeien. De zender begon zes jaar geleden in Nederland met uitzenden en zit in het meest succesvolle jaar ooit.


Geschreven door: Jarco Kriek