The Tale of Despereaux
05:15 - 06:50 op RTL4
Avontuur (2008) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.1 (18270 stemmen)
Met Emma Watson, Dustin Hoffman, Sigourney Weaver e.aDespereaux is een vreemd en fascinerend sprookje. De held, Despereaux Tilling, is een beetje een mislukte muis. Hij is te klein, zijn oren zijn veel te groot en wat het ergste is: hij gedraagt zich niet als een muis. Hij houdt van muziek, léést een boek (in plaats van het papier lekker op te eten) en wordt tot overmaat van ramp dolverliefd op een mensenprinses.


Tout est bon dans le cochon
14:00 - 15:40 op TV5
Drama (2012) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.1 (8 stemmen)
Met Saïda Jawad, Erwan Creignou, Zoon Besse e.aVoor Sophia Eltrani, een Franse van Marokkaanse afkomst, gaat niets op rolletjes. Als ze haar papieren verlengt, veranderen de autoriteiten haar naam in Beltrani. Daarna krijgt ze een baan aangeboden: de laatste winkel overnemen in een afgelegen dorp. Ze accepteert, maar weet niet dat het een varkensslagerij is ...


Certain Prey
20:30 - 22:15 op RTL8
Actie (2011) uit Amerika
IMDB-rating: 5.4 (629 stemmen)
Met Lola Glaudini, Mark Harmon, Tatiana Maslany e.aEen agent wordt doodgeschoten nadat hij getuige was van de moord op de vrouw van een vastgoedjurist. De gelikte rechercheur Lucas Davenport wordt erbij gehaald om de zaak te onderzoeken. De moord wordt gelinkt aan de ongrijpbare huurmoordenaar Clara Rinker. Davenport vermoedt dat Clara niet alleen werkt en richt zijn vizier op Carmel Loan, een machtige advocaat met een obsessie voor de vastgoedjurist. Terwijl Carmel en Clara hun misdaden proberen te verdoezelen en het aantal slachtoffers stijgt, breekt Davenport alle regels om het dodelijke duo te pakken te krijgen.


The Mechanic
20:30 - 22:30 op SBS6
Actie (2011) uit Amerika
IMDB-rating: 6.5 (66183 stemmen)
Met Jason Statham, Ben Foster, Tony Goldwyn e.aNa jarenlang een meester in zijn vak geweest te zijn wil een gepensioneerde huurmoordenaar (Jason Statham), bijgenaamd 'The Mechanic', niets anders dan rust. Wanneer de vader van Steve McKenna (Ben Foster) vermoord wordt, vraagt Steve echter om zijn hulp en wil hij dat 'The Mechanic' hem de kneepjes van het vak leert, zodat hij uiteindelijk de dood van zijn vader kan wreken.


The Happening
20:30 - 22:15 op RTL5
Avontuur (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 5.1 (110511 stemmen)
Met Mark Wahlberg, Zooey Deschanel, John Leguizamo e.aThe Happening is een thriller van M. Night Shyamalan waarin een familie een wereldwijde millieucrisis moet zien te overleven. De planten op aarde stoten giftige gassen uit die ervoor zorgen dat mensen op een geweldadige manier zelfmoord plegen.


End of Days
22:00 - 00:30 op RTL7
Actie (1999) uit Amerika
IMDB-rating: 5.4 (35058 stemmen)
Met Arnold Schwarzenegger, Gabriel Byrne, Robin Tunney e.aAan het einde van het millennium wordt Jericho Cane meegesleurd in een web van bovennatuurlijke intriges, wanneer hij ontdekt dat het lot van de mensheid verbonden is met de veiligheid van een vrouw die achterna gezeten wordt door het ultieme kwaad. Cane wordt geconfronteerd met een kwaad dat niet bevochten kan worden met de conventionele middelen, en de enige manier om te overwinnen is om weer in zichzelf te geloven en het tragische verlies van zijn familie te boven te komen.


The Box
22:15 - 00:30 op RTL5
Drama (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 5.6 (48043 stemmen)
Met Cameron Diaz, James Marsden, Frank Langella e.aNorma en Arthur Lewis, een jong stel dat in een van de buitenwijken woont, krijgen een eenvoudig houten doosje cadeau. Een onbekende man vertelt hen vervolgens dat de eigenaar van dit doosje $1.000.000 zal krijgen door op een knop op het doosje te drukken. Echter deze de druk op de knop zorgt er ook voor dat er ergens anders op de wereld iemand sterft...


Les petits mouchoirs
22:30 - 01:00 op Canvas
Komedie (2010) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7 (7401 stemmen)
Met François Cluzet, Marion Cotillard, Benoît Magimel e.aIeder jaar nodigen de rijke restauranthouder Max en zijn vrouw Véro hun vriendengroep uit om in hun prachtige strandhuis het begin van de vakantie te vieren. Maar dit jaar, voordat ze vanuit Parijs vertrekken, raakt hun vriend Ludo gewond bij een ongeluk. Dit brengt een kettingreactie aan emotionele uitbarstingen teweeg. Het masker gaat af en de vrienden laten voor het eerst zien wie ze echt zijn. Vriendschappen, liefdes en zekerheden worden op de proef gesteld en hun leven komt op losse schroeven te staan.


Lord of War
23:15 - 01:10 op Eén
Misdaad (2005) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7.7 (58407 stemmen)
Met Nicolas Cage, Bridget Moynahan, Jared Leto e.aDe Rus Yuri Orlov (Nicolas Cage) is een exploitant van wapens, die de hele wereld rondreist om zijn handel te verkopen. Hij komt daarbij in de gevaarlijkste oorlogsgebieden. Het beroep van Yuri zorgt ervoor dat hij vele vijanden heeft. Zo moet hij uit de handen blijven van de meedogenloze Interpolagent Jack Valentine (Ethan Hawke), zijn concurrenten en zelfs sommige van zijn klanten zijn hem niet goed gezind. Yuri's klanten bestaan dan ook vaak uit de meest beruchte dictators ter wereld. Op het hoogtepunt van zijn roem komt Orlov echter oog in oog te staan met zijn grootste vijand: zijn geweten. Maar zowel zijn vijanden als zijn handlangers zullen hem niet zomaar laten gaan.


Hemel
00:10 - 01:31 op NED2
Drama (2012) uit Nederland
IMDB-rating: 5.5 (305 stemmen)
Met Hannah Hoekstra, Hans Dagelet, Rifka Lodeizen e.aHemel (Hannah Hoekstra) vormt na het overlijden van haar moeder met vader Gijs (Hans Dagelet) een gezin. Wanneer Gijs in veilingmeester Sophie (Rifka Lodeizen) zijn grote liefde vindt, heeft Hemel het daar moeilijk mee.


The Hand That Rocks the Cradle
00:35 - 02:20 op BBC1
Drama (1992) uit Amerika
IMDB-rating: 6.3 (10379 stemmen)
Met Annabella Sciorra, Rebecca De Mornay, Matt McCoy e.aPeyton is gelukkig getrouwd, totdat haar man, die dokter is, beschuldigd wordt van het lastigvallen van één van zijn patiënten. Hij kan het niet aan en pleegt zelfmoord en Peyton's wereld stort in. Om wraak te nemen solliciteert ze bij Claire, degene die de beschuldiging heeft geuit. Claire neemt Peyton aan zonder te weten wie zij werkelijk is. Peyton terroriseert het gezin en verleidt de man van Claire om zo haar leven te kunnen verwoesten.


Soul Plane
01:00 - 02:35 op SBS6
Komedie (2004) uit Amerika
IMDB-rating: 3.5 (7223 stemmen)
Met Tom Arnold, Kevin Hart, Method Man e.aNa een vernederend akkefietje tijdens een vlucht, klaagt Nashawn Wade de luchtvaartmaatschappij aan, en ontvangt een enorme schadevergoeding. Hij wil er iets nuttigs mee doen en besluit de luchtvaartmaatschappij van zijn dromen op te richten. Dit houdt in: sexy stewardesses, funky muziek en een dansclub aan boord.


The Sheltering Sky
01:10 - 03:20 op BBC2
Drama (1990) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.5 (3265 stemmen)
Met Debra Winger, John Malkovich, Campbell Scott e.aHet Amerikaanse echtpaar Port en Kit Moresby reist in 1947 doelloos door Noord-Afrika, op zoek naar nieuwe ervaringen. Ze worden vergezeld door George Tunner die een oogje heeft op Kit.