De IsraŽlische president en Nobelprijswinnaar Shimon Peres is vrijdagavond te zien in NTR College Tour. De studenten en presentator Twan Huys stellen kritische vragen.

De 90-jarige Shimon Peres speelt al decennialang een hoofdrol in de wereldpolitiek. Afgelopen week was hijj voor een officieel bezoek aan koning Willem-Alexander en diverse instanties in ons land. Tijdens zijn bezoek maakte Peres tijd vrij om Twan Huys en een groep studenten te woord te staan.


Peres exclusief bij College Tour
Het is redelijk bijzonder dat de IsraŽlische President zo'n uitgebreid interview geeft in Nederland en College Tour was de enige die dit voorrecht kreeg. Peres is al sinds 1959 een vaste waarde in de IsraŽlische politiek. Hij zit vele jaren in het parlement, onder meer als partijleider van de Arbeidspartij, afgewisseld met diverse ministeriŽle posten. Hij is gedurende zijn loopbaan onder meer premier, vice-premier en minister van Buitenlandse Zaken. Sinds 2007 is hij president van IsraŽl. Hij ontving al eens de Nobelprijs voor de Vrede. College Tour is vrijdag 4 oktober om 20.25 uur bij de NTR op Nederland 3 te zien.

Geschreven door: Jan-Hein Visser