Johnny Angel
07:50 - 09:05 op BBC2
Misdaad (1945) uit Amerika
IMDB-rating: 6.6 (397 stemmen)
Met George Raft, Claire Trevor, Signe Hasso e.aJohnny Angel heeft het schip van zijn vader gevonden en de lading is nog aan boord, maar zijn vader de kapitein en de rest van de bemanning zijn verdwenen. Op kantoor is men benieuwd naar de status van de lading, maar hij zal niet rusten voor hij zijn vader heeft gevonden...


San Demetrio London
09:05 - 10:40 op BBC2
Avontuur (1943) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.8 (155 stemmen)
Met Arthur Young, Walter Fitzgerald, Ralph Michael e.aDe San Demetrio is een Brits handelsschip in een Atlantisch konvooi in 1940. Defect en aan de genade overgelaten van de patrouillerende U-boten, moet de bemanning zien om het schip drijvende te houden en uit de handen te blijven van de vijand.


The Three Investigators and the Secret of Skeleton Island
14:05 - 15:35 op Eén
Avontuur (2007) uit Duitsland
IMDB-rating: 5.6 (587 stemmen)
Met Chancellor Miller, Nick Price, Cameron Monaghan e.aEen nieuwe triomf voor de drie amateur-detectives heeft hen veel krachten gekost. Terug op het hoofdkantoor, op de schroothoop van oom Titus in het Zuid-Californische Rocky Beach gekomen, besluiten "De Drie" dat ze toch aan een vakantie toe zijn. Het komt hen goed uit dat Peters vader, Al Shaw, hen heeft uitgenodigd hem te vergezellen naar Zuid-Afrika om Kaap de Goede Hoop te bezoeken, of beter gezegd: om naar een spookeiland voor de Zuid-Afrikaanse kust te gaan, waar hij samen met de rijke erfgename Miss Wilbur een pretpark aan het bouwen is. Dit aanbod laten "De Drie" niet schieten: op naar Zuid-Afrika!


Kerity en het Geheim van Eleanor
15:25 - 16:35 op NED3
Animatie (2009) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.5 (207 stemmen)
Met Paul Bandey, Pascal Berger, Lorŗnt Deutsch e.aNatanaŽl, zeven jaar, kan nog steeds niet lezen. Wanneer zijn overleden tante het huis aan zijn ouders nalaat, schenkt ze haar boeken aan de nieuwsgierige NatanaŽl. Hij komt erachter dat de boeken dienen als een schuilplaats voor alle helden uit de jeugdliteratuur. Elke avond komen zij tot leven en al gauw komt Nat erachter dat hij hen moet beschermen. Want zodra zij de zolder verlaten zullen zij voor altijd verdwijnen met hun verhalen.


Prince of Persia: The Sands of Time
20:00 - 22:30 op SBS6
Actie (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 6.6 (121788 stemmen)
Met Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton, Ben Kingsley e.aHet verhaal is grotendeels gebaseerd op het video-spel Prince of Persia: The Sands of Time, en volgt een prins genaamd Dastan (Gyllenhaal) die samen met zijn rivaal Prinses Tamina (Aterton) de machtige vizier Nizam (Kingsley) moet stoppen om het verspreiden van het zand der tijd tegen te gaan.


True Lies
20:00 - 23:00 op RTL7
Actie (1994) uit Amerika
IMDB-rating: 7.2 (62632 stemmen)
Met Arnold Schwarzenegger, Jamie Lee Curtis, Tom Arnold e.aOverdag is hij Harry Tasker (Arnold Schwarzenegger) een geheim agent die feilloos alle spionage-technieken beheerst, 's avonds is hij een brave huisman. Zijn vrouw Hellen (Jamie Lee Curtis) weet niets van de gevaarlijke werkzaamheden van haar man. In haar ogen is haar man een doodeerlijke, maar saaie vertegenwoordiger in computers. Na vijftien jaar met hem getrouwd te zijn, krijgt Helen genoeg van haar gewone leventje en stort zij zich in het avontuur. Harry moet, gezegend met alle capaciteiten om de wereld van een nucleaire ramp te behoeden, alle zeilen bijzetten om z'n huwelijk te redden. En daar is hij niet voor opgeleid.


Shark Night 3D
20:10 - 22:00 op RTL5
Horror (2011) uit Amerika
IMDB-rating: 3.9 (12446 stemmen)
Met Sara Paxton, Dustin Milligan, Chris Carmack e.aToen Shark Night 3D werd aangekondigd stond de film onder die naam te boek. Regisseur David R. Ellis wilde echter liever een andere naam, namelijk Untitled 3D Shark Thriller, maar in maart 2011 besloten de producers hem toch maar niet zijn zin te geven en terug te gaan naar de originele titel. De film volgt een vriendengroep die samen in een zomerhuisje aan een meer in Louisiana verblijven. Als footballspeler Malik uit het zoutwatermeer gelopen komt blijkt er iets ergs gebeurt te zijn. Zijn arm is afgerukt door een haai. De groep realiseert zich vrijwel direct dat ze hem naar het ziekenhuis moeten brengen, dat zich aan de andere kant van het meer bevindt. De enige manier om daar snel te komen is via een klein speedbootje. Als ze op weg gaan komen ze er echter al snel achter dat het meer vol zit met honderden hongerige, mensetende haaien. Terwijl de een na de ander een gruwelijke dood sterft, moeten de vrienden hun best doen de haaien lang genoeg op afstand te houden om de veilige wal te bereiken.


Machete
22:00 - 00:05 op RTL5
Actie (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 6.8 (100194 stemmen)
Met Danny Trejo, Robert De Niro, Jessica Alba e.aMachete (Danny Trejo) is een losgeslagen voormalige "Mexican Federale" die zijn naam ruimschoots verdient heeft met het hanteren van kapmessen. Nu zoekt hij werk in Amerika nadat hij gebruikt is door de Mexicaanse drugslord Torrez (Steven Seagal). Machete twijfelt dan ook niet lang over een klus om de corrupte senator McLaughlin (Robert De Niro) om te leggen. Maar als blijkt dat hij weer in een val is getrapt moet hij opnieuw op de vlucht. Tot hij bedenkt dat het genoeg geweest is en hulp inroept om een genadeloze wraakactie op te zetten. Die krijgt hij van een stel outlaws, waaronder de bikkelharde Luz (Michelle Rodriguez), de anders zo brave douanebeambte Sartana (Jessica Alba), de gewapende priester Benito del Toro (Cheech Marin) en zelfs April (Lindsey Lohan), de dochter van zijn grote vijand. Om hen heen groeit een klein leger aan illegalen totdat de jacht geopend kan worden op iedereen die hem ooit dwars zat. They just f*cked with the wrong Mexican!


The Losers
22:00 - 23:50 op Veronica
Actie (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 6.3 (48350 stemmen)
Met Zoe Saldana, Jeffrey Dean Morgan, Chris Evans e.aThe Losers is een bewerking van de gelijknamige DC-Vertigo-strip over enkele Amerikaanse commando's (gespeeld door Jeffrey Dean Morgan, Chris Evans, Idris Elba, Columbus Short en ”scar Jaenada) die tijdens een geheime missie in Afghanistan slachtoffer worden van een moordplan van hun eigen regering. Wanneer ze orde op zaken willen stellen, krijgen ze hulp van een mysterieuze schone (Zoe Saldana).


Disgrace
23:00 - 00:55 op Canvas
Drama (2008) uit AustraliŽ
IMDB-rating: 6.5 (3134 stemmen)
Met Scott Cooper, Eriq Ebouaney, Jessica Haines e.aDisgrace vertelt het verhaal van David Lurie, een docent aan de universiteit van Cape Town. Hij is eenzaam, verveeld en teleurgesteld in de liefde. Hij misbruikt zijn positie door een van zijn studentes, Melanie Isaacs, te verleiden tot een korte affaire. Wanneer de vader en vriend van Melanie hier lucht van krijgen, raakt David zijn baan kwijt. Om aan deze schande te ontsnappen, vertrekt David naar de boerderij van zijn lesbische dochter Lucy in het Zuid-Afrikaanse binnenland. Waar een zeer geweldadige en traumatische ervaring ervoor zorgt dat hun leven voorgoed verandert en hen tevens dwingt hun kijk op het leven te herzien. Eens te meer wordt hun onvermogen om met elkaar te communiceren en hun verschil in levensovertuiging duidelijk.


Single White Female
23:40 - 01:50 op NET5
Thriller (1992) uit Amerika
IMDB-rating: 6.2 (8680 stemmen)
Met Bridget Fonda, Jennifer Jason Leigh, Steven Weber e.aWanneer een 'eenzame blanke vrouw' een advertentie plaatst waarin ze zoekt naar een soortgelijke vrouw, als vervanging voor haar vriend die pas vertrokken is, krijgt ze allemaal rare reacties. Tot een evenwichtige vrouw zich meldt. De nieuwe huisgenote blijkt echter achtervolgd te worden door een geheim uit haar verleden.


Keetje Tippel
23:40 - 01:40 op RTL8
Drama (1975) uit Nederland
IMDB-rating: 6.8 (745 stemmen)
Met Monique van de Ven, Rutger Hauer, Andrea Domburg e.aHet kroostrijke gezin, waarvan het meisje Keetje Tippel deel uitmaakt, trekt van het Friese platteland naar Amsterdam in de hoop dat ze het daar beter krijgen. Maar al gauw is armoe troef in het keldervertrek dat hun woning is.


Soldaat van Oranje
00:00 - 02:45 op RTL7
Oorlog (1977) uit BelgiŽ
IMDB-rating: 7.9 (3703 stemmen)
Met Rutger Hauer, Jeroen Krabbť, Susan Penhaligon e.aStudent Erik Lanshoff is in aanvankelijk onbezorgd over de toekomst, de ellende in de wereld gaat aan hem en zijn medestudenten voorbij. Wanneer op 10 mei 1940 in Nederland de oorlog uitbreekt, vlucht de avontuurlijke Erik naar Engeland, waar hij zich aansluit bij het verzet.


Precious
00:10 - 01:55 op BBC2
Drama (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 7.4 (50623 stemmen)
Met Gabourey Sidibe, Mo'Nique, Paula Patton e.aEen te zware, analfabete tiener uit Harlem is zwanger van haar tweede kind. Ze wordt uitgenodigd om klassen te volgen aan een alternatieve school, zodat ze de kans krijgt om haar leven een nieuwe wending te geven.


Trip van Teetje, De
00:15 - 01:47 op NED2
Drama (1998) uit Nederland
IMDB-rating: 6.6 (126 stemmen)
Met Boris Abarov, Cynthia Abma, Abdenbi Azzaoui e.aDe Trip Van Teetje vertelt het verhaal van een jonge Rotterdamse zakenjongen, Teetje, die denkt de kans van zijn leven te grijpen door een groot Russisch schip dat aan de ketting ligt te kopen. Hij wil zo snel mogelijk rijk worden. Na het kopen van het schip ontdekt hij echter dat het niet alleen een grote lading bevat, maar dat er ook een tamelijk omvangrijke bemanning op het schip verblijft, die daar al maanden zit. Door de sfeer op het schip, de onderlinge saamhorigheid en de moeilijke positie van de bemanningsleden, krijgt Teetje langzamerhand steeds meer sympathie voor de zeelieden en begrip voor hun erbarmelijke situatie. Hij beseft dat het leven niet alleen maar draait om zo snel mogelijk rijk te worden en begint vraagtekens te zetten bij zijn manier van leven.


Heartbreaker
01:55 - 03:35 op BBC2
Komedie (2010) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.7 (11283 stemmen)
Met Romain Duris, Vanessa Paradis, Julie Ferrier e.aGaat uw dochter uit met een onbetrouwbaar type? Heeft uw zus zich gestort in een romantisch avontuur dat haar dreigt op te breken? Vanaf nu is er een bureau dat een radicale oplossing levert tegen deze problemen. Deze oplossing heet Alex, professioneel relatieverstoorder. Hij en zijn zus runnen het bedrijf en krijgen nu van een steenrijke opdrachtgever de missie het aanstaande huwelijk van zijn dochter te voorkomen.