The Out-of-Towners
06:15 - 08:00 op SBS6
Komedie (1999) uit Amerika
IMDB-rating: 4.9 (5229 stemmen)
Met Steve Martin, Goldie Hawn, John Cleese e.aHenry en Nancy wonen hun hele leven al in Ohio, maar nu hun zoon het huis uit is en ze in een sleur geraakt zijn, denken ze aan verhuizen. Henry is extra gemotiveerd omdat hij een uitnodiging heeft gekregen voor een sollicitatiegesprek in New York. Nancy weet echter niet eens dat hij zijn huidige baan is kwijtgeraakt. De reis verloopt niet bepaald als verwacht wanneer hun vliegtuig wordt omgeleid en de bagage kwijtraakt.


Bogus
06:50 - 09:00 op RTL4
Komedie (1996) uit Amerika
IMDB-rating: 4.7 (2064 stemmen)
Met Whoopi Goldberg, Gérard Depardieu, Haley Joel Osment e.aDe zevenjarige wees Albert wordt ondergebracht bij zijn tante, die geen tijd en zin heeft zich al te veel om het jochie te bekommeren. Gelukkig heeft Albert de onzichtbare vriend Bogus, die hem en zijn tante dichter bij elkaar brengt.


Dance, Girl, Dance
08:05 - 09:30 op BBC2
Komedie (1940) uit Amerika
IMDB-rating: 6.7 (819 stemmen)
Met Maureen O'Hara, Louis Hayward, Lucille Ball e.aJudy O'Brien is een getalenteerde balletdanseres. Haar lerares Lydia Basilova wordt aangereden door een vrachtwagen, voordat Judy haar heeft kunnen laten zien hoe goed ze is. Het danseresje Bubbles biedt haar vervolgens de rol van clown aan in haar revue.


Dadnapped
10:30 - 11:45 op Veronica
Actie (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 4.8 (1093 stemmen)
Met Emily Osment, David Henrie, Jason Earles e.aMelissa's vader is een auteur die boeken schrijft over tienerspion Tripp Zoome. Als zij en haar vader samen gaan kamperen, wil haar vader nog even langs een fandag. Daar wordt hij ontvoerd en is het aan Melissa om hem te vinden, en daarmee te bewijzen dat ze 'Zoome Enough' is.


Dennis the Menace in Cruise Control
14:00 - 15:19 op RTL8
Avontuur (2002) uit Amerika
IMDB-rating: 2.8 (30 stemmen)
Met Tom Arnold, Thomas Delauney, Maurice LaMarche e.aDennis is de nagel aan de doodskist van meester Wilson. Als deze op cruise gaat is hij dan ook verre van gelukkig dat Dennnis en z'n familie op het schip zitten. Aan boord bevinden zich ook twee dieven die het op de ring van een prinses hebben gemunt.


Standing Ovation
15:30 - 17:10 op NED3
Musical (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 3.3 (293 stemmen)
Met Devon Jordan, Ashley Cutrona, Erika Corvette e.aVijf jonge meiden vormen een zanggroep genaamd The 5 Ovations en doen mee aan een nationale wedstrijd waarmee ze een miljoen dollar in contanten mee kunnen verdienen. Met slechts een beperkt budget en weinig bronnen, gebruiken de kinderen hun eigen slimheid, moed en passie om spectaculaire liedjes en dansnummers te creëren. Hun rivalen zijn The Wiggies: vijf rijke, getalenteerde, maar ook gewetenloze zusjes die samen met hun ouders zich alles veroorloven om maar te kunnen winnen.


Commando
20:00 - 22:00 op RTL7
Actie (1985) uit Amerika
IMDB-rating: 6.5 (73412 stemmen)
Met Arnold Schwarzenegger, Rae Dawn Chong, Dan Hedaya e.aHet dochtertje van ex-commando John Matrix wordt ontvoerd door een Zuid-Amerikaanse dictator, die hem wil dwingen om een moordaanslag te plegen op de president. Matrix wordt op het het vliegtuig zuidwaarts gezet, maar voordat deze het luchtruim kan kiezen weet hij te ontsnappen.


Knight and Day
20:00 - 22:10 op NET5
Actie (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 6.3 (82539 stemmen)
Met Tom Cruise, Cameron Diaz, Peter Sarsgaard e.aKnight & Day gaat over een eenzame vrouw (Diaz) wiens ogenschijnlijk onschuldige blind date haar leven op kop zet wanneer een superspion (Cruise) haar meeneemt op een gewelddadige wereldreis om een batterij te beschermen die de sleutel bevat tot een oneindige krachtbron.


Gremlins
20:25 - 22:10 op FOX
Komedie (1984) uit Amerika
IMDB-rating: 7.2 (90287 stemmen)
Met Hoyt Axton, John Louie, Keye Luke e.aVoor kerstmis krijgt Billy van zijn vader een schattig klein diertje, de Mogwai. De verkoper had hem duidelijk gemaakt dat er drie belangrijke regels zijn. De Mogwai mag niet nat worden, mag niet blootgesteld worden aan fel licht en mag nooit eten na middernacht.


Les autres filles
21:00 - 22:35 op TV5
Drama (2000) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.6 (76 stemmen)
Met Julie Leclercq, Caroline Baehr, Jean-François Gallotte e.aSolange, 15 jaar, volgt een beroepsopleiding kapster bij Toulouse. Ze wordt vrienden met Gary en haar bende, pittige meiden die hard praten, flirten en gaan dansen. Maar Solange is braaf en verantwoordelijk, niet zoals hen: ze is nog nooit met een jongen naar bed geweest ...


Raw Deal
22:00 - 00:15 op RTL7
Actie (1986) uit Amerika
IMDB-rating: 4.8 (7036 stemmen)
Met Arnold Schwarzenegger, Kathryn Harrold, Darren McGavin e.aFBI-agent Mark Kaminski is uit het corps geschopt wegens zijn ongekende bruutheid. Als de FBI de maffia-organisatie van godfather Patrovita in Chicago wil oprollen is hij echter de enige die bereid is om te infiltreren in het gangsternetwerk. De FBI zorgt ervoor dat Kaminski wordt 'vermoord' en onder een valse naam probeert hij daarna het vertrouwen te winnen van Patrovita.


The Thomas Crown Affair
22:10 - 00:30 op NET5
Komedie (1999) uit Amerika
IMDB-rating: 6.6 (31211 stemmen)
Met Pierce Brosnan, Rene Russo, Denis Leary e.aThomas Crown is een zorgeloze multimiljonair en om weer wat spanning in zijn leven te brengen, gaat hij schilderijen stelen. Niemand bij de New Yorkse politie kan hem in de kraag vatten, maar premiejaagster Catherine weet hem het vuur na aan de schenen te leggen. Tussen hen ontstaat langzaam maar zeker een relatie die er mogelijk voor kan zorgen dat Thomas Crown wegkomt met zijn misdaad.


Sin City
22:10 - 00:05 op FOX
Misdaad (2005) uit Amerika
IMDB-rating: 8.2 (447308 stemmen)
Met Jessica Alba, Devon Aoki, Alexis Bledel e.aBasin City, ook wel bekend als 'Sin City' is de stad waar moord en misdaad aan de orde van de dag is. Het eerste verhaal, The Hard Goodbye, volgt de keiharde straatvechter Marv die op een zoektocht naar wraak is nadat hij er ingeluisd is voor moord op Goldie, de enige vrouw die ooit om hem gaf. Het tweede verhaal, The Big Fat Kill, draait om Dwight en de meiden van Old Town. Hij probeert de meiden te beschermen tegen de corrupte agent Jack Rafferty. Het derde en laatste verhaal van de film, That Yellow Bastard, volgt ex-agent John Hartigan. Hij heeft een belofte afgelegd om Nancy Callahan te beschermen tegen een misvormde pedofiel, Junior.


The Neverending Story II: The Next Chapter
23:50 - 01:35 op SBS6
Avontuur (1990) uit Amerika
IMDB-rating: 4.7 (12574 stemmen)
Met Jonathan Brandis, Kenny Morrison, Clarissa Burt e.aBastian beland weer in de droomwereld van Fantasia waar hij een dubbele strijd moet leveren: hij moet Fantasia redden voor de macht van een boosaardige tovenares en hij moet de ontbrekende schakels van zijn eigen leven zien te vinden. Natuurlijk staan oude vrienden hem bij: de jonge krijger Atreyu, Falkor de Geluksdraak en Rock Biter.


La f?
00:35 - 02:10 op TV5
Komedie (2011) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.2 (727 stemmen)
Met Dominique Abel, Fiona Gordon, Philippe Martz e.aDom is een nachtwaker van een hotel in Le Havre. Hij krijgt op een nacht bezoek van een mysterieuze vrouw die beweert een fee te zijn. Hij mag drie wensen doen. De volgende dag zijn er twee vervuld maar de fee lijkt verdwenen. Dom wil haar koste wat kost terugvinden, want zij opende een heel nieuwe wereld voor hem: een wereld vol fantasie en liefde.


The Year of Living Dangerously
00:45 - 02:35 op BBC2
Drama (1982) uit Australië
IMDB-rating: 7 (6116 stemmen)
Met Mel Gibson, Sigourney Weaver, Linda Hunt e.aJournalist Guy Hamilton vertrekt voor zijn werk naar Indonesië. Guy verdiept zich in het regime van President Sukarno en wijdt een artikel aan hem dat hem immens populair maakt. Hierna trekt hij fotograaf Billy Kwan aan en besluit het tweetal om samen te werken. De samenwerking verloopt aanvankelijk goed, totdat de spanningen in de politiek toenemen en hun relatie onder druk komt te staan.