Page 1 of 13 123611 ... LastLast
Results 1 to 10 of 121

Thread: Services Bulsatcom

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    10-06-2008
    Posts
    12
    Uploads
    0

    Services Bulsatcom

    Добър вечер, на всички от този чудесен форум!
    Имам малък сървър Oscam, на DM 800SE, смесен, нормални линии+ cacheex, a и гледам от приемника!(Ако остане време от ръчкане) Благодарение на написаното тук, сървара работи добре. Единственно ,не мога да оправя многото timeout, знам че линиите ми не са идеални,но и аз нямам кой-знае какво да дам насреща. Cache size е 1800-2000, понякога стига до 3000-3200 вечер, но рядко. Ако timeout-a е за SKY DE,SKY UK или D+,разбирам , ще го приема за нормално, но го има и за Булсата, което не мога да си обясня. Вдигнах времето от 5000 на 10000-все същото,никаква разлика.
    Timeout.PNG все си е 20-22%. Нормалните линии са до хоп3 , та си мисля ако ги сваля до хоп2 , дали няма да има благоприятен ефект? Ще пробвам,но вие като по знаещи– давайте идеи! Благодаря предварително на отзовалите се!!


    Добавено е от turbopower:

    За елиминиране на timeouts който ви се появават ви трябва последният файл oscam.services

    Него може да го свалите от тук https://github.com/bmihovski/Oscam-Services-Bulcrypt

    А от компютър с линукс или приемник чрез следната команда.

    Отивате в папката с конфигурационите файлове триете старият и пишете командата.

    Code:
    wget https://raw.github.com/bmihovski/Oscam-Services-Bulcrypt/master/oscam.services

  2. #2
    Contributing Member
    Join Date
    20-03-2009
    Posts
    326
    Uploads
    278

    Re: oscam - timeout

    при мен са така настройките

    Global
    Client timeout: 6900ms
    Fallback timeout: 4900ms
    Reader restart seconds: 2s

    reader
    Inactivity timeout: 90s
    Reconnect timeout: 60s
    Request timeout: 11000ms

    Loadbalancer
    Loadbalance Mode: 0-loadbalance disabled

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    10-06-2008
    Posts
    12
    Uploads
    0

    Re: oscam - timeout

    loadbalance и аз не го ползвам,прави ми проблеми,оскама забива,най-много 7-9ч. изкарва.Без него си работи ,стигал е до 7дена без рестарт,не издържах по-дълго без да го ръчкам. Макар цхе моите стойности са много блиски до твоите сега ги промених,ще го наблюдавам. Благодаря ти за бързия отговор!

  4. #4
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Re: oscam - timeout

    Съвет от мен cacheex от oscam на приемник не работи истински, просто приемниците нямат процесорна мощ. Ако сложиш кеша на компютър и преместиш всичко там приемника да бъде клиент, ще можеш да гледаш всичко отлично от кеш без да насича.
    За хоповете ще има ефект, максимум 2 им значение и с каква версия на оскам си особенно за cacheex. Прегледай натоварването на процесора ако е над 1 изключвай кеша. Провери го с top.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    10-06-2008
    Posts
    12
    Uploads
    0

    Re: oscam - timeout

    Добър вечер на всички!@turbopower по твоя съвет качих сървара на комп,оскам 8961 но за жалост timeout-a се вдигна на 27% с едни и същи конфизи ,а 1/3 от сърварите изчезнаха,усерите и кеша ци останаха същите, после смених билд 8952,там пък картата ми я даваше двойно, сложих билд 8938 ,картата се оправи,но сърварите винаги бяха с 1/3 по малко, като винаги се появяваха произволни сървари. Та накрая пак качих всичко в приемника и всичко си дойде пак на място,всички сървари,картата ок. Проверих и процесора,варви на 0,76:0,80:0,67,когат човъркам пез веб интерфеиса скача на 1,4:1,2:1,5 моментно,иначе си е на средно 0,8 . На приемника позвам билд 8938, по новите не се държат какт трябва. Нормалните линии са в една група, кеш линиите са в друга група,като всеки усер е с със своя група. Както turbopower беше дал един пример,за да се избегне лооп. Сега направих Fallback timeout =0 ,понеже нямам Fallback сървари , и timeout-а спадна с 1%. Ползвам и CW Cycle Check=1.oscam timeout.PNG. Мисля че е добре,като за приемник. Още нещо,при мен няма никакви фризове,всичко варви гладко,timeout-ите са за усерите,но ме дразнят! Незнам дали имат фризове,виждам ги в лога,предполагам че ,да. Все пак,както всички тук ,аз го ползвам само за хоби. Благодаря на всички!!

  6. #6
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Re: oscam - timeout

    Моля те прикачи конфизите в един архив за да ги разгледаме. Последните промени които се препоръчват са вичко да бъде в една група. Относно версията препоръчват 8755.

  7. #7
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Re: oscam - timeout

    Другият ти проблем видях по ипто ти че се опитваш да разменяш през adsl. От сега ти казвам забрави с такъв интернет, твърде вероятно е от там да нямаш разлика между приемника и компютър. ADSL е ограничен по скорост на ъплоуд и по брой на connections просто няма как да ти работи като хората на кеш гарантирам ти, че това е най-големият ти проблем.

  8. #8
    Senior Member joropet's Avatar
    Join Date
    25-12-2009
    Posts
    369
    Uploads
    2

    Re: oscam - timeout

    @nayco, и аз както теб имах големи таймаути, картите ми се виждаха двойни. Взех и поогледах лога - таймаутите идваха при заявки за поларис. Орязах тези сървиси и освен драстично намаление на таймаутите ми намаля и натоварването на процесора. Остана въпроса за двойните локални. Боби е писал, че r8755 е препоръчителна версия и я потърсих. Не можах да я намеря, но си викам все пак е оскам, чакай да сменя бинарито и взех едно от строймборда (8949) и за сега всичко е привидно добре.

    P.S. Ако имаш локална на Бул, пробвай да забраниш сървисите на всеки юзър. Не претендирам, че списъка е пълен.

    [polaris]
    caid = 4AEE
    provid =
    srvid = 01D0,01CF,01D1,01D2,01D3,01D4,01D5,01D6,01D7,01DA, 01DB,01DC,01D8,01CD,01CE,01D9

    [polaris2]
    caid = 5581
    provid =
    srvid = 01D0,01CF,01D1,01D2,01D3,01D4,01D5,01D6,01D7,01DA, 01DB,01DC,01D8,01CD,01CE,01D9

  9. #9
    Senior Member njor's Avatar
    Join Date
    23-01-2011
    Posts
    364
    Uploads
    0

    Re: oscam - timeout

    Не знам как ви излизат двойни,но аз съм с последния билд а и досега такъв проблем не съм виждал.
    Може ли някой да го опише по подробно.Информативно.

  10. #10
    Senior Member joropet's Avatar
    Join Date
    25-12-2009
    Posts
    369
    Uploads
    2

    Re: oscam - timeout

    Ами на приемника , като гледам ридъра, локалните ми излизат по два пъти в инфото (т.е. картата на hd+ например се вижда 2 пъти, като 2 локални). Конфигурацията ми е сървър на комп и приемник за гледане.

Page 1 of 13 123611 ... LastLast

Similar Threads

  1. Astrium Services et SES étendent leur couverture et services VSAT
    By Andrushenka in forum L'actualité Journalière sur la Télévision par le câble et le Satellite
    Replies: 0
    Last Post: 22-11-2012, 12:51:42
  2. ASTRA Broadband Services, filiale de SES, devient SES Broadband Services
    By Andrushenka in forum L'actualité Journalière sur la Télévision par le câble et le Satellite
    Replies: 0
    Last Post: 01-03-2012, 12:47:35
  3. bullcrypt bulsatcom,irdeto bulsatcom,upc full hd %100 ecm ecmtime 0.4
    By bullcrypt in forum CCcam Exchange: Local
    Replies: 0
    Last Post: 10-02-2012, 19:51:58
  4. New Iowa Network Services signs CloverLeaf for interactive IPTV services
    By Dobe7777 in forum Daily Satellite TV News
    Replies: 0
    Last Post: 09-11-2009, 12:39:50

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •