Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: Ще изчезнат ли проблемите на cacheex модула?

  1. #1
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Ще изчезнат ли проблемите на cacheex модула?

    Четох напоследък противоречиви неща за cacheex размените.
    Какво мислите ще я бъде ли в oscam или не. Аз лично изгубих търпение и мигрирах към multics. Не мога да гарантирам кое е по добро, но ми работи не ми насича nds което означава че съм доволен.

    Както и да е въпроса е за оскам, както гледам тенденцията там се запазва, оправят едно след това го развалят и е само едно лутане с една версия е добре с друга не. Толкова са оплетени нещата с кеша, че призоват потребителите да тестват за да се опитат да оправят нещата. Четох че имало оправени проблеми по кеша, но те нямало как да се съвместят с кода в този си вид.

    Въпроса е следния през последната година оскама за кеш е пълна каша, да му гласуваме ли доверие за кеш или да се използва само за четене на карти където му е силата и да се разменя кеш с друго?

    Смятам че темата е полезна за да сподели всеки наблюденията си и каквото знае по въпроса.

  2. #2

    Re: Cache ще го бъде или не?

    Разбира се, че ще го бъде. Пробвал съм всички кеш емулатори и спокойно мога да кажа, че въпреки някои разминавания оскам е най-добрия за целта. Като това го казвам с няколко уговорки: правилни настройки, правилна версия, или (за тези които ползват отделен оскам, само за кеш) комбинация от версии. Колкото и да мажат по кода, при мен hits% е винаги над 95, без абсолютно никакви фризвания. Нужен е и сериозен хардуер. Ако някой си мисли, че ще извади старото PC от мазето, ще му издуха праха и ще разменя успешно кеш, няма да стане. Всъщност, проблеми винаги е имало, но незнам защо, потребителите не ги репортват.... може би хората не ги забелязват, или се притесняват да не обидят авторите на кода. От вчерашната дискусия в международната секция, стана ясно ще целия код е в процес на пренаписване, така, че ще има развитие със сигурност. Макар, че както вече казах, с някои условности и така си е ОК.

  3. #3
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Re: Cache ще го бъде или не?

    Сигурен съм, че ще го оправят, в това няма и съмнение. Все пак оскам се развива от най-много хора, за пример мултицс се ръководи от един, които според мен е недостатък и предимство. Няма толкова нововъведения като в оскама но пък е стабилен също кода е затворен което е бомба със закъснител (за пример ццкам 2.3.0). Мога да кажа същото и за умода като функции е изостанал с години от оскама, но пък се слави със стабилност.

    Нещото което ме притеснява при оскама това е че като че ли нямат план за действие, поне до сега по отношение на кеша. Правят се промени и след това така се намазват нещата, че само пренаписване като сега е спасението. Както съм споделял и друг път създателите на оскам нямат от години стабилна версия с изчистени бъгове на която да стъпи човек. Сега се правят спекулации с този и онзи билд и се оказва, че и зависи от тези, с които разменяш с кои билд са.

    Дискусията в англоговорящата секция я следя, макар че капитана е малко като щраус с глава в пясъка, захапал е че някой умишлено прецаква кеша с някакви генератори, а кода е перфектен. Мисля че на всички е ясно, че кода се прецаква поради липсата на правилен подход при писането на модула за кеш и лошата комуникация между хората които се занимават с него.

    Galiano пусках темата за да се включат и бг потребители, дано не се окаже че ще си дикутираме само с теб, ако е така май по добре да си пишем в английската секция.

  4. #4
    Senior Member joropet's Avatar
    Join Date
    25-12-2009
    Posts
    369
    Uploads
    2

    Re: Cache ще го бъде или не?

    Моето мнение по въпроса - аз лично смятам, че размяната на кеш е един вид надуване на балони с горещ въздух и не може да бъде основна при CS. Тея ecm-и идват от реални карти и колкото добре да си настроил тази секция в оскам, няма как да ти гарантират 100% hit при нормален обем. Нещо като пенсионната система - един осигурява четирима...само че парите не растат по дърветата и дисбаланса е гарантиран. За да е ефективна кеш размяната, трябва тя да се превърне в непрестанен процес включващ ежедневна смяна на билдове и настройки, породени от непрекъснатите промени в кода. Респективно, увеличаването на потребителите ползващи само кеш създава циркулация на "лош" кеш, който не върши никаква работа. Мен това ме уморява и аз лично ползвам кеша само локално и не разменям.

    Относно желязото - не мисля, че трябва да си купя хипер мега сървър, за да обезпеча хардуерно размяна с десетина човека и то самоцелно. Все пак това е хоби.

  5. #5
    Senior Member Geryl's Avatar
    Join Date
    11-03-2011
    Location
    Sofia
    Posts
    225
    Uploads
    0

    Re: Cache ще го бъде или не?

    Споделям мнението на Жоро,според мен кеша трябва да се ползва само за карти на който времената за реакция са големи,а не да гледаш нещо без карта.

  6. #6
    Senior Member njor's Avatar
    Join Date
    23-01-2011
    Posts
    364
    Uploads
    0

    Re: Cache ще го бъде или не?

    Да си кажа и аз мнението:
    Относно натоварването на процесора не знам при вас защо се получават такива натоварвания на процесора (може би повече клиенти и повече кеш) но при мен с 2.8gh процесор никога не ми е вдигал повече от 10 процента натоварване.Забелязал съм обаче че при лош интернет и проблеми по хардуера натоварването се вдига изключително много.Другото нещо което влияе е влизане на стар или некоректен кеш,явно товари опита за филтрация от оскама.
    Друг е въпроса че оскама не успява да го филтрира както трябва по комплексни причини (просто това не е кеш от оскам).
    Поради тази причина взимам кеш само от смесен оскам и само от хоп 1, за да е гарантирано че е от оскам и е свеж.Вярно е че по този начин кеша пада с пъти но проблеми откакто съм на този принцип не съм имал.
    По този начин кеша ми е около 60 процента но несъм имал проблем с процесори ,с памети .с билдове и сечене.

    READERs / CACHE1,2,3
    38.25% / 61.75%

    Това без да ползвам cwcycle,просто няма нужда.

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    21-01-2011
    Posts
    114
    Uploads
    0

    Re: Cache ще го бъде или не?

    Да постоянно се променя нещо все някой пипа включително и аз :)наистина има доста лош кеш(преди не беше така) и си ползвам cwcycle дето го плюех преди но спасява от насичне и замръзване на картината.
    За PC-то зависи едни се кефят да въртят много кеш,линии и CPU-то да спи други да е все в червената зона и в двата варианта работят.
    Какво да обсъдим незнам с тва ръчкане от всички но кеша ще го бъде няма как да кажеш на 100 % oscam е по добър от MCS или обратно всеки гледа разли4ни неща по различно време количеството на кеша както вече и качеството е различно.
    Според мен всеки трябва да избере това което му допада на него като интерфейс+изискванията си за натварване на cpu мрежа.......и да си се специализира в него
    При честата смяна на cama ни се размива преценката.Едните правят едно другите го правят по късно и после а този cam е велик.
    В общи линии си чешем езиците чакаме да fix-нат това онова.Всеки си е взел карта която може да си позволи или му допада най-много като пакет а искаме да гледаме всичко друго което ни се гледа и да е фрее :) е кеша за сега помага .

    cacheex_maxhop = 2
    build r8962
    cwcycle_check_enable =1


    ECM's Positiv
    READERs / CACHE1,2,3
    41.29% / 58.71%

    UpTime: 03:06:11

  8. #8
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Re: Cache ще го бъде или не?

    Колеги Благодаря ви за отговорите, но все пак искам да отбележа, че темата в секцията за оскам и целта е да дискутираме единствено проблемите в него, а не за самият кеш като цяло. Въпроса е не дали си заслужава да се използва кеш или не. Използването му зависи от много фактори, основното е хардуера и свързаността. Аз успявам да прекарам почти всичко през кеша, но това ми струва 54 евро наем на месец за подходящ сървър и поддържането на голям брой размени. Кеша е направен за да се заобиколи sid лимита и paringa и това е единственото работещо решение за сега. Относно за и против кеша оплакват се тези, които нямат добър интернет, добър хардуер или не могат да настроят нещата. Кеша си работи супер и хората с които разменяш са много по надежни, за периода от 1 година има няма с 10% да съм прекратил размяна за кеш докато с нормалните линии са останали не повече от 20 линии.

    Въпроса който се дискутира тук е друг дали приливите и отливите в работоспособноста на оскама за кеш са временно явление според вас или така ще си и остане. Няма как да се прогнозира бъдещето според мен, но последната година оскама е като бумеранг оправят нещо и след това го развалят като, оправданията че някои им генерирал лош кеш според мен са единствено оправдания.

    Аз разменям кеш 3 с мулти в момента единство към оскам сървъри и при мен това което получавам и изпращам си е константа, тоест ни повече ни по малко съответно и няма разлика в натоварнето на сървъра. Това ме навежда на факта че проблема не е в кеша които се получава или изпраща, а от оскама. Ако получавах фалшив кеш от оскама със сигурност щях да имам проблеми и аз. Само за протокола не разменям мулти кеш с оскам а само кеш 3 така че не съм източник на заразата за която пишат. Заразата се получавала според тях ако пращаш кеш към оскама csp функцията.

  9. #9
    Senior Member njor's Avatar
    Join Date
    23-01-2011
    Posts
    364
    Uploads
    0

    Re: Cache ще го бъде или не?

    Заразата се получавала според тях ако пращаш кеш към оскама csp функцията.
    Точно това е и според мене.Потвърждавам че от твоя кеш няма никакъв проблем.Но преди време ти ми помогна и инсталнах и аз едно мулти.И през csp наистина започна да влиза такъв кеш-много бързо го забърсах.Аз понеже нямам много време да го разучавам и експериментирам засега го изоставих. От оскама съм доволен ,но никога не е късно...

  10. #10
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Re: Cache ще го бъде или не?

    Quote Originally Posted by njor View Post
    Точно това е и според мене.Потвърждавам че от твоя кеш няма никакъв проблем.Но преди време ти ми помогна и инсталнах и аз едно мулти.И през csp наистина започна да влиза такъв кеш-много бързо го забърсах.Аз понеже нямам много време да го разучавам и експериментирам засега го изоставих. От оскама съм доволен ,но никога не е късно...
    Добре де мултицс и цсп защо не се товарят по между си след като там циркулира лош кеш. Нещо ми бяга логиката в това твърдение. Според мен празни оправдания, в които истината е една, има генерален проблем в самият оскам които сам генерира въпросният трафик по някаква причина и те не могат да разберат каква е тя. Понеже всеки използва какъв то му падне билд компилиран от не се знае кои в повечето случай кашата става още по гъста. До като не вземат да направят билд които е стабилен, компилиран от тях и не се тества само спрямо него нищо няма да се получи. Винаги ще има утрешен билд които чупи всичко.

    Доказателството е едно преди разменях само с оскам и имах 3 TBi трафик месечно сега съм запазил същите кеш размени и съм добавил още 70 от стандартният кеш за мултито и имам 1.71 TiB като хитовете си остават толкова добри колкото и с оскама.

    Да се върнем конкретно по темата според мен до 6 месеца няма ли стабилна версия на оскам бягайте от него за кеш размени, за четене на карти няма по добро така че ще си остане основният емулатор. Аз решавам какво да правя според ситуацията тоест не робувам на един и същ софт, ако оскама оправят проблемите за кеша ще се върна на него, но за сега го използвам да си чета само картите на него, за което нямам оплаквания. Бих им помогнал с тестване за кеша, но просто софтуер не се прави по техният начин за това предпочитам да не си губя времето.

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 05-01-2013, 11:57:21
  2. Replies: 20
    Last Post: 21-12-2011, 00:04:49
  3. Replies: 3
    Last Post: 17-12-2011, 23:33:48
  4. Айде и аз да разменя с малко българчета :)
    By adskiqt in forum Без реални карти
    Replies: 0
    Last Post: 03-12-2009, 14:38:40
  5. Replies: 0
    Last Post: 16-06-2005, 15:49:56

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •