Pauline at the Beach
14:00 - 15:35 op TV5
Komedie (1983) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7.3 (2135 stemmen)
Met Amanda Langlet, Arielle Dombasle, Pascal Greggory e.aDe ongeneeslijke imperfectie van de menselijke natuur sluit lofzangen op het leven en de liefde allerminst uit. Zo ongeveer luidt de essentie van deze tweede Rohmer-filmcyclus (1980-1988). Daarin dienen zes volkswijsheden en gezegden als kapstok tot evenzoveel dynamische films die de toeschouwer een spiegel voorhouden. De literair-filosofische dialoog uit de Six Contes Moraux is vervangen door levendige, soms geïmproviseerde tekst. Juist door de lichtvoetigheid, rake observaties en het ‘losse’ spel werken de Comédies et Proverbes verslavend: hoe vaak je ze ook ziet, ze blijven relevant, prikkelend en hoogst amusant


Rambo III
20:30 - 22:30 op RTL7
Actie (1988) uit Amerika
IMDB-rating: 4.7 (23001 stemmen)
Met Sylvester Stallone, Richard Crenna, Marc de Jonge e.aTijdens de Sovjet-bezetting van Afghanistan wordt Rambo's voormalige superieur kolonel Trautman gevangengenomen. Rambo heeft zichzelf 'verbannen' naar Thailand, waar hij zich in een boeddhistisch klooster bekwaamt in de oosterse gevechtskunst. Kolonel Trautman gaat hem achterna, omdat hij zijn hulp in wil schakelen bij het overmeesteren van een Russische generaal in Afghanistan.


From Prada to Nada
20:30 - 22:40 op RTL5
Komedie (2011) uit Amerika
IMDB-rating: 5 (6037 stemmen)
Met Camilla Belle, Alexa Vega, Tina French e.aTwee verwende Latina zusjes moeten hun mooie leventje vaarwel zeggen wanneer hun rijke vader plotseling overlijdt en ze geen cent meer hebben. Noodgedwongen moeten ze intrekken bij hun tante die ze al in geen tijden meer gezien hebben, en die bovendien in de achterbuurten van East Los Angeles woont.


The Forgotten
20:30 - 22:30 op RTL8
Horror (2004) uit Amerika
IMDB-rating: 5.8 (22141 stemmen)
Met Julianne Moore, Christopher Kovaleski, Matthew Pleszewicz e.aTelly Paretta wordt gekweld door de herinnering aan de dood van haar 9-jarig zoontje Sam. Terwijl ze het verlies en de daaropvolgende vervreemding van haar man Jim probeert te verwerken, krijgt ze van haar psychiater Dr. Munce te horen dat ze aan waanideeën lijdt en dat haar zoontje nooit bestaan heeft. Geschokt probeert ze sporen van Sams bestaan te vinden, maar die lijken wel te zijn uitgewist...


Rambo
22:35 - 00:15 op RTL7
Actie (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 7.1 (123741 stemmen)
Met Sylvester Stallone, Julie Benz, Matthew Marsden e.aTwintig jaar na de laatste film uit de beroemde serie, woont John Rambo (Sylvester Stallone) in Thailand, waar hij boottripjes met toeristen maakt. Aan de grens tussen Thailand en Birma gaat de oorlog zijn zestigste jaar in. Maar Rambo, die een rustig leventje leidt, heeft geen zin meer in vechten.Dat verandert als een groepje missionarissen de Amerikaanse riviergids John Rambo inhuurt. Sarah en Michael Bennett vertellen Rambo dat het het Birmaanse leger landmijnen op de wegen legt, waardoor de vluchtelingenkampen nauwelijks bereikbaar zijn geworden. Ze vragen Rambo of hij ze met zijn boot kan brengen, wat hij met tegenzin doet.Twee weken later vertelt pastor Arthur Marsh dat de groep hulpverleners gevangen is genomen door het Birmaanse leger. Hij heeft geld ingezameld om huurlingen in te huren die de missionarissen moeten bevrijden. De man die door het Amerikaanse leger ooit werd gekneed tot een supersoldaat weet wat hem te doen staat..
You May Not Kiss the Bride
22:40 - 00:55 op RTL5
Komedie (2011) uit Amerika
IMDB-rating: 5 (2801 stemmen)
Met Dave Annable, Katharine McPhee, Rob Schneider e.aBryan Lighthouse is een fotograaf van huisdieren in Chicago. Per ongeluk verminkt hij de kat van de vrouw van een Kroatische gangster. Als alternatief om voor de haaien gegooid te worden wordt hij gedwongen om te trouwen met hun dochter Masha zodat zij legaal in het land kan blijven.


4 gar?s dans la nuit
00:00 - 01:35 op TV5
Thriller (2010) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.6 (14 stemmen)
Met Julien Baumgartner, Dimitri Storoge, Pascal Cervo e.a1995. Vier vrienden ontdekken het lichaam van Rose Dugain in een greppel. Ze sterft voordat de nooddienst aankomt. Meteen worden de vier verdacht, maar er is geen bewijs. 2010. Het leven heeft de voormalige vrienden gescheiden, maar het verleden achterhaalt ze als één van hen op verdachte wijze overlijdt ...


I Want Candy
00:20 - 02:00 op RTL7
Komedie (2007) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 5.7 (2881 stemmen)
Met Tom Riley, Tom Burke, Carmen Electra e.aWannabe producer Joe (Tom Riley) en diens getalenteerde maar zeer neurotische wannabe regisseur Baggy (Tom Burke) leuren met hun script langs productiemaatschappijen in Londen. Na een lange weg zonder succes krijgen beide vrienden een contract bij een wanhopige producer. De ster van de film, Candy Fiveways, een legendarische pornoactrice, moet echter nog gestrikt worden. Met haar deelname aan de film denkt het duo alles voor elkaar te hebben. Het moeilijkste moet echter nog komen: hoe neem je een film met de nodige sexscene's op in het huis van je ouders?


No Way Out
00:45 - 02:35 op BBC1
Drama (1987) uit Amerika
IMDB-rating: 7 (10767 stemmen)
Met Kevin Costner, Gene Hackman, Sean Young e.aDankzij het feit dat hij aangesteld werd als liaison tussen het leger en de CIA kan marineluitenant Tom Farrell meer tijd doorbrengen in gezelschap van de mooie Susan Atwell, minnares van zijn nieuwe baas David Brice. Wanneer deze haar ontrouw vermoedt, doodt hij haar. Farrell, die getuige was van de moord, leidt het onderzoek. David Brice, die niet weet dat Farrell zijn rivaal was, geeft hem de opdracht de moord in de schoenen te schuiven van een fictieve Russische spion.