Netflix heeft de exclusieve uitzendrechten van nieuwe Walt Disney films voor het Nederlandse grondgebied in bezit gekregen. De overeenkomst gaat vanaf begin 2014 in.

Naast nieuwe films kunnen Nederlandse Netflix-abonnees ook naar oude films en series van Disney, Disney Pixar en Marvel kijken. De nieuwe en oude Disney-films vallen binnen het huidige abonnement van Netflix en zijn voor €7,99 per maand onbeperkt te bekijken. Zo zijn vanaf 2014 onder meer Ratatouille, Wall-E, Pirates of the Caribbean, Curse of the Black Pearl maar ook klassiekers zoals Mary Poppins en Lady en de Vagebond via Netflix te bekijken. Ook de complete seizoenen van de ABC-serie Lost vallen binnen de nieuwe overeenkomst met Disney.

Netflix zeer ingenomen
"Disney creëert topkwaliteit en ‘s werelds meest fantasierijke films en tv-series", aldus Ted Sarandos, de Chief Content Officer van Netflix. "We zijn zeer ingenomen met het feit dat we onze Nederlandse leden vanaf begin 2014 zo’n fantastische mix aan Disneycontent kunnen aanbieden als de exclusieve premium betaaltelevisie voor de nieuwe Disneyfilms."


Geschreven door: Jarco Kriek