De Dolle Tweeling
15:30 - 16:50 op NED3
Familiefilm (2010) uit Duitsland
IMDB-rating: 4.6 (71 stemmen)
Met Heino Ferch, Lisa Vicari, Katharina Thalbach e.aNa de beschuldiging van diefstal vliegen de tweelingzusters Hanni en Nanni van school af en worden door hun ouders in het internaat 'Lindenhof' geplaatst. Daar beginnen de twee een nieuw leven. Terwijl de zachtmoedige Nanni eerst begint met vriendschappen op te bouwen, heeft de heethoofdige Hanni het moeilijk om zich thuis te voelen. En als het Lindenhof-hockeyteam moet spelen tegen de JoCats, het team van hun oude school, komt er een eerste cruciale test. Hanni en Nanni moeten zich nu onderscheiden. Maar pas als het Lindenhof in gevaar komt, wordt het voor Hanni en Nanni duidelijk dat ze hier echt thuishoren. Daarom werken zij een moedig reddingsplan uit.


Moloch tropical
18:35 - 20:25 op TV5
Drama (2009) uit Haïti
IMDB-rating: 7 (67 stemmen)
Met Zinedine Soualem, Sonia Rolland, Mireille Metellus e.aEen democratisch gekozen president bereidt zich in zijn kasteel voor op een belangrijke staatsaangelegenheid. Terwijl hoogwaardigheidsbekleders vanuit de hele wereld naar zijn land komen, ontwaakt de president in een land waar onlusten zijn uitgebroken. Naarmate de dag vordert, besluiten steeds meer gasten de festiviteiten voortijdig te verlaten.


Old Dogs
20:30 - 22:15 op NET5
Komedie (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 5.1 (20466 stemmen)
Met John Travolta, Robin Williams, Kelly Preston e.aWanneer twee vrienden en tevens collega's het helemaal lijken te hebben gemaakt worden plots hun plannen gedwarsboomd. Zij moeten twee weken op een zesjarige tweeling passen. Maar wat moeten de twee mannen ermee? Ze nemen de kinderen mee naar een zomerkamp waar zij door de kampleider worden aangezien als homo-koppel. Voor de zekerheid houdt hij een oogje in het zeil.


Batman Begins
20:30 - 23:15 op Veronica
Actie (2005) uit Amerika
IMDB-rating: 8.3 (605128 stemmen)
Met Christian Bale, Michael Caine, Liam Neeson e.aDe kleine jongen Bruce Wayne zag zijn ouders voor zijn ogen wreed vermoord worden: een trauma dat hem voor de rest van zijn leven vervult met wraakgevoelens. Het lot laat hem zijn wraak echter niet uitvoeren. Hij vlucht naar het Oosten, waar hij opgevangen wordt door de ninja-leider Ra's Al-Ghul, en als hij terugkeert naar zijn thuisstad Gotham City vindt hij die in de handen van maffiabendes en andere gangsters. Hij besluit een nieuw persoon te worden, één die de harten van misdadigers met vrees vervult: Batman! Met de hulp van politieman Jim Gordon zet Batman zijn eerste stappen in zijn strijd tegen het onrecht. Zijn strijd begint tegen de maffiabaas Don Falcone, de gekke dokter Jonathan 'Scarecrow' Crane en een mysterieuze derde persoon...


Waiting to Exhale
20:30 - 23:00 op RTL8
Komedie (1995) uit Amerika
IMDB-rating: 5.1 (5843 stemmen)
Met Whitney Houston, Angela Bassett, Loretta Devine e.aVan vier vrouwen zijn er drie op zoek naar de perfecte man en is de vierde net gescheiden, nadat haar man haar voor een andere vrouw heeft verlaten. In de periode hierna worstelt elk van hen met nieuwe banen en nieuwe liefdes.


The Shawshank Redemption
20:30 - 23:30 op RTL7
Drama (1994) uit Amerika
IMDB-rating: 9.2 (381663 stemmen)
Met Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton e.aHet is 1947. Andy Dufresne houdt vol dat hij onschuldig is aan de moord op zijn vrouw en diens minnaar, maar krijgt wel twee maal levenslang in de strenge gevangenis Shawshank. Hij sluit vriendschap met een zwarte gevangene die spullen kan regelen, maar er zijn twee dingen die hem echt op de been houden: hoop en een poster van Rita Hayworth


Neighbors
20:50 - 21:10 op Comedy Central
Komedie (1981) uit Amerika
IMDB-rating: 5.3 (4874 stemmen)
Met John Belushi, Kathryn Walker, Cathy Moriarty e.aEarl Keese (Belushi) is een doorsnee burger van bijna middelbare leeftijd. Hij leidt een redelijk gemakkelijk leventje met zijn gezin in hun eengezinswoning... tot de woning ernaast wordt verkocht aan Vic (Aykroyd) en Ramona (Cathy Moriarty), een vreemd stel dat Earl al snel tot waanzin drijft. Door Vics krankzinnige gedrag en Ramona's grote verleiding weet Earl niet meer waar hij het zoeken moet. Earl's leventje staat plotseling helemaal op z'n kop.


Radiostars
21:00 - 22:40 op TV5
Komedie (2012) uit Frankrijk
IMDB-rating: 5.8 (762 stemmen)
Met Manu Payet, Clovis Cornillac, Douglas Attal e.aEen team van charismatische, maar arrogante radiomakers heeft plots te maken met een sterke daling in de luistercijfers. Ze moeten ervoor zorgen dat ze hun publiek terugwinnen.


Bringing Down the House
22:15 - 00:25 op NET5
Komedie (2003) uit Amerika
IMDB-rating: 5.3 (25284 stemmen)
Met Steve Martin, Queen Latifah, Eugene Levy e.aDe eenzame Peter ontmoet Charlene via Internet. Charlene zit gevangen, maar is zo onder de indruk van Peter dat ze zelfs uit de gevangenis ontsnapt om bij hem te kunnen zijn. Helaas maakt ze van Peters brave leventje een complete warboel.


The Act of Killing
23:10 - 01:05 op Canvas
Documentaire (2012) uit Denemarken
IMDB-rating: 7.9 (2888 stemmen)
Met Haji Anif, Syamsul Arifin, Sakhyan Asmara e.aIn The Act of Killing gaan voormalige leiders van Indonesische doodseskaders vijftig jaar terug in de tijd en spelen hun rol in de genocide van 1965 na in filmscènes. Dit resulteert in een documentaire die ons meevoert in de verbeelding van deze moordenaars.


Batman Forever
23:15 - 01:45 op Veronica
Actie (1995) uit Amerika
IMDB-rating: 5.4 (141290 stemmen)
Met Val Kilmer, Tommy Lee Jones, Jim Carrey e.aBatman moet het opnemen tegen twee schurken, Harvey Two-Face en The Riddler. Ene **** Grayson wil wraak op Two-Face, omdat deze zijn familie heeft vermoordt. Hij wordt opgenomen door Bruce Wayne en wordt Robin, de partner van Batman. Samen proberen ze Two-Face en The Riddler te stoppen voordat zij hun geweldadige plannen ten uitvoer kunnen brengen.


Lake Placid 2
23:35 - 01:25 op RTL7
Horror (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 3 (2107 stemmen)
Met John Schneider, Sarah Lafleur, Sam McMurray e.aZeven jaar na de gebeurtenissen bij Lake Placid blijken de gruwelijkheden zich te herhalen. De lokale sherrif (John Schneider uit "Smallville" en "Dukes of Hazzard") werkt samen met een paleontoloog uit New York om het beest te vinden dat zich voedt met de lokale bevolking. Ze komen er echter snel achter dat ze het gevecht niet moeten aangaan met slechts één gigantische krokodil, maar drie van die angstaanjagende monsters!