De Windows 8.1-update is beschikbaar. Gebruikers van Windows 8 krijgen een notificatie in de Windows Store. Windows 8.1 heeft weer een startknop en is direct te starten in de desktopmodus.


De meest zichtbare verandering in Windows 8.1 is de terugkeer van de startknop, zij het met een iets andere functie dan gebruikers van oude Windows-versies gewend zijn. Ook is Bing Search nu door heel Windows ge´ntegreerd, net als SkyDrive-synchronisatie. Het startscherm ondersteunt meer pictogramformaten en je kunt makkelijker applicaties aan de randen van het venster vastzetten.

Updaten

Voor bestaande gebruikers is de update van Windows 8 naar Windows 8.1 gemakkelijk. Je raakt geen instellingen of applicaties kwijt, al kan een backup natuurlijk nooit kwaad. Veel van de Microsoft-eigen apps hebben vandaag een update gekregen om beter aan te sluiten bij Windows 8.1. Ook komt er nog een General Availability-patch waarin de laatste updates sinds het finaliseren van Windows 8.1 zijn verwerkt. Leuk voor sociale media-fanaten: Facebook heeft vandaag zijn Windows 8.1-app aangekondigd. Die kun je dus meteen downloaden in de Windows Store.