De geplande verhuizing van de nieuwe fusieomroep Vara-BNN naar Amsterdam is niet haalbaar onder de gestelde voorwaarden. In Hilversum wordt opgelucht gereageerd.

Het bleek moeilijk om de huidige ruimte op het Hilversumse Mediapark te verhuren of te verkopen en daarom heeft de nieuwe fusieomroep die vanaf 1 januari een feit is, ervoor gekozen om in Hilversum op het mediapark te blijven. De geplande verhuizing naar Amsterdam Zuidoost, die wel kostenbesparend zou zijn, is definitief van de baan.

Hilversum is blij dat Vara-BNN blijft
De Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes is juist in zijn nopjes met het mislukken van de verhuisplannen. Hij vreesde leegstand in zijn stad en met name het mediapark, omdat diverse omroepen door de fusies zelf al veel panden leeg achter zullen laten. Een vertrek van twee grote omroepen naar de hoofdstad zou de Hilversum veel werkgelegenheid kosten en veel personeelsleden van de omroepen waren er ook helemaal niet zo blij mee. VARA-BNN is zelf teleurgesteld, omdat zij nu een geplande besparing op huisvesting niet in de programmering tot uiting kunnen laten komen.
Geschreven door: Jan-Hein Visser