Carnival Story
08:00 - 09:35 op BBC2
Drama (1954) uit Amerika
IMDB-rating: 5.6 (135 stemmen)
Met Anne Baxter, Steve Cochran, Lyle Bettger e.aWillie is een circusartiest die een affaire heeft met de louche Joe. Ze verlaat hem en trouwt met circuscollega Frank, die echter kort daarop komt te overlijden na een ongeluk dat is veroorzaakt door Joe. Deze verleidt Willie opnieuw met als oogmerk het in bezit krijgen van de erfenis van Frank. Willie wordt verliefd op Vines, maar weer dreigt Joe roet in het eten te gooien


The Lady Vanishes
09:35 - 11:10 op BBC2
Mystery (1938) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 8.1 (12764 stemmen)
Met Margaret Lockwood, Michael Redgrave, Paul Lukas e.aLockwood en Redgrave onderzoeken de verdwijning van een oude dame, en ontdekken een samenzwering die hen wil doen geloven dat de vrouw nooit op de trein heeft gezeten.


Follow the Fleet
13:45 - 15:35 op BBC2
Komedie (1936) uit Amerika
IMDB-rating: 7.4 (1041 stemmen)
Met Fred Astaire, Ginger Rogers, Randolph Scott e.aZij wilde haar carričre laten voorgaan en wees zijn huwelijksaanzoek af. Hij ging toen bij de marine. Nu is hij echter terug, is ze een stuk vriendelijker en blijkt ze een leuke zus te hebben voor een collega van hem.


Zusjes Kriegel, De
14:05 - 15:30 op Eén
Avontuur (2004) uit België
IMDB-rating: 5 (63 stemmen)
Met Katleen Apers, Evelien Apers, Dorien Janssens e.aDe elfjarige drieling Lien, Fien en Sien zijn geen doetjes. Als ze per ongeluk een brandje veroorzaken is het hek helemaal van de dam.. De zusjes belanden in een instelling. Op het eerste zicht lijkt alles reuze mee te vallen. Meer zelfs, het gesticht is een echt paradijs! Maar dan komen de meisjes er achter dat dokter Vandenkerckhoven,de directeur van het tehuis, zwarte magie op de kinderen gebruikt. De drieling besluit de strijd aan te gaan met de dokter. Naar het gelijknamige boek van Marc de Bel.


K3 Bengeltjes
15:30 - 16:40 op NED3
Familiefilm (2012) uit België
IMDB-rating: 6.3 (56 stemmen)
Met Camilia Blereau, Hans Cornelissen, Karen Damen e.aKaren, Kristel en Josje zijn door het dolle heen, want hun drie nichtjes komen een weekendje in hun appartement logeren. Maar al snel blijkt dat de nichtjes ettertjes zijn, die de boel op stelten zetten. In de wolkenwereld waar de engelen leven is er een afdeling ‘Bengeltjes’ waar opperengel Manuel van kindjes die zich op aarde als ettertjes gedragen ‘bengeltjes’ maakt. De kindjes die bengeltjes worden, moeten op aarde 24 uur lang braaf zijn en mogen geen overtreding maken tegen het Engelenboek. Als ze toch een fout begaan worden ze gestraft op een wel heel bijzondere manier.... Opperengel Manuel geeft zijn nieuwbakken, maar zeer klungelige assistent Tuur de opdracht om de drie nichtjes van K3 op te halen om er bengeltjes van te maken, zodat ze leren om braaf te zijn. Maar Tuur vergist zich en maakt per ongeluk bengeltjes van Karen, Kristel en Josje. Het gevolg? De meisjes van K3 moeten 24 uur lang braaf zijn alvorens ze weer bengeltjes af zijn… Dat blijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. Maar als ze falen, heeft dit voor K3 desastreuze gevolgen: zo krijgen ze bijvoorbeeld een hele zware stem en nog veel meer nare ongemakken.


Shall We Dance
15:35 - 17:20 op BBC2
Komedie (2004) uit Amerika
IMDB-rating: 6.1 (11715 stemmen)
Met Richard Gere, Jennifer Lopez, Susan Sarandon e.aEen overwerkte accountant in Chicago is doodmoe van de dagelijkse routine in zijn leven. Op een dag ziet hij een beeldschone danslerares door het raam en besluit lessen bij haar te gaan nemen. Hij raakt steeds meer betrokken bij het dansen, wordt steeds beter en besluit zich in te schrijven voor de Chicago Crystal Ball Dance Competition.


Harry Potter and the Half-Blood Prince
20:00 - 23:05 op SBS6
Avontuur (2009) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7.3 (171858 stemmen)
Met Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint e.aAls Harry, Ron en Hermelien aan hun zesde jaar aan Hogwarts beginnen, komt Harry in het bezit van een geheimzinnig volgekladderd toverdrankenboek, wat ooit het eigendom is geweest van de onbekende Half-Blood Prince. Wat moet Harry doen met de af en toe wel erg obscure spreuken die het boek vermeldt? En ondertussen heeft hij te kampen met een moeizaam sociaal leven en laat Dumbledore hem stukje bij beetje informatie zien over het duistere verleden van Voldemort. Deze lessen van Dumbledore zullen leiden tot het grootste geheim van de duistere heerser en het zal Harry helpen om te overleven.


Warrior
20:00 - 22:50 op RTL5
Actie (2011) uit Amerika
IMDB-rating: 8.2 (144815 stemmen)
Met Joel Edgerton, Tom Hardy, Nick Nolte e.aIn het drama van regisseur Gavin O'Connor (Pride and Glory, 2008) heeft een gepensioneerde staalarbeider / voormalig bokser (Nick Nolte) een groot alcohol probleem. Dit heeft er o.a. voor gezorgd dat zijn gezin uiteen is gevallen. Als hij zijn leven weer op de rit heeft, wint het het vertrouwen terug van zijn jongste zoon (Hardy) en maakt van hem een worstelaar c.q. martial arts-specialist. Zijn broer (Edgerton) heeft het echter niet zo op zijn vader en werkt aan een eigen loopbaan als worstelaar. De twee broers doen beide mee aan hetzelfde toernooi en komen recht tegenover elkaar te staan.


Mercenary for Justice
22:00 - 00:00 op Veronica
Actie (2006) uit Aruba
IMDB-rating: 4.1 (1374 stemmen)
Met Steven Seagal, Jacqueline Lord, Roger Guenveur Smith e.aEen huurling raakt betrokken bij een missie die de levens van zijn familie op het spel zet. Om de missie te doen slagen moet hij inbreken in één van de best bewaakte gevangenissen van Zuid Afrika om daar de zoon van de grootste drugsbaron zien te bevrijden.


Machete
22:50 - 00:55 op RTL5
Actie (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 6.8 (105048 stemmen)
Met Danny Trejo, Robert De Niro, Jessica Alba e.aMachete (Danny Trejo) is een losgeslagen voormalige "Mexican Federale" die zijn naam ruimschoots verdient heeft met het hanteren van kapmessen. Nu zoekt hij werk in Amerika nadat hij gebruikt is door de Mexicaanse drugslord Torrez (Steven Seagal). Machete twijfelt dan ook niet lang over een klus om de corrupte senator McLaughlin (Robert De Niro) om te leggen. Maar als blijkt dat hij weer in een val is getrapt moet hij opnieuw op de vlucht. Tot hij bedenkt dat het genoeg geweest is en hulp inroept om een genadeloze wraakactie op te zetten. Die krijgt hij van een stel outlaws, waaronder de bikkelharde Luz (Michelle Rodriguez), de anders zo brave douanebeambte Sartana (Jessica Alba), de gewapende priester Benito del Toro (Cheech Marin) en zelfs April (Lindsey Lohan), de dochter van zijn grote vijand. Om hen heen groeit een klein leger aan illegalen totdat de jacht geopend kan worden op iedereen die hem ooit dwars zat. They just f*cked with the wrong Mexican!


FeardotCom
23:40 - 01:40 op RTL8
Horror (2002) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 3.1 (9718 stemmen)
Met Stephen Dorff, Natascha McElhone, Stephen Rea e.aDetective Mike Reilly onderzoekt samen met de ambitieuze Terry Huston de gruwelijke dood van vier mensen. Het enige dat de vier gemeen hadden is dat ze 48 uur voor hun dood ingelogd waren op de site feardot.com.


14 kil?ros
23:45 - 01:20 op Canvas
Drama (2007) uit Spanje
IMDB-rating: 6.6 (192 stemmen)
Met Adoum Moussa, Aminata Kanta, Mahamadou Alzouma e.aPolitici en sociologen zijn het erover eens dat de immigratie het grootste probleem wordt voor het Westen in de 21ste eeuw. De 14 kilometer lange Straat van Gibraltar is de afstand dat het Afrikaanse continent scheidt van Europa. En in Afrika zijn er miljoenen mensen die naar het noorden willen. Hun armoede en hongersnood heeft geen begrip voor de grenzen, barricades en slagbomen. Via de ervaringen van enkele Afrikanen, die een lange en gevaarlijke reis naar Europa ondernemen, en daarvoor Maili, Nigeria, Algerije en Marokko doorkruisen, werpt deze film een licht op de schaduwzijde van de immigratie.


Frost/Nixon
00:00 - 01:55 op BBC2
Biografie (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 7.8 (62266 stemmen)
Met Janneke Arent, Kevin Bacon, Mickie Banyas e.aRichard Nixon is de enige president in de Amerikaanse geschiedenis geweest die heeft moeten aftreden. Het Watergate-schandaal, begin jaren zeventig van de vorige eeuw, dwong hem tot aftreden na een lang en uitputtend gevecht met de Senaat, de publieke opinie en de rechterlijke macht. Na zijn aftreden hield Nixon drie jaar lang zijn lippen stijf op elkaar. Maar toen de Engelse journalist David Frost hem verzocht om een interview voor de televisiecamera´s, zag Nixon een gelegenheid om zijn besmeurde imago op te poetsen, en ging hij akkoord. In FROST/NIXON herschept regisseur Ron Howard niet alleen dat beroemde interview, maar ook de onderhandelingen tussen het Nixon-kamp en het Frost-kamp, de deal die uiteindelijk gesloten werd en de geheimen die erin verborgen waren.


Day Watch
00:00 - 02:15 op RTL7
Actie (2006) uit Rusland
IMDB-rating: 6.5 (22552 stemmen)
Met Konstantin Khabensky, Mariya Poroshina, Vladimir Menshov e.aDe oeroude strijd tussen goed en kwaad krijgt een vervolg. In het hedendaagse Moskou gaat de strijd verder tussen de lichtmagiërs en 's nachts de warlocks, heksen en vampieren. Ondertussen is er een kind van het kwaad opgestaan die de balans wel eens zou kunnen verstoren. De mens dreigt dan ook zwaar de pineut te worden.


Le p? de mes enfants
00:15 - 02:02 op NED2
Drama (2009) uit Duitsland
IMDB-rating: 6.7 (1520 stemmen)
Met Louis-Do de Lencquesaing, Chiara Caselli, Alice de Lencquesaing e.aGregoire Canvel heeft alles wat een man zich kan wensen: een vrouw waar hij van houdt, drie prachtige kinderen en zijn droombaan - hij is filmproducer. Hij besteedt vrijwel al zijn tijd en energie aan zijn werk. En ook al besteedt hij de weekenden met zijn gezin, worden ook deze kostbare momenten regelmatig onderbroken door veeleisende regisseurs en bezorgde investeerders. Ondanks Gregoires air van onoverwinnelijkheid komt de toekomst van zijn prestigieuze productiebedrijf op losse schroeven te staan: te veel producties, te veel risico's, te veel schulden. Donkere wolken pakken zich samen, en Gregoires besef dat hij wellicht een gok te veel heeft genomen zet een serie gebeurtenissen in gang die de toekomst van zijn gezin voorgoed zal veranderen.


Joe Versus the Volcano
00:30 - 02:30 op NET5
Komedie (1990) uit Amerika
IMDB-rating: 5.3 (14379 stemmen)
Met Tom Hanks, Meg Ryan, Lloyd Bridges e.aAl acht jaar werkt Joe Banks zich ziek. De artsen ontdekken dat hij nog maar kort te leven heeft en adviseren hem zijn resterende maanden te genieten. In ruil voor enige tijd in volledige luxe leven, belooft Joe aan een fabrikant van supergeleiders dat hij als levend offer voor een vulkaan zal dienen.


Partir
01:55 - 03:15 op BBC2
Drama (2009) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.2 (2183 stemmen)
Met Kristin Scott Thomas, Sergi López, Yvan Attal e.aSamen met haar man (Yvan Attal), een succesvol chirurg, brengt Suzanne (Kristin Scott Thomas) in harmonie en luxe haar dagen door. Toch mist ze haar vroegere werk als fysiotherapeute. Na de nodige overtuigingskracht helpt hij haar bij het opnieuw opstarten van een praktijk. Haar leven wordt volledig overhoop gegooid met de komst van klusjesman Ivan (Sergi Lopez), die wat bouwwerkzaamheden verricht. Een instinctieve liefde dringt zich op. De aantrekkingskracht tot hem is zó sterk dat Suzanne haar perfect uitgestippelde leven achter zich laat en hem volgt in een passioneel avontuur. Haar man weigert zich neer te leggen bij de nieuw ontstane situatie. In zijn frustratie en onwil om zijn verlies te nemen, besluit hij alle registers open te trekken om zijn vrouw, die hij beschouwt als zijn eigendom, weer terug te krijgen.