La chartreuse de Parme
14:00 - 16:00 op TV5
Drama (2012) uit Italië
IMDB-rating: 5.4 (27 stemmen)
Met Marie-Josée Croze, Rodrigo Guirao Díaz, Hippolyte Girardot e.aFrans drama dat zich afspeelt vlak na de Slag bij Waterloo. Over de onmogelijke liefde van een jonge hertogin en haar neef.


The Dog Who Saved Halloween
16:00 - 17:35 op Nickelodeon
Komedie (2011) uit Amerika
IMDB-rating: 4 (155 stemmen)
Met Gary Valentine, Dean Cain, Elisa Donovan e.aHalloween is in het verschiet, en de Bannisters zijn net verhuisd naar hun nieuwe woning. Al snel ontdekken ze iets verdachts bij hun buurman (Lance Henriksen). George Bannister (Gary Valentine) wil dit verder onderzoeken en beslist om met zijn hond Zeus een kijkje te gaan nemen.


La mer ?'aube
18:30 - 20:05 op TV5
Drama (2011) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.5 (275 stemmen)
Met Léo-Paul Salmain, Marc Barbé, Ulrich Matthes e.aEen tiener voegt zich bij het Franse verzet tegen het Nazi-regime in de Tweede Wereldoorlog.


Get Smart
20:30 - 22:50 op NET5
Actie (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 6.5 (131484 stemmen)
Met Steve Carell, Anne Hathaway, Dwayne Johnson e.aSteve Carell kruipt in de huid van de stuntelige geheim agent Maxwell Smart in deze actiekomedie naar de gelijknamige tv-serie uit de jaren zestig .


Top Gun
20:30 - 22:40 op RTL7
Actie (1986) uit Amerika
IMDB-rating: 6.7 (156139 stemmen)
Met Tom Cruise, Kelly McGillis, Val Kilmer e.aMaverick wordt samen met zijn co-piloot Goose aangenomen bij Top Gun, een keiharde marineopleiding voor piloten. Hij gaat hier de concurrentie aan met een andere toppiloot, Iceman. Na een tragische gebeurtenis realiseert Maverick zich dat het leven toch keihard kan zijn en twijfelt of hij nog verder wil gaan met vliegen. Uiteindelijk moet hij toch bewijzen wie de beste piloot is.


The Perfect Man
20:30 - 22:35 op RTL8
Komedie (2005) uit Amerika
IMDB-rating: 5.2 (17097 stemmen)
Met Hilary Duff, Heather Locklear, Chris Noth e.aTiener Holly Hamilton (Hillary Duff) is het zat om steeds te verhuizen als haar alleenstaande moeder Jean (Heather Locklear) weer eens in een relatiecrisis zit. Om haar een beetje afleiding te bezorgen na haar laatste mislukte relatie bedenkt Holly het perfecte plan voor de perfecte man...een denkbeeldige geheime bewonderaar die Jean het hof maakt om haar gekrenkte ego weer een beetje op te vijzelen. Als de virtuele relatie echter begint, moet Holly een geschikte minnaar vinden. Ze vraagt of de charmante en knappe oom (Chris Noth) van haar vriendin het gezicht achter alle briefjes en cadeautjes wil zijn. Holly moet steeds drastischere maatregelen nemen om de leugen in stand te houden en het geluk van haar moeder te beschermen... maar wat als intussen de echte perfecte man voorbij komt?


Scared Shrekless
20:30 - 21:00 op Veronica
Animatie (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 6.6 (1360 stemmen)
Met Mike Myers, Cameron Diaz, Antonio Banderas e.aShrek daagt Fiona, Donkey en de andere animatiefiguren uit om de nacht door te brengen in het behekste kasteel van Lord Farquaad, terwijl ze griezelige verhalen vertellen.


Scary Movie 3
21:00 - 22:35 op Veronica
Komedie (2003) uit Amerika
IMDB-rating: 5.4 (31894 stemmen)
Met Pamela Anderson, Jenny McCarthy, Marny Eng e.aCindy is nu televisiejournalist en maakt een reportage over graancirkels op de boerderij van Tom (Sheen), die zijn vrouw in een auto-ongeluk heeft verloren. Ook wordt ze verliefd op Toms broer George (Rex), een witte rapper. Cindy komt erachter dat er een videoband in circulatie is, en iedereen die de band kijkt gaat na zeven dagen dood. Het is dus aan Cindy, Tom, George en de president (Leslie Nielsen) om de wereld te redden voordat deze band op tv komt.


La cerise sur le g?au
21:00 - 22:20 op TV5
Drama (2012) uit Frankrijk
IMDB-rating: 5.5 (201 stemmen)
Met Laura Morante, Pascal Elbé, Isabelle Carré e.aAmanda heeft een gecompliceerde relatie met mannen. Ze lijdt aan androfobie, een echte allergische angst voor mannen die haar systematisch dwingt om elk contact stop te zetten, voor er een serieuze relatie kan ontstaan. Florence, haar beste vriendin, wil graag dat Amanda een stabiele en harmonieuze relatie met een man zou kunnen aangaan. Ze dringt aan dat Amanda niet thuis kan blijven op oudejaarsavond. Door te zweren dat alle andere gasten al stelletjes zijn, met uitzondering van haar homoseksuele collega Maxime, krijgt zij Amanda toch mee. Maar wat zij nog niet weten is dat Maxime zijn minnaar wil vergezellen naar Amsterdam. Maxime's plaats op het feestje zal worden ingenomen door Anthony, een andere collega, die net in de steek gelaten werd door zijn vrouw.


Sniper
22:40 - 00:40 op RTL7
Actie (1993) uit Amerika
IMDB-rating: 5.6 (5220 stemmen)
Met Tom Berenger, Billy Zane, J.T. Walsh e.aEen sergeant en een atleet hebben samen de opdracht een Panamese drugsbaron te elimineren. De sportkampioen is scherpschutter geworden en worstelt met de gedachte dat hij voor het eerst iemand zal doden


Pink Panther 2
22:50 - 00:35 op NET5
Komedie (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 5.3 (23674 stemmen)
Met Steve Martin, Jean Reno, Emily Mortimer e.aInspecteur Jacques Clouseau (Steve Martin) vormt een team met een internationale groep detectives die net zo stuntelig zijn als hijzelf. Hun missie is een dief te pakken te krijgen die over de hele wereld waardevolle historische objecten steelt.


Comandante
22:55 - 00:30 op Canvas
Documentaire (2003) uit Amerika
IMDB-rating: 6.8 (2702 stemmen)
Met Fidel Castro, Oliver Stone, Juanita Vera e.aDe documentaire biedt een uniek beeld van één van ’s werelds notoire leiders, Fidel Castro, die bekend staat om zijn baard, sigaar en de bijbehorende legerkleding. Tijdens de dagen die Stone al filmend doorbracht op Cuba, heeft hij meer dan 30 uur aan interviews en gesprekken opgenomen, waaruit een treffend en direct portret tevoorschijn komt van de leider. Fidel Castro vertelt over zijn staatsgreep, de huidige situatie in Cuba, het Amerikaanse handelsembargo, en de evenzo iconische Che Guevara, Charlie Chaplin, Birgitte Bardot en zijn zorgvuldig verborgen gehouden liefdes leven. Stone schuwt tijdens de interviews niet om samen met Castro in beeld te komen. Daardoor ontstaat er een openhartige sfeer, waarin de Cubaanse leider ingaat op vragen die in andere situaties onbeantwoord zouden zijn gebleven.


Monsters vs Aliens: Mutant Pumpkins from Outer Space
23:35 - 00:05 op Veronica
Animatie (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 6.5 (1156 stemmen)
Met Reese Witherspoon, Seth Rogen, Hugh Laurie e.aMet Halloween blijken de zo onschuldig uitziende pompoenen aliens te zijn met een plan om de wereld te veroveren.


Walk Hard: The Dewey Cox Story
00:40 - 02:01 op RTL7
Komedie (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 6.6 (46936 stemmen)
Met Nat Faxon, John C. Reilly, Tim Meadows e.aMuzikant Dewey Cox (John C. Reilly) is vastbesloten om een rockster te worden. Daarvoor past hij niet alleen zijn carrière maar ook zijn privé-leven aan. Drie huwelijken, 22 kinderen, honderden minnaressen en Elvis Presley als huisvriend geven Cox precies het imago waarnaar hij zocht.