Firestarters by Vodafone en Discovery Channel gaan samen een zesdelige documentairereeks over nieuwe technologieŽn en de mobiele revolutie maken.

Grensverleggers uit de fotografie, muziek, kunst, film, mode en media laten op een toegankelijke manier zien hoe zij onder meer met behulp van mobiele technologie doorgaan waar anderen stoppen. In de eerste Discovery Channel & firestarters documentaire ĎEditing the Worldí zet Instagram-fotograaf Eelco Roos de kijker aan het denken over de kracht van fotografie in een wereld die overspoeld wordt door beeld. Vanaf 28 oktober is de serie online en op Discovery Channel te volgen. Instagram-fotograaf Eelco Roos noemt zichzelf Ďa Dutch guy who took on the challenge to use his iPhone onlyí. En met succes, zijn instagram-account Croyable bevat meer dan 730 prachtige fotoís en telt ruim 320.000 volgers.

Samenwerking
The firestarter series is een samenwerkingsproject van Discovery Channel Benelux en firestarters by Vodafone. In de documentaireserie komen diverse creatieven aan het woord. Nieuwe technologieŽn hebben geleid tot nieuwe samenwerkingen en vooruitstrevende ontwikkelingen. Aan de hand van de invalshoeken innovatie, inspiratie, technologie en mobiele technologie laten de documentaires zien hoe nieuwe initiatieven ontstaan op het snijvlak van fotografie, muziek, kunst, film, mode en media. firestarters bezoekt Unseen, Amsterdam Dance Event, Museumnacht, IDFA en World of Difference, waar kleine ideeŽn uitgroeien tot een grote ontwikkeling met behulp van mobiele technologie.