Samsung is ook in het derde kwartaal van dit jaar de grootste leverancier van mobiele telefoons. Samsung staat ook al een tijd lang aan kop als het gaat om de markt voor televisietoestellen.

Samsung en Apple blijven met afstand de grootste leveranciers van smartphones volgens gegevens van de Amerikaanse marktonderzoeker IDC. Samsung staat met onder meer haar Galaxy toestellen ver aan kop en verkocht meer dan 81 miljoen Smartphones in het derde kwartaal van dit jaar.

Curved Phablet is de toekomst
Zowel Samsung als LG hebben ook al toestellen in ontwikkeling of op de markt (maar dan niet in Nederland) met een gekromd scherm. Dat zou allerlei technische voordelen moeten hebben. Een zogenaamd curved scherm wordt ook al bij televisietoestellen toegepast door zowel LG als Samsung. LG legt het af tegen zowel Apple als Samsung maar lijkt met de LG G2 wel het allermooiste toestel in handen te hebben als het gaat om accuduur, de camera en de technische specificaties van het scherm. Een toestel van 5 inch wordt ook al Phablet genoemd, dit woord dat een combinatie is van Phone en Tablet, is sinds kort ook in de Dikke Van Dale opgenomen. De Apple iPhone 5S is het meest geliefde toestel bij de gadget geeks om mee te pronken, maar is in feit ten opzichte van de iPhone 5 niet heel veel veranderd. Apple heeft vooral een lager marktaandeel vanwege de zeer hoge prijs van haar toestellen.