Het Amerikaanse computerbedrijf Google heeft een tweede versie van haar Google Glass-bril op de markt gebracht. Ook deze tweede versie is slechts voor testpersonen beschikbaar.

Google maakt het nieuws via sociale media de wereld in. Via het Google+ account van Google Glass onthulde het computerbedrijf ook de eerste foto’s. Belangrijkste verbetering is dat Google haar internetbril ook met brilglazen op door de consument gewenste sterkte levert. Verder is er een oordopje voor geluid in de nieuwe variant aanwezig. Google test op dit moment Google Glass in Amerika uit. Hiervoor konden Amerikanen zich als testpersoon aanmelden. Wanneer men door Google werd geselecteerd, moest men wel zelf de Google Glass-bril aanschaffen. Wie een Google Glass-bril in bezit heeft, kan deze kosteloos omruilen voor een nieuw exemplaar.

Google breidt test Google Glass uit
Google breidt daarnaast de test met haar Google Glass-bril verder uit. De huidige deelnemers aan de test mogen drie personen uitnodigen om een exemplaar van de internetbril te kopen. De verwachting is dat Google Glass in de loop van 2014 voor alle Amerikaanse consumenten in de winkels te koop is. In de Google Glass bril zit een klein beeldscherm waarop allerlei informatie getoond kan worden. Dit kunnen onder meer berichten, informatie over product of dienst of zelfs een complete internetsite zijn. De bediening werkt met stembesturing. In de bril is tevens een volwaardige camera geïntegreerd. Zo kan de drager van Google Glass een video-opname of foto’s maken van de gebeurtenissen om zich heen.