La mer ?'aube
14:00 - 15:35 op TV5
Drama (2011) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.5 (275 stemmen)
Met Léo-Paul Salmain, Marc Barbé, Ulrich Matthes e.aEen tiener voegt zich bij het Franse verzet tegen het Nazi-regime in de Tweede Wereldoorlog.


Comandante
15:35 - 17:11 op Canvas
Documentaire (2003) uit Amerika
IMDB-rating: 6.8 (2702 stemmen)
Met Fidel Castro, Oliver Stone, Juanita Vera e.aDe documentaire biedt een uniek beeld van één van ’s werelds notoire leiders, Fidel Castro, die bekend staat om zijn baard, sigaar en de bijbehorende legerkleding. Tijdens de dagen die Stone al filmend doorbracht op Cuba, heeft hij meer dan 30 uur aan interviews en gesprekken opgenomen, waaruit een treffend en direct portret tevoorschijn komt van de leider. Fidel Castro vertelt over zijn staatsgreep, de huidige situatie in Cuba, het Amerikaanse handelsembargo, en de evenzo iconische Che Guevara, Charlie Chaplin, Birgitte Bardot en zijn zorgvuldig verborgen gehouden liefdes leven. Stone schuwt tijdens de interviews niet om samen met Castro in beeld te komen. Daardoor ontstaat er een openhartige sfeer, waarin de Cubaanse leider ingaat op vragen die in andere situaties onbeantwoord zouden zijn gebleven.


World Invasion: Battle Los Angeles
20:30 - 22:45 op RTL5
Actie (2011) uit Amerika
IMDB-rating: 5.8 (102879 stemmen)
Met Aaron Eckhart, Ramon Rodriguez, Cory Hardrict e.aWanneer er een buitenaardse invasie plaatsvindt in Los Angeles worden een leger sergeant (Aaron Eckhart) en zijn eenheid ingezet om de stad te beschermen. Hij en zijn team vormen in de straten van Los Angeles de eerste en laatste verdedigingslinie tegen deze onbekende, maar zeer gevaarlijke strijdkrachten.


10,000 BC
20:30 - 22:30 op SBS6
Avontuur (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 4.9 (73969 stemmen)
Met Steven Strait, Camilla Belle, Cliff Curtis e.aD'Leh, een 21-jaar oude jongeman, leeft in een primitieve stam 10.000 jaren voor Christus. Zij overleven door het jagen op mammoeten die eens per jaar door hun gebied reizen. D'Leh heeft bepaald niet veel aanzien in de stam, maar droomt heimelijk van prinses Evolet die ver buiten zijn bereik is. Maar wanneer de jagers van de stam en de prinses gevangen worden, realiseert D'Leh zich dat het tijd voor hem is om in actie te komen, voordat zijn stam zal uitsterven.


In & Out
20:30 - 22:15 op RTL8
Komedie (1997) uit Amerika
IMDB-rating: 6.1 (16062 stemmen)
Met Kevin Kline, Joan Cusack, Tom Selleck e.aVoor leraar Engels Howard Brackett wordt alles anders wanneer een beroemde oud-leerling tijdens de Oscar-uitreiking vertelt dat Brackett homo is.


Elegy
22:10 - 00:00 op Canvas
Drama (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 6.7 (14332 stemmen)
Met Sonja Bennett, Patricia Clarkson, Penélope Cruz e.aHet leven van de gevierde hoogleraar David Kepesh wordt danig op zijn kop gezet als hij een passionele romance begint met de mooie studente Consuela . Hij twijfelt er niet aan dat hun relatie vooral seksueel en vluchtig van aard is, maar toch transformeert hij na een leven lang overtuigd vrijgezel te zijn geweest in een jaloerse, bezitterige man. Of is dit nu echte liefde?


Skyline
22:45 - 00:35 op RTL5
Actie (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 4.4 (62570 stemmen)
Met Eric Balfour, Scottie Thompson, Brittany Daniel e.aNa een feestje wordt een groep vrienden midden in de nacht gewekt door een eng licht dat door het raam naar binnen schijnt. Als motten aangetrokken door een vlam lokt het licht mensen naar buiten waar ze plotseling in het niets verdwijnen. Snel ontdekken ze dat een buitenaardse kracht probeert de gehele mensheid op te slokken. Nu moet de groep overlevenden vechten voor hun vrijheid terwijl de wereld zijn geheimen prijs geeft.


The Accused
23:25 - 01:10 op Eén
Drama (1988) uit Amerika
IMDB-rating: 7 (18774 stemmen)
Met Kelly McGillis, Jodie Foster, Bernie Coulson e.aSarah Tobias dient een klacht in wegens verkrachting door een stel mannen in een kroeg. De assistent-officier van justitie, Kathryn Murphy, denkt dat het beter is voor Sarah’s reputatie wanneer zij haar klacht wijzigt in Toebrengen van lichamelijk letsel. Sarah heeft namelijk een verleden van drank- en drugsmisbruik. Maar wat men ook van haar mag denken, Sarah blijft bij haar besluit en is van mening dat het haar recht is om een aanklacht in te dienen.


Un proph?
00:00 - 02:27 op NED2
Drama (2009) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7.9 (57758 stemmen)
Met Tahar Rahim, Niels Arestrup, Adel Bencherif e.aDe 19-jarige analfabeet Malik El Djebena is veroordeeld tot zes jaar in de gevangenis. Hij arriveert alleen bij de gevangenis en hij oogt jonger en kwetsbaarder dan zijn medegevangenen. Wanneer hij in het nauw gedreven wordt door de leider van de Corsicaanse bende die in de gevangenis de dienst uitmaakt, krijgt hij een aantal 'opdrachten' die hij moet uitvoeren. Hierdoor wordt hij sterker en wint hij het vertrouwen van de bendeleider. Maar Malik is dapper en een snelle leerling en heeft de moed om in het geheim zijn eigen plannen in gang te zetten...


Fais danser la poussi?
00:05 - 01:45 op TV5
Drama (2010) uit Frankrijk
IMDB-rating: 8 (15 stemmen)
Met Tatiana Seguin, Marie Denarnaud, Xavier De Guillebon e.aMaya (Tatiana Seguin ) is een jonge kleurlinge die gepassioneerd is door dansen. Ze wordt door haar moeder opgevoed in een hoofdzakelijk blank milieu. Op een dag gaat ze op zoek naar haar vader, die ze nooit heeft gekend.


Halloween: Resurrection
00:50 - 02:15 op BBC1
Horror (2002) uit Amerika
IMDB-rating: 3.9 (20659 stemmen)
Met Jamie Lee Curtis, Brad Loree, Busta Rhymes e.aHet gebeurt op 31 oktober 1963: Halloween. De zesjarige Michael Myers slacht doodkalm zijn zus af. Vijftien jaar later ontsnapt hij uit een psychiatrische gevangenis. Hij houdt nooit meer op met moorden. Halloween 2002. Een groep studenten brengt de nacht door in het vervallen ouderlijk huis van Michael Myers. Hun belevenissen zijn live te zien op internet. Het huis zelf is vies, donker, al decennia onbewoond en doodeng. Dan valt de duisternis in. De studenten verkennen voorzichtig het huis. Meer hoeven ze niet te doen. De kijkers op internet volgen alles. Dan verschijnt er een man met een wit masker in beeld. Michael Myers is thuis.


The Diving Bell and the Butterfly
01:10 - 02:55 op BBC2
Biografie (2007) uit Frankrijk
IMDB-rating: 8 (70200 stemmen)
Met Mathieu Amalric, Emmanuelle Seigner, Marie-Josée Croze e.aHet waargebeurde verhaal van de Franse Elle-hoofdredacteur Jean-Dominique Bauby die door een beroerte volledig verlamd raakt. Van carrièreman en vader verandert hij in een kasplantje. Het enige dat hij nog kan bewegen is zijn linkeroog. Bauby weigert echter op te geven; hij leert te communiceren door te knipperen, en weet zo vanuit zijn ziekbed een boek te schrijven.
Varsity Blues
01:15 - 03:05 op SBS6
Komedie (1999) uit Amerika
IMDB-rating: 6.2 (28505 stemmen)
Met James Van Der Beek, Amy Smart, Jon Voight e.aAanvankelijk is de reserve-quarter-back Jonathan Moxon een onbetekenende football-speler. Hij vindt het prima op de bank, waar hij geen last heeft van de druk van coach Bud Kilmer die ten koste van alles wil winnen. Maar als de eerste quarter back geblesseerd raakt, moet Mox het veld in. Hij gaat meteen al in de clinch met zijn heethoofdige coach en zijn eigen vriendin. Al snel ziet iedereen in zijn footballmaffe omgeving dat dat er niet alleen een nieuwe top-quarterback is opgestaan, maar ook een nieuw type held.


Rent-a-Kid
05:25 - 07:00 op RTL4
Drama (1995) uit Amerika
IMDB-rating: 4.9 (680 stemmen)
Met Leslie Nielsen, Christopher Lloyd, Matt McCoy e.aDe vertegenwoordiger Harry Haber wordt benoemd tot directeur van een weeshuis. Al snel zet hij zijn creatieve en commerciële brein in werking en komt met een absurd plan: het verhuren van kinderen.