Betaalzender FOX Sports wordt door steeds meer Nederlanders bekeken. In oktober constateerde de sportzender een stijging van 159.000 unieke kijkers. Het baseert zich hierbij op metingen van Stichting Kijkonderzoek (SKO).

In de maand oktober keken 2,6 miljoen Nederlanders naar FOX Sports. Dat wil niet zeggen dat de betaalzender dit aantal abonnees heeft. FOX Sports maakt de abonneecijfers niet openbaar. De verwachting is dat tussen de 600.000 en 700.000 Nederlandse huisgezinnen een abonnement voor FOX Sports bij een tv-aanbieder afneemt. Het aantal unieke kijkers van 2,6 miljoen in oktober is een stijging van 12 procent in vergelijking tot dezelfde maand een jaar geleden.

Intensiever kijkgedrag
Het onvoorspelbaar karakter van de eredivisie zorgt volgens de betaalzender voor een intensiever kijkgedrag. Dat zorgt ervoor dat er meer Nederlanders naar de live voetbalwedstrijden op FOX Sports Eredivisie kijken. De meest bekeken eredivisiewedstrijd op FOX Sports Eredivisie in oktober was Go Ahead Eagles Feyenoord. Daar keken 560.000 voetballiefhebbers naar. FC Twente Ajax werd door 940.000 Nederlanders bekeken. Dit kwam omdat deze voetbalwedstrijd ook live op open net-kanaal FOX werd uitgezonden. Via FOX Sports keken uiteindelijk 490.000 mensen naar deze voetbalwedstrijd.