Second Chorus
08:10 - 09:35 op BBC2
Komedie (1940) uit Amerika
IMDB-rating: 5.8 (354 stemmen)
Met Fred Astaire, Paulette Goddard, Artie Shaw e.aTwee muziekstudenten blijven maar zakken voor hun examens omdat zij het toch zo goed hebben op school...


Stage Struck
09:35 - 11:10 op BBC2
Drama (1958) uit Amerika
IMDB-rating: 6.2 (201 stemmen)
Met Henry Fonda, Susan Strasberg, Joan Greenwood e.aEen hoopvolle actrice van het platteland wil het eens op Broadway proberen. Ze wordt verliefd op een succesvolle regisseur, maar deze houdt haar op afstand. Pas als ze een ster is geworden en geen tijd meer voor hem heeft, realiseert de regisseur zich wat zijn ware gevoelens zijn.


Passchendaele
13:35 - 15:25 op Eén
Drama (2008) uit Canada
IMDB-rating: 6.5 (5772 stemmen)
Met Paul Gross, Caroline Dhavernas, Joe Dinicol e.aOp 31 juli 1917 begon het enorme bombardement van de Geallieerde artillerie tijdens de Slag om Passchendaele. Er volgde een gigantisch bloedige strijd met meer dan een miljoen slachtoffers aan beide zijden. Gevechtseenheden vanuit het gehele Britse rijk werden ingeschakeld. Deze film vertelt het verhaal van de Canadezen die in deze hel terechtkwamen.


Becket
14:25 - 16:50 op BBC2
Biografie (1964) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7.9 (8805 stemmen)
Met Richard Burton, Peter O'Toole, John Gielgud e.aKostuumdrama over de vriendschap tussen King Henry II en Thomas a Becket. Becket was een graag geziene gast onder de royalty en werd door Henry II benoemd als Aartsbischop van Canterbury. Dit vooral omdat de koning zelf nogal wat problemen met de kerk had. Becket neemt zijn taken als kerkleider echter erg serieus en komt daarom keer op keer tegenover de koning te staan. Het leid tot een onvermijdelijke ontknoping.


Wicked Science
15:30 - 17:00 op NED3
Komedie (2004) uit Australië
IMDB-rating: 7.1 (89 stemmen)
Met Bridget Neval, André de Vanny, Benjamin Schmideg e.aDe scholieren Toby en Elisabeth Hawke worden per ongeluk getroffen door een fatale magnetische straal, waardoor ze een natuurkundig genie worden. Toby weet zich met deze toverkracht nog wel te gedragen, maar in Elisabeth wordt het slechtste ermee tot leven gewekt.


Bitter Victory
16:50 - 18:30 op BBC2
Actie (1957) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7.2 (315 stemmen)
Met Richard Burton, Curd Jürgens, Ruth Roman e.aWO II in Noord-Afrika. De Zuid-Afrikaanse majoor Brand heeft de opdracht gekregen om belangrijke Duitse documenten te onderscheppen. Hij moet samenwerken met de Britse kapitein Leith, maar hij verdenkt die ervan een verhouding te hebben met zijn vrouw.


Gulliver's Travels
20:00 - 21:40 op RTL5
Avontuur (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 4.8 (39014 stemmen)
Met Jack Black, Jason Segel, Emily Blunt e.aModerne bewerking van Jonathan Swifts klassieke verhaal. Jack Black is te zien als Gulliver, een mislukte schrijver die in de postkamer van The Times werkt. Om indruk te maken op de redacteur voor reisverhalen, begeeft Gulliver zich op onbekende wateren, op een boot richting de Bermudadriehoek. Hij belandt in een hevige storm en spoelt aan op een vreemd eiland dat wordt bewoond door een minivolk: de Lilliputters.


Paul Blart: Mall Cop
21:40 - 23:30 op RTL5
Komedie (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 5.1 (57898 stemmen)
Met Kevin James, Keir O'Donnell, Carla Antonino e.aPaul Blart (Kevin James) is een bewaker in een overdekt winkelcentrum. Als een georganiseerde bende het winkelcentrum overvalt moet hij in actie komen en alles doen om ze proberen te stoppen.


The Girl with the Dragon Tattoo
22:00 - 01:10 op Veronica
Misdaad (2011) uit Amerika
IMDB-rating: 7.8 (223098 stemmen)
Met Daniel Craig, Rooney Mara, Christopher Plummer e.aOnderzoeksjournalist Mikael Blomkvist krijgt een lucratieve opdracht aangeboden door oud-zakenman Henrik Vanger. Het betreft de zoektocht naar zijn nichtje Harriet Vanger, die veertig jaar geleden plotseling verdween. Blomkvist krijgt hulp van de zonderlinge Lisbeth Salander, een onaangepaste, gecompliceerde en geheel in het zwart geklede hacker.


Margot at the Wedding
23:40 - 01:30 op RTL8
Komedie (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 6.2 (5468 stemmen)
Met Zane Pais, Susan Blackwell, Nicole Kidman e.aMargot Zeller is een superintelligente schrijfster van korte verhalen met een tong als een scheermes die steeds chaos om zich heen schept. Ze besluit spontaan een reisje te maken naar de bruiloft van haar zusje Pauline , een vrije onconventionele geest van wie ze vervreemd is. Margot, met haar vroegrijpe zoon Claude op sleeptouw, arriveert als een wervelwind met orkaankracht. Vanaf het ogenblik dat ze Pauline’s verloofde, de werkloze artiest Malcolm , ontmoet, begint ze twijfel te zaaien over het huwelijk. Naarmate de trouwdag nadert volgt de ene complicatie na de andere: boze buren, een geliefde boom in de achtertuin en de huwelijksproblematiek van Margot zelf. De beide zusters staan aan de rand van de afgrond wanneer een onverwachte transformatie uiteindelijk laat zien dat ook al staat je familie op instorten... je toch troost kunt vinden bij je instortende familie.


Rise of the Footsoldier
00:00 - 02:10 op RTL7
Actie (2007) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.7 (12695 stemmen)
Met Ricci Harnett, Terry Stone, Craig Fairbrass e.aCarlton Leach is al één van de meest gevreesde leiders van de hooligans die tribunes bij het voetbal bevolken, maar het gaat met hem van kwaad tot erger. Hij wordt lid van een criminele bende die in de late jaren '80 en begin jaren '90 heel Londen en Essex onveilig maakt. Leach groeit op die manier in de loop van de jaren uit tot een topcrimineel die niet met zich laat spotten.


Three Monkeys
00:05 - 01:50 op Canvas
Drama (2008) uit Turkije
IMDB-rating: 7.2 (9795 stemmen)
Met Yavuz Bingol, Hatice Aslan, Rifat Sungar e.aEen familie raakt in crisis doordat kleine gebreken werden opgeblazen tot grote leugens. Om ongemakken en verantwoordelijkheden te vermijden die anders onmogelijk zouden zijn om vol te houden, kiest de familie er voor om de waarheid te negeren door het niet te zien, niet te horen en er niet over te praten.


Love Serenade
00:25 - 02:05 op NED2
Komedie (1996) uit Australië
IMDB-rating: 6.8 (1077 stemmen)
Met Miranda Otto, Rebecca Frith, George Shevtsov e.aVissen is het enige dat de verveling kan verdrijven in Sunray, een dorp dat alleen maar lijkt te bestaan om er snel langs te rijden. De zusjes Dimity en Vicki-Ann wonen er echter, en Ken Sherry stopt er. Ken Sherry, de man die in Brisbane een radioprogramma had maar na drie huwelijken nu blijkbaar alleen nog in een gat als Sunray aan de bak komt. Vicki-Ann wil de vis die ze net gevangen heeft meteen voor hem gaan bakken. Ook Dimity raakt gefascineerd door de verlopen diskjockey met aalgladde tong. Ken Sherry laat zich deze aandacht van de twee zusjes met graagte aanleunen. Hij waant zich immers een ‘Godsgeschenk’ voor de verwaarloosde vrouwen.


The Clique
00:30 - 02:15 op NET5
Komedie (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 5 (3368 stemmen)
Met Elizabeth McLaughlin, Ellen Marlow, Sophie Anna Everhard e.aNadat Claire Lyons is verhuisd naar een welgestelde buurt, ontdekt ze al snel dat aanpassen een stuk moeilijker gaat dan ze had gehoopt. Ze is geen meisje met merkkleding of dure handtassen zoals alle meisjes op haar nieuwe privéschool. Claire logeert met haar familie op het enorme familielandgoed van Massie Block, het populairste meisje van de school. Massie is aanvoerster van The Pretty Committee, een kliekje meiden dat van plan is om Claire het leven flink zuur te maken.


A **** and Bull Story
00:55 - 02:25 op BBC2
Komedie (2005) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.8 (10010 stemmen)
Met Steve Coogan, Rob Brydon, Keeley Hawes e.aHet verhaal springt heen en weer in de tijd doordat 21ste eeuwse filmakers een 18de eeuws verhaal op film willen vertellen, namelijk het werk 'The Life and Opinions of Tristram Shandy' door Laurence Sterne. Tristram Shandy vertelt zijn levensverhaal op film als bezien door zijn eigen ogen. Het verhaal over zijn jeugd wordt telkens onderbroken door allerlei problemen met zijn familie, waardoor er al heel wat meer over Shandy duidelijk wordt dan de bedoeling is. Vervolgens worden de filmopnames gestaakt en wordt een beeld gegeven van een chaotische avond met de acteurs en crew op de set.


Octane
02:25 - 03:50 op BBC2
Horror (2003) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 4.1 (2478 stemmen)
Met Madeleine Stowe, Norman Reedus, Bijou Phillips e.aSenga is een gestreste en alleenstaande moeder die denkt dat haar ogen haar voor de gek houden als ze langs een donkere, verlaten snelweg vreemde en onheilspellende dingen ziet. Maar dit blijkt slechts de aankondiging van een surrealistische nachtmerrie, die begint als haar rebellerende tienerdochter samen met een alternatieve lifter verdwijnt. Al gauw begint voor Senga een noodgedwongen, dolende zoektocht temidden van mysterieuze figuren die tijdens een stortbui langs de snelweg rondspoken op afgelegen feesten en in griezelige chauffeurscafés.