De tien belangrijkste HD-zenders van Nederland maken vanaf 1 november standaard onderdeel van het Familiepakket van CanalDigitaal uit. Hierdoor heeft er wel een prijsverhoging plaatsgevonden.

Nederland 1 HD, Nederland 2 HD en Nederland 3 HD maken al sinds de komst op de satelliet onderdeel van alle zenderpakketten van CanalDigitaal uit. Deze zenders zijn omdat de NPO zelf de distributiekosten betaalt zelfs zonder abonnement via een geregistreerde smartcard te bekijken. CanalDigitaal met Familiepakket of hoger kunnen vanaf 1 november zonder aanvullend HD-abonnement naar de HD-zenders van RTL Nederland en SBS Broadcasting kijken. De prijs van het Familiepakket is hierdoor wel naar 17,95 per maand verhoogd. Wie alle HD-zenders die CanalDigitaal via de Astra3-satelliet doorgeeft wil bekijken, dient het abonnement voor twee euro per maand extra naar het Familie HD-pakket op te waarderen. De afgelopen maanden kon de CanalDigitaal-klant met een Familiepakket zonder meerkosten met het volledig HD-aanbod kennismaken.

Niet op tweede smartcard
De zeven op 1 november aan het Familiepakket toegevoegde HD-zenders zijn niet op de tweede of derde smartcard waarop het Familiepakket geactiveerd is te bekijken. Voor deze smartcards dient men voor elke smartcard het aanvullende HD-pakket bij CanalDigitaal af te nemen. Gelijktijdig met de toevoeging van HD-kanalen bij het Familiepakket heeft CanalDigitaal HD-zenders die geen onderdeel van het Familiepakket uitmaken maar toch door een deel van de klanten bekeken kon worden bij deze klanten op zwart gezet. Het gaat hier onder meer om Eurosport 2 HD. Klanten met het Familie HD-pakket kunnen natuurlijk wel naar alle HD-zenders blijven kijken.