The Perfect Score
06:35 - 08:25 op RTL4
Komedie (2004) uit Amerika
IMDB-rating: 5.5 (15374 stemmen)
Met Erika Christensen, Chris Evans, Bryan Greenberg e.aEen groepje tieners met diverse achtergronden, smeedt een plan om in de Princeton Testing Center-computer te breken. Daar staan namelijk de antwoorden in van de belangrijke examenvragen die ze binnenkort krijgen.


Scooby-Doo and the Goblin King
06:40 - 08:00 op SBS6
Animatie (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 6.1 (598 stemmen)
Met Frank Welker, Casey Kasem, Grey DeLisle e.aScooby-Doo en Shaggy moeten naar de onderwereld gaan, die beheerst wordt door de Goblin King. Daar proberen ze een sterveling met de naam The Amazing Krudsky tegen te houden, die macht wil en een bedreiging vormt voor hun vrienden Fred, Velma en Daphne.


The Bride Walks Out
08:10 - 09:30 op BBC2
Komedie (1936) uit Amerika
IMDB-rating: 6 (133 stemmen)
Met Barbara Stanwyck, Gene Raymond, Robert Young e.aEen pasgetrouwd stel komt in problemen wanneer het exorbitante uitgavenpatroon van de vrouw de magere inkomsen van haar man wel erg ver overstijgen. Dan verschijnt er een miljonair in hun leven...


Patatje Oorlog
09:00 - 10:30 op NED3
Familiefilm (2011) uit Nederland
IMDB-rating: 5.9 (124 stemmen)
Met Pippa Allen, Leny Breederveld, Johnny de Mol e.aDe negenjarige Kiek is energiek en stoer, maar raakt bezorgd wanneer haar vader als arts naar een oorlogsgebied vertrekt. Hij kan een ziekte krijgen, of een ongeluk en er zijn zelfs verdwaalde kogels! Om de kans te verkleinen dat er iets met hem gebeurt, wringt ze zich in vreemde bochten: ze heeft een dode hond en een dode muis nodig. Kiek kent namelijk niemand die een dode muis, een dode hond èn een dode vader heeft. Dat is een kleine kans.


The African Queen
14:05 - 15:45 op Eén
Avontuur (1951) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 8.1 (26887 stemmen)
Met Humphrey Bogart, Katharine Hepburn, Robert Morley e.aWanneer Samuel Sawyer, die samen met z'n zus Rose een kerk in Oost-Afrika leidt, wordt omgebracht door een aantal Duitsers, vlucht Rose met de eenzame dronkaard Charlie Allnutt op diens boot de 'African Queen'. De twee zijn elkaars tegenpolen: Rose is een temperamentvolle vrouw en Charlie is een eenling die z'n idealen al lang kwijt is. Als Rose voorstelt een Duits oorloggschip te torpederen, denkt Charlie dat ze haar verstand kwijt is.


Erik of het klein insectenboek
15:30 - 17:00 op NED3
Avontuur (2004) uit België
IMDB-rating: 5.7 (218 stemmen)
Met Jasper Oldenhof, Lenette van Dongen, Yale Sackman e.aDe tienjarige Erik houdt zich liever bezig met fantaseren over zijn geheime liefde Rosalie, dan met het voorbereiden van een spreekbeurt voor school. Erik's opa, die hem na de dood van zijn vader deels opgevoed heeft, helpt hem graag en stelt als onderwerp insecten voor. Erik vindt dit maar saai en terwijl hij aan het lezen is, droomt hij weg. Dan krijgt hij plotseling de kans om zelf een kijkje te gaan nemen in de insectenwereld, waar hij de vreemdste dieren ontmoet en spannende avonturen beleeft. Hij leert veel over de insecten, maar nog meer over zijn eigen leven. Uiteindelijk verzamelt hij de moed terug te keren naar de echte wereld en daar alles anders aan te pakken.


Cats & Dogs
18:20 - 20:00 op NET5
Actie (2001) uit Amerika
IMDB-rating: 5.2 (12715 stemmen)
Met Jeff Goldblum, Elizabeth Perkins, Alexander Pollock e.aProfessor Brody heeft een nieuw vaccin voor mensen uitgevonden. Daardoor worden ze resistent voor allergieen die honden veroorzaken. Daar zijn de katten in de buurt niet blij mee.


Harry Potter and the Sorcerer's Stone
20:00 - 23:05 op NET5
Avontuur (2001) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7.2 (102368 stemmen)
Met Richard Harris, Maggie Smith, Robbie Coltrane e.aNa het overlijden van zijn ouders wordt de jonge Harry Potter opgevoedt door zijn oom Vervon en tante Perunia. Hij wordt slecht behandeld en heeft voortdurend ruzie met hun zoon Dudley. Op 11-jarige leeftijd krijgt hij een mysterieuze brief van de Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. De man die de brief bracht vertelt Harry over zijn ware afkomst...


Who's Harry Crumb?
20:25 - 22:00 op FOX
Komedie (1989) uit Amerika
IMDB-rating: 5.5 (10059 stemmen)
Met John Candy, Jeffrey Jones, Annie Potts e.aHarry Crumb beschouwt zichzelf als een goede privé-detective. Hij wordt ingeschakeld bij de ontvoering van de dochter van multimiljonair P.J. Downing. Harry werpt zich op de zaak en ontdekt dat Helen Downing, P.J.’s op geld beluste vrouw, een affaire heeft met de tennisprof Vince Barnes.


L'oeil de l'astronome
21:00 - 22:25 op TV5
Historisch (2012) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.1 (14 stemmen)
Met Denis Lavant, Airy Routier, Max Baissette Baissette de Malglaive e.aPraag in de zomer van 1610. De astronoom van de Duitse keizer Rudolf II, Kepler, ontvangt één van de grootste telescopen ooit. Kepler kan nu eindelijk de hemel onderzoeken en zien wat niemand ooit eerder gezien heeft. Het terras waarop hij zijn observatorium installeert, wordt een ontmoetingsplaats voor het keizerlijke hof.


Mariachi, El
22:00 - 23:30 op FOX
Actie (1992) uit Mexico
IMDB-rating: 7 (15265 stemmen)
Met Carlos Gallardo, Consuelo Gómez, Jaime de Hoyos e.aEl Mariachi komt met zijn gitaar terecht in het stoffige Mexicaanse plaatsje Acuna. De sfeer bevalt hem en hij besluit te blijven en een baantje als mariachi-gitarist in een bar te zoeken. Dat valt nog niet mee: of ze willen hem niet of ze kunnen hem niet betalen. Dan ontfermt Domino zich over hem en hij mag in haar bar optreden. Ondertussen is de beruchte Azul vrijgekomen uit de gevangenis en baant zich al schietend een weg door Acuna, op zoek naar zijn aartsrivaal en vijand Moco die hem probeert om te brengen. Geen middel wordt daarbij geschuwd en ongewild komt El Mariachi in contact met deze vijanden.


Searching for Sugar Man
22:35 - 00:00 op Canvas
Documentaire (2012) uit Zweden
IMDB-rating: 8.1 (25496 stemmen)
Met Stephen 'Sugar' Segerman, Dennis Coffey, Mike Theodore e.aEen verhaal over hoop, inspiratie en de klinkende kracht van muziek. Rodriguez was het grootste jaren zeventig rockicoon in de Verenigde Staten... die dat nooit was. Zijn albums werden gelauwerd, maar de verkoop bleef er ver bij achter. Hij verdween in de obscuriteit, omgeven door geruchten over een gruwelijke dood. Een illegale kopie van één van zijn platen kwam echter in Zuid-Afrika terecht en daar werd zijn muziek een fenomenaal succes. In het land dat indertijd geplaagd werd door de apartheid, werd zijn muziek door de onderdrukte bevolking massaal omarmd. Als dan zijn tweede plaat eindelijk op cd uitkomt, vatten twee fans dat op als een teken en storten zich op het mysterie rond Rodriguez... het resulteert in een wilde reis.


Big Fish
23:05 - 01:35 op NET5
Drama (2003) uit Amerika
IMDB-rating: 8 (101312 stemmen)
Met Ewan McGregor, Albert Finney, Billy Crudup e.aWilliam Bloom probeert meer te weten te komen over zijn stervende vader. Hij probeert zijn leven in kaart te brengen door de verschillende verhalen die over hem de ronde doen te combineren. Hierdoor begint hij de goede en slechte kanten van zijn vader beter te begrijpen.


Flatliners
23:55 - 02:10 op SBS6
Horror (1990) uit Amerika
IMDB-rating: 6.4 (18635 stemmen)
Met Kiefer Sutherland, Julia Roberts, Kevin Bacon e.aRachel Mannus, Nelson Wright, David Labraccio, Joe Hurley en Randy Steckle zijn studenten geneeskunde, vrienden, toekomstige collega's en wagen zich aan een bizar experiment. Onder de begeleiding gaan een aantal van hun dood, om zo voor even het hiernamaals te kunnen bezoeken. Voordat ze hersendood zijn worden ze weer tot leven gebracht. Dat leidt tot vreemde bedenkingen en spanningen.


La cerise sur le g?au
00:40 - 02:00 op TV5
Drama (2012) uit Frankrijk
IMDB-rating: 5.5 (201 stemmen)
Met Laura Morante, Pascal Elbé, Isabelle Carré e.aAmanda heeft een gecompliceerde relatie met mannen. Ze lijdt aan androfobie, een echte allergische angst voor mannen die haar systematisch dwingt om elk contact stop te zetten, voor er een serieuze relatie kan ontstaan. Florence, haar beste vriendin, wil graag dat Amanda een stabiele en harmonieuze relatie met een man zou kunnen aangaan. Ze dringt aan dat Amanda niet thuis kan blijven op oudejaarsavond. Door te zweren dat alle andere gasten al stelletjes zijn, met uitzondering van haar homoseksuele collega Maxime, krijgt zij Amanda toch mee. Maar wat zij nog niet weten is dat Maxime zijn minnaar wil vergezellen naar Amsterdam. Maxime's plaats op het feestje zal worden ingenomen door Anthony, een andere collega, die net in de steek gelaten werd door zijn vrouw.


The Invisible
00:45 - 02:20 op BBC2
Misdaad (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 6 (13209 stemmen)
Met Justin Chatwin, Margarita Levieva, Marcia Gay Harden e.aRemake van een Zweedse film, waarin een man na te zijn aangevallen voor dood wordt achtergelaten. Als hij bijkomt merkt hij dat hij in de schemer tussen leven en dood is beland, en dat zijn aanvaller en diens vriendin de enigen zijn die hem kunnen helpen weer deel te gaan nemen aan deze kant van het leven.