La cerise sur le g?au
18:30 - 19:50 op TV5
Drama (2012) uit Frankrijk
IMDB-rating: 5.5 (201 stemmen)
Met Laura Morante, Pascal Elbé, Isabelle Carré e.aAmanda heeft een gecompliceerde relatie met mannen. Ze lijdt aan androfobie, een echte allergische angst voor mannen die haar systematisch dwingt om elk contact stop te zetten, voor er een serieuze relatie kan ontstaan. Florence, haar beste vriendin, wil graag dat Amanda een stabiele en harmonieuze relatie met een man zou kunnen aangaan. Ze dringt aan dat Amanda niet thuis kan blijven op oudejaarsavond. Door te zweren dat alle andere gasten al stelletjes zijn, met uitzondering van haar homoseksuele collega Maxime, krijgt zij Amanda toch mee. Maar wat zij nog niet weten is dat Maxime zijn minnaar wil vergezellen naar Amsterdam. Maxime's plaats op het feestje zal worden ingenomen door Anthony, een andere collega, die net in de steek gelaten werd door zijn vrouw.


Rumor Has It...
20:30 - 22:30 op NET5
Komedie (2005) uit Amerika
IMDB-rating: 5.4 (31503 stemmen)
Met Jennifer Aniston, Kevin Costner, Shirley MacLaine e.aEen vrouw komt tot de ontdekking dat haar familie model stond voor het boek en de film The Graduate. Op zich al schokkend genoeg, maar dan blijkt dat zij het nageslacht is uit deze goed gedocumenteerde gebeurtenis.


The English Patient
20:30 - 23:50 op RTL8
Romantiek (1996) uit Amerika
IMDB-rating: 7.2 (44327 stemmen)
Met Ralph Fiennes, Juliette Binoche, Willem Dafoe e.aVerpleegster Hana is ervan overtuigd dat er een vloek op haar rust omdat iedereen van wie ze houdt lijkt te sterven. In de nadagen van WO II stort ze zich daarom volledig op de verzorging van een zwaargewonde patient, die zijn geheugen is kwijtgeraakt. Als zij hem voorleest uit zijn enige boek, dwalen zijn gedachten af.


TRON: Legacy
20:30 - 23:00 op Veronica
Actie (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 6.8 (196479 stemmen)
Met Jeff Bridges, Garrett Hedlund, Olivia Wilde e.aWanneer Kevin Flynn (Jeff Bridges), de vader van Sam Flynn (Garrett Hedlund) op zeer vreemde wijze verdwijnt, probeert Sam zijn vader op te sporen. Hij bevindt zich al snel in de digitale wereld waar zijn vader de afgelopen 25 jaar in heeft geleefd. Samen met een trouwe vriendin (Olivia Wilde), gaat Sam op een levensgevaarlijke reis, door het 'cyberheelal' om zijn vader weer te vinden.


Down Periscope
20:30 - 22:20 op RTL7
Komedie (1996) uit Amerika
IMDB-rating: 5.3 (6706 stemmen)
Met Kelsey Grammer, Lauren Holly, Rob Schneider e.aDe oude rot John Dodge heeft altijd al de baas van een nucleaire onderzeeër willlen zijn. Maar helaas, Dodje krijgt ongeveer het oudste duikbootje wat er bestaat en met een bemanning die nog niet in staat is een deuk in een pakje boter te slaan. Als klap op de vuurpijl krijgt hij als opdracht de vijand te spelen in een cruciaal oorlogspelletje, waarbij het moet opnemen tegen de beste uit de US marine.


The 40 Year Old Virgin
22:20 - 00:50 op RTL7
Komedie (2005) uit Amerika
IMDB-rating: 7.5 (69920 stemmen)
Met Steve Carell, Catherine Keener, Paul Rudd e.aAndy is een conservatieve, verlegen man en nog steeds maagd. Als zijn vrienden hier achter komen, doen ze er alles aan om hem aan de vrouw te krijgen. Andy speelt mee maar komt in de ene na de andere rampzalige situatie terecht. Totdat... hij een relatie krijgt met Trish, een vrouw met drie kinderen. ‘Eindelijk’, denken zijn vrienden, ‘nu gaat het gebeuren!’ Maar nee, Andy en Trish houden hun relatie voorlopig strikt platonisch...


Judge Dredd
23:00 - 00:50 op Veronica
Actie (1995) uit Amerika
IMDB-rating: 5.2 (55221 stemmen)
Met Sylvester Stallone, Armand Assante, Rob Schneider e.aIn de toekomst wordt orde bewaard door de zogenaamde Judges: snelrechters die tegelijk politie en rechter zijn. Wanneer Judge Dredd, een van de voornaamste rechters, wordt aangeklaagd wegens moord, gaat hij erop uit om zijn naam te zuiveren.


Without a Paddle: Nature's Calling
00:50 - 02:25 op RTL7
Avontuur (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 4 (1765 stemmen)
Met Oliver James, Kristopher Turner, Rik Young e.aZach en Ben zijn al beste vrienden sinds de lagere school. Beide zijn heel verschillend maar in veel opzichten toch ook hetzelfde. Nu ze in de 20 zijn, zijn ze nog steeds goede vrienden maar door het nemen van verschillende keuzes in hun leven, zijn ze elkaar uit het oog verloren. Zach komt erachter dat Ben al jaren verliefd is op Heather, die om het milieu te redden in de bossen is verdwenen en sindsdien vermist is. Zach haalt Ben over om Heather op te gaan sporen en samen met Heathers neef Nigel gaan ze de rivier op op zoek naar Heather en om hun vriendschapsbanden weer wat aan te halen.


The Men Who Stare at Goats
00:50 - 02:15 op BBC1
Komedie (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 6.3 (72835 stemmen)
Met George Clooney, Ewan McGregor, Jeff Bridges e.aBob Wilton (Ewan McGregor) is een reporter in Irak en op zoek naar een goed verhaal. Dan ontmoet hij Lyn Cassady (George Clooney) die beweert lid te zijn geweest van een speciale afdeling voor Amerikaanse soldaten in Irak met paranormale krachten. Om misschien wel het verhaal van zijn leven te schrijven gaan ze samen op zoek naar het hoofdkwartier. Daar ontmoeten ze oprichter (Jeff Bridges) en afdelingschef (Kevin Spacey).


Free Willy
02:55 - 04:50 op NET5
Familiefilm (1993) uit Frankrijk
IMDB-rating: 5.6 (35231 stemmen)
Met Keiko, Jason James Richter, Lori Petty e.aEen weesjongen komt in de problemen en moet van de rechter werken in een zeeaquarium. Daar sluit hij vriendschap met de orka Willy. Als hij ontdekt dat deze gedood zal worden, besluit hij het dier te bevrijden.