L'oeil de l'astronome
14:00 - 15:35 op TV5
Historisch (2012) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.1 (14 stemmen)
Met Denis Lavant, Airy Routier, Max Baissette Baissette de Malglaive e.aPraag in de zomer van 1610. De astronoom van de Duitse keizer Rudolf II, Kepler, ontvangt één van de grootste telescopen ooit. Kepler kan nu eindelijk de hemel onderzoeken en zien wat niemand ooit eerder gezien heeft. Het terras waarop hij zijn observatorium installeert, wordt een ontmoetingsplaats voor het keizerlijke hof.


Doornroosje
15:30 - 16:50 op NED3
Familiefilm (2008) uit Duitsland
IMDB-rating: 5.2 (22 stemmen)
Met Anna Hausburg, Moritz Schulze, Dirk Bach e.aNaar het sprookje van de gebroeders Grimm. Er was eens een liefdevol koningspaar dat zich een kind wenste. Op een dag wordt hun wens vervuld door de komst van hun dochter Rosa. Maar tijdens het doopfeest is er één gouden bord te weinig, en één van de dertien feeën is hier erg boos om. Deze boze fee spreekt een vloek uit over Doornroosje.


La marquise des ombres
18:30 - 19:50 op TV5
Biografie (2010) uit Frankrijk
IMDB-rating: 5.3 (22 stemmen)
Met Anne Parillaud, Nicolas Bouchaud, Olivier Perrier e.aHet stormachtige, tumultueuze leve van Marie-Madeleine de Brinvilliers, de beroemde vergiftiger van de zeventiende eeuw, is het onderwerp van deze productie.


Eat Pray Love
20:30 - 23:20 op RTL5
Drama (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 5.4 (35303 stemmen)
Met Julia Roberts, I. Gusti Ayu Puspawati, Hadi Subiyanto e.aGilbert (Julia Roberts) besluit haar veilige leventje achter zich te laten en op reis te gaan naar Italië, India en Indonesië om zichzelf te herontdekken.


The Last King of Scotland
20:30 - 23:00 op RTL8
Drama (2006) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7.7 (111437 stemmen)
Met Forest Whitaker, James McAvoy, Kerry Washington e.aIn de jaren zeventig, ten tijde van de regeerperiode van dictator Idi Amin, reist de jonge Schotse Dr. Garrigan met een medische missie naar het voor hem willekeurige land Oeganda. Garrigan is toevallig ter plaatse wanneer Amin gewond raakt tijdens een ongeluk. Amin, onder de indruk van Garrigans getoonde moed en besluitvaardigheid, verzoekt hem zijn persoonlijke arts en adviseur te worden. Aanvankelijk is Garrigan vereerd om deze positie te bekleden, maar al snel raakt hij verstrengeld in het web van de wrede praktijken van deze politieke leider. Hij probeert zijn fouten te herstellen en levend Oeganda te verlaten....


Iron Man 2
20:30 - 23:00 op RTL7
Actie (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 7 (307449 stemmen)
Met Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Don Cheadle e.aIn Iron Man 2 wordt Tony Stark (Robert Downey Jr.) zes maanden, nadat hij zijn identiteit als 'Iron Man' heeft onthult, opnieuw gedwongen zijn krachten te bundelen. Nu de wereld bewust is van het feit dat Tony 'Iron Man' is, wordt hij door zowel de pers als de regering onder druk gezet om zijn uitvinding en technologie met het Amerikaanse leger te delen. Tony weigert informatie te onthullen, omdat hij bang is dat het in de verkeerde handen terecht zal komen. Met Peper Potts (Gwyneth Paltrow) en James ''Rhodey'' Rhode (Don Cheadle) aan zijn zijde, smeedt Tony nieuwe plannen en moet hij het opnemen tegen nieuwe, duistere en gevaarlijke machten. Het duurt dan ook niet lang voordat de uiterst gevaarlijke Rus Ivan Vanko a.k.a. 'Whiplash' (Mickey Rourke) van zich laat horen.


X2
23:00 - 01:40 op RTL7
Actie (2003) uit Amerika
IMDB-rating: 7.8 (88488 stemmen)
Met Patrick Stewart, Hugh Jackman, Ian McKellen e.aDe goede mutanten onder leiding van Professor X worden versterkt door een aantal nieuwe superhelden. Ze beschikken allemaal over hun eigen bijzondere krachten. Er is een anti-mutanten razzia gaande, onder leiding van William Stryker. Van hem wordt beweerd dat hij in het verleden geëxperimenteerd heeft op mutanten. Hij zet alles op alles om de X-men voorgoed uit te schakelen! Hierdoor besluiten alle mutanten voor één keer aan dezelfde kant te gaan staan om hun krachten te bundelen en het op te nemen tegen deze gevaarlijke William Stryker.


Cougar Hunting
23:30 - 01:35 op RTL5
Komedie (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 3.1 (473 stemmen)
Met Matt Prokop, Randy Wayne, Jillian Murray e.aDrie vrienden van in de twintig, wiens liefdeslevens een puinhoop zijn, besluiten om naar Aspen te gaan om de grote trend voort te zetten van het daten van 'cougars': knappe oudere vrouwen die azen op knappe jonge jongens. De 'cougar-jacht' van de jongens verandert in een serie van hilarische rampen als ze in relaties terecht komen met deze elite-feeksen van Aspen.


Crime d'?at
00:00 - 01:35 op TV5
Drama (2013) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7.4 (13 stemmen)
Met François Berléand, Philippe Torreton, André Marcon e.aOp 30 oktober 1979 wordt Robert Boulin, de Franse minister van Arbeid en Tewerkstelling, dood aangetroffen in een vijver in het bos van Rambouillet. In anonieme brieven aan de pers werd hij beschuldigd van misbruiken met bouwaanvragen. Volgens het officiële onderzoek pleegde Boulin zelfmoord, enkele journalisten en zijn dochter zijn ervan overtuigd dat hij werd vermoord.


Keeping Up with the Steins
00:35 - 02:00 op BBC1
Komedie (2006) uit Amerika
IMDB-rating: 5.3 (2454 stemmen)
Met Jami Gertz, Daryl Hannah, Garry Marshall e.aTiener Ben staat op het punt zijn bar mitzvah te vieren en daarmee toe te treden tot de wereld der volwassenen, wat hem behoorlijk benauwd maakt, evenals het geplande feestje door zijn vader. Ben's enige hoop is zijn excentrieke grootvader die de dag wat draaglijker zou kunnen maken.