La marquise des ombres
14:00 - 15:25 op TV5
Biografie (2010) uit Frankrijk
IMDB-rating: 5.3 (22 stemmen)
Met Anne Parillaud, Nicolas Bouchaud, Olivier Perrier e.aHet stormachtige, tumultueuze leve van Marie-Madeleine de Brinvilliers, de beroemde vergiftiger van de zeventiende eeuw, is het onderwerp van deze productie.


Crime d'?at
18:30 - 20:05 op TV5
Drama (2013) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7.4 (13 stemmen)
Met François Berléand, Philippe Torreton, André Marcon e.aOp 30 oktober 1979 wordt Robert Boulin, de Franse minister van Arbeid en Tewerkstelling, dood aangetroffen in een vijver in het bos van Rambouillet. In anonieme brieven aan de pers werd hij beschuldigd van misbruiken met bouwaanvragen. Volgens het officiële onderzoek pleegde Boulin zelfmoord, enkele journalisten en zijn dochter zijn ervan overtuigd dat hij werd vermoord.


The Dukes of Hazzard
20:30 - 22:35 op NET5
Actie (2005) uit Amerika
IMDB-rating: 4.7 (21111 stemmen)
Met Johnny Knoxville, Seann William Scott, Alice Greczyn e.aOp het eerste oog is alles rustig in Hazzard County, maar schijn bedriegt. Boss Hogg is van plan om van Hazzard een mijn te maken, maar daar willen Bo en Luke een stokje voor steken, met hulp van Cooter, Uncle Jessie en vooral de charmes van Daisy.


The Accused
20:30 - 22:40 op RTL8
Drama (1988) uit Amerika
IMDB-rating: 7 (18774 stemmen)
Met Kelly McGillis, Jodie Foster, Bernie Coulson e.aSarah Tobias dient een klacht in wegens verkrachting door een stel mannen in een kroeg. De assistent-officier van justitie, Kathryn Murphy, denkt dat het beter is voor Sarah’s reputatie wanneer zij haar klacht wijzigt in Toebrengen van lichamelijk letsel. Sarah heeft namelijk een verleden van drank- en drugsmisbruik. Maar wat men ook van haar mag denken, Sarah blijft bij haar besluit en is van mening dat het haar recht is om een aanklacht in te dienen.


The Rock
20:30 - 23:15 op Veronica
Actie (1996) uit Amerika
IMDB-rating: 7.3 (205507 stemmen)
Met Sean Connery, Nicolas Cage, Ed Harris e.aDe legendarische legerheld Francis X. Hummel en zijn eersteklas team soldaten gijzelen een groep toeristen op Alcatraz en eisen een losgeld van honderd miljoen dollar. Als ze dit bedrag niet krijgen, zullen ze dodelijke gifgasraketten op San Francisco afvuren. Expert op het gebied van chemische wapens Stanley Goodspeed en John Patrick, de enige man die ooit levend van Alcatraz is ontsnapt, krijgen de opdracht de stad te redden van de ondergang.


Maman
21:00 - 22:25 op TV5
Komedie (2012) uit Frankrijk
IMDB-rating: 4.5 (116 stemmen)
Met Josiane Balasko, Mathilde Seigner, Marina Foïs e.aEen zestigjarige moeder is door de man met wie ze de laatste 20 jaar haar leven heeft gedeeld verlaten. Daarom besluit ze om zich in Parijs te vestigen in de buurt van haar twee dochters. Haar even plotse als onfortuinelijke verschijning na 20 jaar onverschilligheid rijt oude wonden open bij Sandrine en Alice. Hun emoties nemen de overhand en hun verleden haalt hen in. Bovendien geven ze hun moeder de schuld voor hun eigen neuroses. Daarom besluiten ze om hun moeder te ontvoeren om op die manier de liefde van haar af te dwingen die ze nooit hebben gekregen. Ze wordt gedrogeerd en buiten bewustzijn naar een plaats gebracht die ze niet kent: een afgelegen huis aan het strand dat ze van een vriend gehuurd hebben. Gedurende dit gedwongen samenzijn, waarin de situatie nu eens ontspoort en hen dan weer boven het hoofd groeit, zoeken beide meisjes onophoudelijk naar wat ze het meeste verlangen: moederliefde waaran het hen zo lang ontbrak.


Major Movie Star
22:35 - 00:40 op NET5
Avontuur (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 3.8 (2413 stemmen)
Met Jessica Simpson, Vivica A. Fox, Steve Guttenberg e.aMegan Parker is een sexy filmster die een typisch dom blondje reputatie heeft. Van de één op de andere dag echter raakt ze failliet en verstrikt in een publiek schandaal. In een vlaag van verstandsverbijstering schrijft ze zich in voor het leger, in de hoop dat dit haar leven compleet zal veranderen.


The Specialist
23:15 - 01:25 op Veronica
Actie (1994) uit Peru
IMDB-rating: 5.2 (36836 stemmen)
Met Sylvester Stallone, Sharon Stone, James Woods e.aEx-CIA-agent Ray is explosievenexpert. Na een bloederige operatie onder leiding van zijn chef Trent heeft hij tien jaar geleden de contraspionage de rug toegekeerd. Hij is ervan overtuigd dat Trent hem wil liquideren en leeft nu als een kluizenaar, tot de aantrekkelijke May hem opbelt met het verzoek hem te helpen.


K-911
00:00 - 01:50 op RTL7
Actie (1999) uit Amerika
IMDB-rating: 5.2 (2156 stemmen)
Met James Belushi, Christine Tucci, James Handy e.aPolitieagent Dooley en zijn herdershond zijn al jaren een team bij de politie van Los Angeles. Ze worden wel wat ouder en hun commandant beveelt ze om meer aan hun conditie te doen. Of dat nog niet genoeg is, moeten ze ook nog gaan samenwerken met een ander team, Welles en haar Doberman.