Results 1 to 6 of 6

Thread: Проблем dm500с с mgcamd irdeto

  1. #1

    Проблем dm500с с mgcamd irdeto

    Здравейте, четох из форумите и реших и аз да си поиграя. Купих си ДМ500с като за начало и чиния. Инсталирах я на терасата. Играх си 1-2 часа докато я настроя, но мисля, че добре се получи показва 92-93 % (не знам колко трябва да показва за да е добър сигнала) но толкова можах най-много. Флашнах дреамбокса с OpenPLi-beta-dm500-20130505-305 от техния сървър инсталирах MGCAMD 1.35a и config файла. Сканирах съответните транспондери от темата http://www.satsupreme.com/showthread...l=1#post819433 намерих доста канали като няколко отключени.
    После от тук http://www.satsupreme.com/showthread...=1#post1050127 копирах ключовете с файла SoftCam.Key с следния синтакс:
    I 060400 06 4C8539466D6B4805408449DC778FC603 ;Bulsat (39E) Active
    I 060400 04 2D5D4C1442E561A99983E7571363E69C ;Bulsat (39E) Next
    Пиша го защото там може да е грешката ми. SoftCam.Key сложих в /var/keys но нищо не се случва програмите не тръгват. Също от менюто на приемника избрах default cam да е mgcamd. Друго не съм променял. Бихте ли ми казали къде греша ?

  2. #2
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,513
    Uploads
    113

    Re: Проблем dm500с с mgcamd irdeto

    Мисля че този ключ е стар вече, не намерих по-нови никъде. Аз имам такава карта с блокер и ми направи впечатление че ги сменят на няколко часа. Може вече да е безсмислено да ги извличат. Нямам антена на 39Е иначе бих тествал ключовете при мен. Прегледай тази тема http://www.satsupreme.com/showthread...;-с-0604 и пусни mgcamd през терминала за да разбереш какви грешки излизат при теб.

  3. #3
    Senior Member muggs's Avatar
    Join Date
    16-04-2009
    Location
    Bulgaria, Sofia
    Posts
    134
    Uploads
    3

    Re: Проблем dm500с с mgcamd irdeto

    @garvanat
    Махни двете нули след 0604 и пробвай.

    I 0604 06 xxx... ;Bulsat (39E) Active
    I 0604 04 xxx... ;Bulsat (39E) Next

  4. #4
    Contributing Member mminkov's Avatar
    Join Date
    27-02-2011
    Location
    Shumen, BG
    Posts
    503
    Uploads
    7

    Re: Проблем dm500с с mgcamd irdeto

    това са активните ключове, аз си правя key.db за NEXT-а, и работи с тях, добави си и този ред:
    Code:
    I 060400 02 DFDD0C4B92B4ABD26514B9AF9F0C79C4 ; Bulsat 39 E (Mgcamd_1.35 and up)-vPlug

  5. #5
    Contributing Member mminkov's Avatar
    Join Date
    27-02-2011
    Location
    Shumen, BG
    Posts
    503
    Uploads
    7

    Re: Проблем dm500с с mgcamd irdeto

    Не знам за какво е 02-ри индекс, но винаги го дават с 04 и с 06

  6. #6
    Senior Member dstb's Avatar
    Join Date
    11-10-2011
    Location
    Eastern urope
    Posts
    321
    Uploads
    1

    Re: Проблем dm500с с mgcamd irdeto

    Quote Originally Posted by garvanat View Post
    Здравейте, четох из форумите и реших и аз да си поиграя. Купих си ДМ500с като за начало и чиния. Инсталирах я на терасата. Играх си 1-2 часа докато я настроя, но мисля, че добре се получи показва 92-93 % (не знам колко трябва да показва за да е добър сигнала) но толкова можах най-много. Флашнах дреамбокса с OpenPLi-beta-dm500-20130505-305 от техния сървър инсталирах MGCAMD 1.35a и config файла. Сканирах съответните транспондери от темата http://www.satsupreme.com/showthread...l=1#post819433 намерих доста канали като няколко отключени.
    После от тук http://www.satsupreme.com/showthread...=1#post1050127 копирах ключовете с файла SoftCam.Key с следния синтакс:


    Пиша го защото там може да е грешката ми. SoftCam.Key сложих в /var/keys но нищо не се случва програмите не тръгват. Също от менюто на приемника избрах default cam да е mgcamd. Друго не съм променял. Бихте ли ми казали къде греша ?
    Темата която си посочил, е актуалния ключ-06.

    Доколкото имам спомен не ставаше с mgcam-а който се дърпа автоматично от менюто, трябва да се замени с някъв пачнат, но непомня кой точно, среща се в интернет като "mgcam i2 ok" или нещо такова.

    В някой софткам.кейс-и пише 0604 в други пише 060400 в трети пише 604. Имам спомен че съм го подкаравал само и едисвено с 604. беше одавна когато ползвах mgcam.

Similar Threads

  1. Проблем със: Cas 3 interface
    By gergi67 in forum Програматори
    Replies: 1
    Last Post: 03-04-2013, 20:52:00
  2. Помощ умрял инетбокс 300(дм500с)
    By gogotogo in forum Линукс базирани
    Replies: 7
    Last Post: 18-02-2013, 20:00:10
  3. Replies: 40
    Last Post: 24-01-2013, 22:15:16
  4. Проблем с vdr-sc
    By turbopower in forum PC приемници и карти
    Replies: 0
    Last Post: 21-04-2012, 10:43:57
  5. Question Проблем с Mgcamd 1.38
    By Geryl in forum Mgcamd
    Replies: 6
    Last Post: 30-01-2012, 15:12:19

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •