Internet Explorer in Japan: schoolmeisje in een kort rokje

Microsoft heeft een nieuwe methode gevonden om zijn browser Internet Explorer te presenteren in Azië. Het bedrijf richt zich op de tekenfilmliefhebbers met het personage Inori Aizawa, een geanimeerde woordvoerster in een spannende outfit.Inori is een tekenfilmfiguurtje, bedacht door animatiestudio CACAni voor Microsoft Singapore. Ze speelt de hoofdrol in een speciale video die later dit jaar tijdens het grote animatiefestival in Singapore in première gaat. De video moet Microsoft’s browser weer spannend, hip en actueel maken voor Aziatische computergebruikers. In Azië is de zogenaamde ‘animé’ tekenstijl erg populair.

'Vroeger was ik langzaam en onhandig'

Op de kleding van de strip-versie van Internet Explorer staan de logo’s van Microsoft en zijn browser. De belichaming van Internet Explorer gaat echter een stuk verder dan alleen de kleding. Op de officiële Facebookpagina van Inori schrijft ze: “In mijn jongere jaren was ik een beetje onhandig en langzaam, maar nu ben ik volwassen en kan ik niet wachten om je te laten zien wat ik kan!”.

Laserstralen

In de animatiewereld houdt Inori zich echter niet bezig met het renderen van HTML-code, maar vecht ze tegen kwaadaardige computercodes door laserstralen uit haar handen te schieten. Ook kan ze transformeren in een magische IE-vorm, waardoor ze sterker en sneller wordt. Bekijk de reclamevideo hieronder: