Nissan werkt aan eigen Google Glass

Autofabrikant Nissan komt met een eigen soort Google Glass, de slimme bril van internetgigant Google. De Nissan 3E, zoals de bril nu nog heeft, wordt officieel onthuld tijdens de Tokyo Motor Show op 23 november.Het toestel dat Nissan op de Japanse autoshow presenteert is slechts een proefmodel. Dit houdt de automaker echter niet tegen om het product al te laten zien in een korte video. Nissan beschrijft de 3E als ‘een draagbaar apparaat dat in real-time verbinding kan maken met het internet. Hierdoor kunnen bestuurders informatie opvragen tijdens het rijden, communiceren met anderen, video’s opnemen en informatie versturen.’

Het is nog onduidelijk hoe de beelden precies getoond worden, maar naar verwachting gaat dit op dezelfde manier als bij Google’s slimme bril Google Glass. Daarbij worden beelden voor het oog geprojecteerd en niet weergegeven op een schermpje.

Niet per sé voor in de auto

De aankondiging van Nissan gaat vreemd genoeg niet in op de gevolgen van de 3E op de veiligheid. Het is ook nog niet duidelijk of de 3E bedoeld is om gedragen te worden tijdens het autorijden, of dat het gezien moet worden als accessoire om te dragen buiten de auto.

Boete

Het is nog niet duidelijk of een slimme bril gedragen mag worden tijdens het rijden. Zo beboette de Amerikaanse politie onlangs een Google Glass-drager, maar noemt het Nederlandse ministerie van Infrastructuur en Milieu het ‘nog te vroeg voor maatregelen’. Ondertussen werken ook andere bedrijven aan hun eigen slimme bril.