Bezoek de radiostudio van Q-Music met Google Street View

Fervente radioluisteraars weten natuurlijk preciés hoe hun favoriete zender klinkt, maar dankzij Google Street View is het nu mogelijk om eens binnenin een radiostation rond te kijken. De primeur gaat naar zender Q-Music, die als eerste van Nederland is toegevoegd aan Google’s digitale kaartendienst.


Bezoek de radiostudio van Q-Music met Google Street View


Luisteraars vragen vaak of ze eens op de werkvloer van Q-Music mogen kijken, vertelt marketingdirecteur Robert Bernink van het radiostation. Dit is eigenlijk nooit mogelijk, maar dankzij de komst van Google Bedrijfsfoto’s in Nederland kunnen radioliefhebbers vanuit hun bureaustoel een kijkje nemen achter de schermen van Q-Music.

Wazige gezichten

Niet alleen de studio van Q-Music is opgenomen in Google Street View, maar zelfs de kantine en verschillende kantoren van het radiostation zijn gefotografeerd. Échte Q-Music fans herkennen dat dj Wouter van der Goes in de studio aan het werk was tijdens de Google-opnames, maar alle gezichten van Q-Music-medewerkers zijn om privacy redenen wazig gemaakt.

Geen webcam

Dat Q-Music is opgenomen in Google Street View is voor veel liefhebbers van het radiostation vermoedelijk een uitkomst: het radiostation gebruikt geen live webcam om mee te kijken met de uitzending. De stations 538 en 3FM doen dit wel.