We Dive at Dawn
13:00 - 14:35 op BBC2
Actie (1943) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.7 (680 stemmen)
Met John Mills, Louis Bradfield, Ronald Millar e.aDe missie van een Engelse onderzeeër om een Duits oorlogsschip te vernietigen in de Oostzee mislukt wanneer de onderzeeër door de brandstof heen is. Een bemanningslid dat Duits spreekt begeeft zich noodgedwongen op een Deens eiland dat door de vijand bezet is.


Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot
13:30 - 15:00 op Nickelodeon
Familiefilm (2009) uit Nederland
IMDB-rating: 6 (37 stemmen)
Met Inge Ipenburg, Patricia Paay, Frederik de Groot e.aAls Sinterklaas en Diego door toedoen van de boeven Joris en Boris op een ochtend in de haven van Spanje aankomen blijkt de Pakjesboot 12 verdwenen te zijn. Een race tegen de klok begint om de boot terug te vinden. Als blijkt dat de pieten een dag eerder naar Nederland zijn gegaan met het idee dat Sinterklaas aan boord is beginnen de problemen steeds groter te worden. Helemaal als twee kinderen zich aan boord verstopt hebben en zo meevaren naar Nederland.


Max & Co
14:00 - 15:15 op TV5
Animatie (2007) uit Zwitserland
IMDB-rating: 6.1 (195 stemmen)
Met Lorànt Deutsch, Sanseverino, Virginie Efira e.aDe 15-jarige Max gaat is zoek naar zijn vader. Hij komt terecht in een dorpje, waar hij gaat werken in een vliegenmepperfabriek. Om de verkoop te verbeteren, wil een gevaarlijke geleerde heel veel agressieve vliegen maken. Max en zijn nieuwe vriendinnetje Felicie steken hier een stokje voor.


Hänsel und Gretel
15:30 - 16:45 op NED3
Familiefilm (2005) uit Duitsland
IMDB-rating: 6.2 (80 stemmen)
Met Sibylle Canonica, Johann Storm, Nastassja Hahn e.aFilm waarin het bekende sprookje van de gebroeders Grimm over Hans en Grietje op spannende wijze wordt verteld. De houthakker en zijn kinderen Hans en Grietje wonen samen met hun stiefmoeder in het bos. Ze zijn heel arm. Vader weet niet meer hoe hij de kinderen moet voeden. Hij is ten einde raad en laat zich door zijn vrouw overtuigen dat het het beste is voor hen om ze alleen in het bos achter te laten. Arme kinderen! Daar zitten ze dan, midden in het woud.. Gelukkig vinden ze tijdens hun zwerftocht door het bos een klein huisje waar een lief oud vrouwtje blijkt te wonen. Ze mogen zelfs komen eten!


La marquise des ombres
18:30 - 19:55 op TV5
Biografie (2010) uit Frankrijk
IMDB-rating: 5.3 (22 stemmen)
Met Anne Parillaud, Nicolas Bouchaud, Olivier Perrier e.aHet stormachtige, tumultueuze leve van Marie-Madeleine de Brinvilliers, de beroemde vergiftiger van de zeventiende eeuw, is het onderwerp van deze productie.


Just Go with It
20:30 - 22:45 op RTL5
Komedie (2011) uit Amerika
IMDB-rating: 6.3 (90911 stemmen)
Met Adam Sandler, Jennifer Aniston, Nicole Kidman e.aEen plastisch chirurch verleidt een jongere lerares. Hij laat zijn loyale assistente doen alsof ze zijn aanstaande ex-vrouw is, om op deze manier een leugen weg te moffelen. De leugens blijven zich echter opstapelen wanneer ook de kinderen van de assistente betrokken raken. Dan vertrekt iedereen voor het weekend richting Hawaii waar hun leven op het punt staat te veranderen.


The Queen
20:30 - 22:35 op RTL8
Biografie (2006) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7.4 (65766 stemmen)
Met Helen Mirren, James Cromwell, Alex Jennings e.aWanneer het nieuws van de dood van prinses Diana, ongetwijfeld de beroemdste vrouw van de wereld, bekend wordt bij het geschokte en verbijsterde Britse volk, trekt Hare Majesteit Koningin Elizabeth II zich met haar familie terug achter de muren van kasteel Balmoral. Ze kan de reactie van het publiek niet bevatten. Voor Tony Blair, de populaire en zojuist gekozen premier, is de roep van het volk om zekerheid en steun door hun leiders een speerpunt. Wanneer de vrijgekomen emoties op ongekende wijze hoog oplopen is het aan Blair om een manier te vinden om een brug te slaan tussen de koningin en het Britse publiek....


Cougars, Inc.
22:45 - 00:25 op RTL5
Komedie (2011) uit Amerika
IMDB-rating: 4.9 (2567 stemmen)
Met Sarah Hyland, Denise Richards, Kyle Gallner e.aWe ontmoeten Sam Lowell (Kyle Gallner). Vriend, geliefde, student, leraar... en eigenaar van zijn eigen escortservice. Samen met zijn "moeders kleine helpers" leert Sam over liefde en het leven in een generatie waar de kinderen te snel opgroeien en hun ouders wanhopig proberen om jong te blijven.


The Substitute: Failure Is Not an Option
00:00 - 01:50 op RTL7
Actie (2001) uit Amerika
IMDB-rating: 4.3 (732 stemmen)
Met Treat Williams, Angie Everhart, Patrick Kilpatrick e.aDe voormalige huurling Karl Thomasson gaat tijdelijk les geven op een militaire academie. Hij ontdekt dat een aantal studenten een gevaarlijke ondergrondse organisatie met nazi-sympathieën heeft opgericht. Deze organisatie 'De weerwolven' krijgt bovendien steun vanuit de top van de academie. Met gevaar voor eigen leven probeert Karl met een kleine groep rechtgeaarde militairen de orde te herstellen. De eer van de academie moet koste wat kost hersteld worden.


Simple
00:00 - 01:30 op TV5
Komedie (2012) uit Amerika
IMDB-rating: 0 (0 stemmen)
Met Vicky Illk, Tommy Vita, Rebecca Barras e.aNa het overlijden van hun moeder moet Kléber, een student, plots voor zijn oudere broer Simple, een mentaal gehandicapte jongen, zorgen. Kléber en Simple nemen hun intrek in een studentenhuis in Toulouse. Simple kan er op bijval rekenen bij de vier andere bewoners, maar hij wekt ook irritatie op...


Rounders
00:35 - 02:30 op BBC1
Drama (1998) uit Amerika
IMDB-rating: 7.3 (34970 stemmen)
Met Matt Damon, Edward Norton, Paul Cicero e.aEen begaafde maar dwangmatige pokeraar ziet van z'n toekomst als advocaat af om met het kaartspel rijkdom te vergaren. Als hij zijn spaargeld en zijn vriendin kwijtraakt, zweert hij het pokeren op te geven, maar een oude vriend gooit roet in het eten.