The War Bride
13:00 - 14:45 op BBC2
Drama (2001) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.6 (840 stemmen)
Met Anna Friel, Brenda Fricker, Aden Young e.a1940, Londen. Lily en Sophie zijn smoorverliefd op twee Canadese soldaten. Lily trouwt binnen een jaar en vertrekt naar Canada. Haar schoonmoeder en schoonzus zitten echter niet op haar te wachten en Lily krijgt er spijt van dat ze Londen heeft verruild voor het Canadese landschap.


La marquise des ombres
14:00 - 15:30 op TV5
Biografie (2010) uit Frankrijk
IMDB-rating: 5.3 (22 stemmen)
Met Anne Parillaud, Nicolas Bouchaud, Olivier Perrier e.aHet stormachtige, tumultueuze leve van Marie-Madeleine de Brinvilliers, de beroemde vergiftiger van de zeventiende eeuw, is het onderwerp van deze productie.


Date Movie
20:30 - 22:00 op NET5
Komedie (2006) uit Amerika
IMDB-rating: 2.7 (43805 stemmen)
Met Alyson Hannigan, Adam Campbell, Sophie Monk e.aDe hopeloos romantische Julia ontmoet eindelijk de man van haar dromen, de keurige Engelse Grant Fonckyerdoder. Maar voordat ze hun "Big Fat Greek Wedding" kunnen hebben moeten ze eerst door een aantal belangrijke afspraken heen: "Meet the Parents;", een date met "The Wedding Planner," en moet Julia het opnemen tegen een vriendin van Grant, Andy, een bloedmooie vrouw die maar al te graag een stokje wil steken voor haar "Best Friend's Wedding"....


Get Over It
20:30 - 22:15 op RTL8
Komedie (2001) uit Amerika
IMDB-rating: 5.5 (13230 stemmen)
Met Kirsten Dunst, Ben Foster, Melissa Sagemiller e.aHighschool-leerling Berke Lawrence is net gedumpt door zijn vriendin. In de hoop haar terug te winnen verlaat hij zijn basketbalteam om in een toneelstuk te spelen. Hij leert ook Kelly kennen, het zusje van zijn beste vriend.


Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
20:30 - 23:10 op Veronica
Actie (2011) uit Amerika
IMDB-rating: 6.6 (235526 stemmen)
Met Johnny Depp, Penélope Cruz, Geoffrey Rush e.aDe eerste Pirates of the Caribbean film die niet door Gore Verbinski geregisseerd werd betekent meteen een breuk met de eerste trilogie. De grootste afwezigen in deze film zijn namelijk Orlando Bloom en Keirra Knightley, waarvan de afwezigheid vooralsnog verklaard is met de reden dat ‘hun aandeel in het verhaal voorbij is’. Jack Sparrow (Johnny Depp) is vanzelfsprekend wel aanwezig en beleeft wederom een vreemd avontuur. Hij komt de enige vrouw (Penelope Cruz) tegen die aan hem gewaagd is: de dochter van Blackbeard (Ian McShane). Door een samenloop van omstandigheden belandt hij op het schip van haar vader, de Queen Anne’s Revenge, en gaat hij op zoek naar de Fontein van de Eeuwige Jeugd.


La v?t?i je mens
21:00 - 22:40 op TV5
Komedie (1997) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6 (1790 stemmen)
Met Richard Anconina, Richard Bohringer, Amira Casar e.aDe sentimentele en grappige avonturen van Eddie, een niet-Jood die voor een Jood door probeert te gaan, terwijl hij werkt in een Joodse commune. Toch weet hij helemaal niets van Joodse gebruiken en tradities.


American Pie
22:00 - 00:00 op NET5
Komedie (1999) uit Amerika
IMDB-rating: 6.9 (84662 stemmen)
Met Jason Biggs, Chris Klein, Thomas Ian Nicholas e.aDe pubers Jim, Nadia, Michelle en Chris komen tot de conclusie dat het niet eenvoudig is om hun maagdelijkheid te verliezen. Ze zijn ervan overtuigd dat dit nodig is voordat ze naar de universiteit gaan. Om de motivatie te verhogen, sluiten ze een weddenschap met elkaar af.


The Librarian: Return to King Solomon's Mines
23:10 - 01:15 op Veronica
Actie (2006) uit Amerika
IMDB-rating: 5.8 (1645 stemmen)
Met Noah Wyle, Gabrielle Anwar, Bob Newhart e.aDeze film is het vervolg op The Librarian: Quest for the Spear. Bibliothecaris annex avonturier Flynn Carsen (Noah While) gaat ditmaal op zoek naar de mijnen van koning Solomon, diep in het Afrikaanse continent. Maar er zijn meer kapers op de kust. De vraag is of Flynn dit tot een goed einde weet te brengen.


Salma
23:20 - 00:50 op Canvas
Documentaire (2013) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.9 (37 stemmen)
Met e.aToen Salma, een jong Moslimmeisje in een dorp in het zuiden van India, dertien jaar oud was, besloot haar familie haar op te sluiten. 25 jaar lang duurde dat, en in die tijd waren woorden de redding van Salma. Ze begon gedichten te schrijven en wist ze uit huis te smokkelen...


Blue Demon
00:00 - 01:45 op RTL7
Actie (2004) uit Amerika
IMDB-rating: 3 (723 stemmen)
Met Dedee Pfeiffer, Randall Batinkoff, Danny Woodburn e.aDr. Marla en Nathan Collins zijn experts op het gebied van haaien. Ze werken aan een project om de kust te beschermen door middel van deze dieren. Wanneer hun project wordt gesaboteerd ontsnapt een reusachtige witte haai in de Amerikaanse wateren. Deze draagt een bom bij zich en is op weg naar de Golden Gate Bridge om deze op te blazen.