De nieuwe Chromebook 11 van computerfabrikant is in de Verenigde Staten uit de winkelschappen gehaald, omdat bekend is geworden dat de bijgeleverde oplader oververhit kan raken en schade kan veroorzaken. Volgens HP en Google komt het probleem slechts bij een aantal gebruikers voor, maar is dit reden genoeg om het product terug te roepen.


HP haalt oververhitte Chromebook 11 uit de winkels


Onder meer winkels van de Amerikaanse elektronicaketen Best Buy moeten het dus een tijdje zonder HPs Chromebook 11 doen. Ook op internet is de laptop niet meer te koop; webwinkel Amazon en de online stores van HP en Google leveren ook geen Chromebook 11-exemplaren mee ruit. Anonieme bronnen laten aan nieuwssite The Verge weten dat de resterende voorraad per direct uit de winkels moest worden gehaald.

'Gebruik een andere lader'

HP bevestigt het probleem en laat weten de beslissing de laptops terug te roepen in samenwerking met Google is genomen. HP adviseert mensen die de Chromebook 11 al hebben gekocht om de bijgeleverde adapter niet meer te gebruiken, maar om er een te kopen van een derde partij. Het feit dat de nieuwe Chromebook van HP ook micro-usb-laders ondersteunt, maakt dit iets gemakkelijker.

Nog niet in Nederland

De Chromebook 11 van HP en Google werd in oktober van dit jaar gepresenteerd. De laptop heeft een beeldscherm van 11,6 inch en is momenteel alleen nog te koop in Amerika. Daar kost hij 279,99 dollar. Het is nog onduidelijk of de laptop ook in Nederland verkocht gaat worden.