Dit jaar zitten Giel Beelen, Paul Rabbering en Coen Swijnenberg vanaf 18 december in het Glazen huis in Leeuwarden. De deejays maken tot de kerst 24 uur per dag radio voor een goed doel.

De radiomakers krijgen ook dit jaar weer verschillende BN'ers op bezoek die allemaal een nachtje blijven slapen. Serious Request, dat dit jaar voor de tiende keer wordt gehouden, richt zich deze keer op kinderen die onnodig sterven aan (de gevolgen van) diarree. Ook andere zenders organiseren weer acties voor goede doelen. 3FM brengt voorafgaand aan Serious Request van 7 tot 17 december elke dag een bezoek aan elf Nederlandse provincies.

Sky Radio Christmas Tree for Charity
De goede doelen en hun BN’er ambassadeurs die aan Sky Radio’s Christmas Tree For Charity 2013 meedoen zijn bekend. Op dinsdag 10 december vindt Christmas Tree For Charity plaats, het jaarlijkse evenement waarbij BN’ers kerstbomen optuigen voor het goede doel. Ook dit jaar zullen 9 koppels van bekende Nederlanders zich voor hun goede doel inzetten en er alles aan doen om de mooiste kerstboom te versieren.

Glazen Huis België dit jaar in Luik
Na een jaar afwezigheid staat er dit jaar weer een Glazen Huis in België. Dit keer niet in Vlaanderen, maar in Wallonië. De publieke zender VivaCité (RTBF) staat van 17 tot en met 23 december met een Glazen Huis in Luik. Onder de noemer "Viva for Life” gaan ook hier drie presentatoren geld inzamelen voor het goede doel.