Beterspellen.nl, waar bezoekers hun kennis van de Nederlandse spellingsregels kunnen opfrissen, is uitgeroepen tot beste website van het jaar 2013. De educatieve website werd bovendien door het Nederlandse publiek verkozen tot populairste website in de categorie Educatie.


Beterspellen.nl is de beste website van het jaar


De jaarlijkse prijs voor de beste websites volgens Nederlandse internetters werd afgelopen donderdagavond voor de dertiende keer uitgereikt in Amsterdam. Beterspellen.nl stootte met zijn winst de technologiesite Tweakers van de troon als beste website.

Honderdduizenden stemmers

Prijzen werden verdeeld in twintig categorieŽn en bezoekers konden stemmen op hun favoriete website. In iets minder dan een maand is er ruim 864 duizend keer op websites gestemd, laat organisator en marktonderzoeksbureau Metrixlab weten. Beterspellen.nl kreeg de hoogste beoordeling van de websites in alle twintig categorieŽn. Tweakers won de prijs voor beste nieuws- en informatiesite en NU.nl won de populariteitsprijs in deze categorie.

Meer winnaars

Videosite YouTube is het populairst in de categorie Media en Entertainment, 24Kitchen won in de categorie Eten & Drinken en Zylom is de beste en populairste website.