Betaalzender Sport1 heeft de uitzendrechten van het Zuid-Amerikaanse voetbaltoernooi Copa América verworven. Dit voetbaltoernooi vindt in de zomer van 2015 plaats.

De Copa América is de Zuid-Amerikaanse equivalent van het Europees Kampioenschap en wordt in 2015 voor de 44-ste keer georganiseerd. Deze editie is Chili het gastland. Sport1 zal alle wedstrijden live uitzenden en daarnaast zal de zender de wedstrijden regelmatig herhalen. Van alle duels zullen tevens ruime samenvattingen te zien zijn. Bekende internationale voetbalsterren als Messi en Neymar zullen voor hun land naar verwachting in actie komen.

Sterk concurrerende markt
Met de aankoop van de uitzendrechten wordt duidelijk dat Sport1 op het gebied van voetbal de concurrentie met FOX Sports aan wil gaan. Will Moerer – Vice-President Film1/Sport1 – hierover: "Ik ben blij dat we erin geslaagd zijn om in deze sterk concurrerende markt de rechten van zo’n groot toernooi te verkrijgen. De meeste spelers die tijdens dit toernooi actief zijn kunnen bij Sport1 tot aan de Copa América wekelijks gevolgd worden in de onder andere de Spaanse, Franse, Portugese en Braziliaanse competitie. Messi, Neymar, Adriano, Cavani, Falcao en Roque Santa Cruz zijn zomaar wat namen die iedere week hun kunsten op de diverse Sport1 kanalen vertonen.”