Computergigant Apple heeft vermoedelijk het IsraŽlische Primesense overgenomen. Dit bedrijf is onder meer verantwoordelijk voor de technologie achter Microsoftís bewegingssensor Kinect. Volgens Reuters hebben Apple en Primesense onlangs een definitief akkoord bereikt.


Apple neemt Kinect-maker Primesense over


Volgens het persbureau is Primesense door Apple overgenomen voor een bedrag van 225 miljoen euro. Dat Apple geÔnteresseerd was in Primesense was al langer bekend. Eerder deed het computerbedrijf namelijk al een bod van 213 miljoen euro.

Het IsraŽlische bedrijf focust zich voornamelijk op de productie van sensoren die objecten in drie dimensies kunnen waarnemen en verwerken. Het bekendste product waar de techniek van Primesense in is verwerkt, is de bewegingscontroller Kinect. Deze gebruikt Microsoft in de spelcomputers Xbox 360 en Xbox One. Primesenseís uitvinding kan mensen en hun bewegingen herkennen, maar ook de ruimte in beeld brengen waar zij zich in bevinden.

Het is nog niet bekend waar Apple de technieken van Primesense in wil gebruiken, maar de meest voor de hand liggende toepassing zou een televisietoestel zijn die gebruikers en bewegingen herkent. Ook is het nog onzeker wat de overname van Primesense door Apple betekent voor de ontwikkeling van Microsoftís Kinect.