Elektronicaconcern Philips gaat samenwerken met de Nederlandse vloerbedekkingsproducent Desso om speciale lichttapijten te produceren. Deze vloerbedekking bevat ge´ntegreerde led-lampjes, waardoor er op vloerniveau verlicht kan worden.


Philips en Desso maken lichttapijten met ge´ntegreerde leds


In een officieel persbericht kondigen beide Nederlandse bedrijven de samenwerking aan en noemt Philips Lighting ook meteen een aantal handige toepassingen van led-verlichting in het tapijt. Zo is het mogelijk om nooduitgangen en vluchtroutes aan te geven door middel van led-lampjes die in de vloerbedekking zijn verwerkt. Hiervoor wil Philips speciale, lichtdoorlatende materialen van Desso gebruiken.

Nooduitgang vinden via de vloer

Desso benadrukt dat mensen zich tijdens het lopen vooral door de vloer laten leiden. Wanneer de route naar de dichtstbijzijnde nooduitgang op de vloer wordt geprojecteerd, kunnen mensen simpelweg de aanwijzingen op de vloer volgen en hoeven ze niet meer naar boven te kijken voor aanwijzingen.De lichttapijten kunnen volgens de twee bedrijven ook ideaal gebruikt worden voor sfeerverlichting in gebouwen. Het is namelijk niet alleen mogelijk om informatie op het tapijt weer te geven, maar ook sfeerlicht. Volgend jaar introduceren beide bedrijven een merknaam voor hun samenwerking. Het is nog onbekend wanneer de lichttapijten van Philips en Desso beschikbaar zullen zijn.