Paard van Sinterklaas, Het
13:00 - 14:34 op NED3
Drama (2005) uit België
IMDB-rating: 7.1 (546 stemmen)
Met Ebbie Tam, Aaron Wan, Hanyi Han e.aHet Paard van Sinterklaas vertelt het verhaal van het Chinese meisje Winky dat pas in Nederland woont en voor het eerst in aanraking komt met het verschijnsel Sinterklaas. Wanneer ze hoort dat je aan de Goedheiligman cadeautjes mag vragen, heeft ze een wel heel bijzondere wens...


Die Schweizermacher
14:00 - 15:45 op TV5
Komedie (1978) uit Zwitserland
IMDB-rating: 7.1 (585 stemmen)
Met Emil Steinberger, Walo Lüönd, Beatrice Kessler e.aMax Bodmer en Moritz Fischer, twee agenten van de Zwitserse kantonnale politie, stellen een diepgaand onderzoek in naar aanvragers van naturalisatie. Mensen die de nationaliteit willen krijgen van het mooiste, schoonste en rijkste land worden bezocht, bewaakt, bespied, beoordeeld, vergeleken, geëvalueerd en krijgen een cijfer ...


Jack and Jill
20:30 - 22:20 op RTL5
Komedie (2011) uit Amerika
IMDB-rating: 3.4 (41417 stemmen)
Met Adam Sandler, Al Pacino, Katie Holmes e.aJack Sadelstein (Adam Sandler) is een succesvolle reclameman die met zijn vrouw (Katie Holmes) en kinderen in Los Angeles woont. Elk jaar ziet hij op tegen één jaarlijks event: het bezoek van zijn tweelingzus Jill (Adam Sandler) tijdens Thanksgiving. Het aandacht trekken en het passief agressieve gedrag van Jill, zorgt ervoor dat het rustige leven van Jack compleet overhoop gehaald wordt.


Pride & Prejudice
20:30 - 23:05 op RTL8
Drama (2005) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7.7 (132713 stemmen)
Met Keira Knightley, Talulah Riley, Rosamund Pike e.aIn het klassebewuste Engeland van het einde van de 18de eeuw worden de vijf zusjes Bennet – waaronder de vastberaden Elizabeth (Keira Knightley) en de jonge Lydia (Jena Malone) – door hun moeder (Brenda Blethyn) opgevoed met één enkel doel voor ogen: een geschikte man vinden en trouwen. Als een rijke vrijgezel zijn intrek neemt in één van de herenhuizen uit de buurt, zijn de Bennets hoopvol: onder de vele vrienden van de nieuwe buurman zullen de zussen ongetwijfeld hun gading vinden. Maar als Elizabeth kennis maakt met de charmante en – zo zegt men – eerder snobistische Mr. Darcy (Matthew MacFadyen) gaan de poppen aan het dansen...


Angels & Demons
20:30 - 23:15 op RTL7
Misdaad (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 6.6 (145611 stemmen)
Met Tom Hanks, Ayelet Zurer, Ewan McGregor e.aRobert Langdon moet de moord op een wetenschapper oplossen en komt hierbij tot de ontdekking dat de Illuminati, een doodgewaande, mysterieuze sekte, een bom onder het Vaticaan heeft gelegd, net tijdens een conclaaf. Ook zijn de vier kardinalen waarvan men verwacht dat ze de grootste kans hebben om tot paus verkozen te worden, de zogenaamde preferiti, gegijzeld. Elk uur zal er een sterven, met behulp van één van de vier elementen. Samen met de dochter van de vermoorde wetenschapper, Vittoria Vetra, volgt Langdon een eeuwenoud spoor dwars door Rome om de daders te pakken.


American High School
22:20 - 00:05 op RTL5
Komedie (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 2.4 (2097 stemmen)
Met Talan Torriero, Jillian Murray, Aubrey O'Day e.aEen jong koppel besluit al op vroege leeftijd te trouwen, terwijl ze nog op high school zitten. Gwen probeert los te komen van haar vader en door het huwelijk meer vrijheid te krijgen met haar kersverse man. Ook moeten ze de nodige problemen op school doorstaan.


Apocalypto
23:15 - 01:55 op RTL7
Avontuur (2006) uit Amerika
IMDB-rating: 7.7 (184644 stemmen)
Met Rudy Youngblood, Dalia Hernández, Jonathan Brewer e.aGewelddadige indringers bedreigen een Maya gemeenschap. Het idyllische bestaan van Jaguar Paw en zijn gezin wordt wreed verstoord als hij door de indringers ontvoerd wordt naar een door angst en onderdrukking geregeerde wereld. De reis is lang en gevaarlijk, en aan het einde wacht Jaguar Paw een gruwelijk lot. Door een speling van het lot krijgt hij de kans te ontsnappen. Aangespoord door de liefde voor zijn vrouw en familie probeert hij terug naar huis te keren om zijn cultuur levend te houden....


Le grand Georges
00:05 - 01:40 op TV5
Drama (2013) uit Frankrijk
IMDB-rating: 0 (0 stemmen)
Met Xavier Gallais, Thomas Chabrol, Marie Denarnaud e.aHij mag dan wel een held zijn geweest in de Tweede Wereldoorlog, in de jaren ’50 zag Geroges Guingouin twee rechtszaken tegen hem begonnen worden. Aan de ene kant bevuilden zijn communistische collega’s zijn naam zo goed als ze konden. Aan de nadere kant beschuldigden voormalige collaborateurs hem van misdaden tijdens de bezetting.


The Kennedys
00:20 - 01:50 op BBC2
Drama (2011) uit Canada
IMDB-rating: 7.5 (4266 stemmen)
Met Greg Kinnear, Barry Pepper, Katie Holmes e.aHet verhaal van een van de beroemdste politieke families in de Amerikaanse geschiedenis, verteld op eenzelfde manier als The Godfather. Een manipulatieve, egocentrische vader wil zijn ambities via zijn zoons verwezenlijken, die hun hele leven naar hem moeten luisteren, terwijl ze tegelijk iets van henzelf proberen op te bouwen.


American Beauty
00:35 - 02:30 op BBC1
Drama (1999) uit Amerika
IMDB-rating: 8.5 (563695 stemmen)
Met Kevin Spacey, Annette Bening, Thora Birch e.aHet leven van Lester Burnham heeft alle glans verloren, maar voor een nieuwe vonk zorgt het knappe vriendinnetje van zijn dochter. Met nieuw elan recht Lester de rug; hij doet voortaan waar hij zin in heeft, tot verbijstering van zijn echtgenote.


Jeder schweigt von etwas anderem
00:40 - 01:33 op NED2
Documentaire (2006) uit Duitsland
IMDB-rating: 6.9 (25 stemmen)
Met e.aVier voormalige politieke gevangenen uit de DDR, die ooit voor hun open kritische houding ten opzichte van het SED-regime verschillende jaren in gevangenschap hebben doorbracht, vertellen hun ervaringen, over toen en nu.