Het is Samsung gelukt om in twee maanden tijd ruim achthonderdduizend keer zijn smartwatch Galaxy Gear te verkopen. Dit laat het Zuid-Koreaanse elektronicabedrijf weten aan Reuters. Samsung spreekt hiermee eerdere geruchten tegen dat er slechts vijftigduizend slimme horloges verkocht waren.


Samsung verkoopt zijn Galaxy Gear achthonderdduizend keer


Wat Samsung niet duidelijk laat weten, is of het gaat om achthonderdduizend verkochte of verscheepte exemplaren van de Galaxy Gear. Als het gaat om die laatste, kan het namelijk ook betekenen dat er nog veel Galaxy Gears in de winkels en bij distributeurs liggen.

Samsung is tevreden met de verkoopcijfers en laat weten dat de aanstaande feestdagen alleen maar voor meer verkochte Galaxy Gears gaan zorgen. “Het is de meest verkochte smartwatch van dit moment en we zijn van plan de beschikbaarheid uit te breiden door de Gear met meer mobiele apparaten te laten samenwerken”, meldt Samsung.

Uitgebreidere ondersteuning

Bij de lancering werkte de Galaxy Gear van Samsung alleen samen met de Galaxy Note 10.1. Later werd ook ondersteuning toegevoegd voor de Galaxy S4 smartphone. Binnenkort werken ook de S III, Note II, S4 Mini, S4 Active, S4 Zoom en Mega 5.8 en 6.3 met de smartwatch.